A kislányod karrierje múlik a hozzáállásodon

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Nemi szerepek hatása a kislányok leendő karrierjére

Rezsóanyu

Érdekes tanulmányra bukkantam.

A British Columbia Egyetemen egy csapat pszichológus tanulmánya szerint azok a kislányok, akiknek az apukájuk tevékenyen részt vesz a házimunkában, nagyobb eséllyel csinálnak karriert, nem kifejezetten női szakmákban.

 

Nemi szerepek

Bár én eléggé szkeptikusan figyelem, ahogy a nemi szerepek manapság felcserélődnek, de azt érzem, hogy egyre jobban elfogyunk mi, akik így gondoljuk.  Nem azt állítom, hogy ne segítsen a férfi, de én speciel kényelmetlenül érezném magamat, ha a férjem takarítana, míg én valami mást csinálok. Számomra még fontos, hogy egy férfira felnézzek, s ez nem biztos, hogy létrejönne, ha úgymond alattam állna a ranglistán.  Őszintén megvallva nekem az is fura, hogy az apa „együtt szül” az anyukával. Persze legyen ott az utolsó pillanatig, várjon a folyosón, de számomra ez olyan női dolog.

hirdetes

De kanyarodjunk csak vissza egy kicsit!

 

A vizsgálat, amely a Psychological Science tudományos folyóiratban is megjelent azt állítja, hogy azoknak az apáknak, akik azt szeretnék, hogy a későbbiekben a lányuk komoly karriert fusson be egy férfiak uralta területen, annak igenis neki kell állni, s extra feladatokat kell vállalnia a háztartási teendőkben.

 

Forrás: www.ctvnews.ca/

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya kislány

Szótár

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Balesetbiztosítás gyerekeknek

Balesetbiztosítás gyerekeknek azért olyan fontos, mert manapság a felgyorsult életvitel mellett... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.