notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Étkezések előtt nassol

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nem eszik rendesen! Bezzeg az édesség!

Rezsóanyu

Sok szülővel találkozom, akinek hasonló gondja van. 

Nem eszik rendesen a gyerek, turkálja az ételt, válogat. Bezzeg ha a nassolásról van szó, azonnal ugrik. Szinte csak ezt hallom! Nagyon kevés olyan esettel találkozom, ahol a gyerek szivesen eszik meg bármilyen főtt ételt.

Mi a megoldás?

 

Édességet eszik a normál étkezések helyett

Ezt a problémát Te okoztad saját magadnak!

Ha van otthon egy halom édesség, akkor ne csodálkozz, hogy kiszolgálja magát.  Ki tudna ellenállni a sok színes cukornak, vagy a roppanós, különféle alakú chipsnek? Sőt, ezt még megspékelhetjük egy jó pohár üdítővel is! S máris elindultunk szépen a lejtőn.  Hiszen te szoktattad rá, te ismertetted meg a sokféle nyalánksággal.

hirdetes

 

Ha  tele a konyhaszekrény nasikkal és engedsz a kunyerálásnak, akkor ne csodálkozz, hogy az ebédet viszont nem eszi meg!  Miért is enné?  Pont jól van lakva az édességekkel.

 

Olyan ételeket esznek, aminek alacsony a tápértéke, viszont nagyon finom és teljesen eltöm.  Logikus, hogy ezután nem szívesen eszi meg a főzeléket.

A magas cukortartalmú ételek tönkreteszik a kicsik vércukorszintjét. Az édességek elfogyasztása után – legyen az szörp, piskóta, keksz vagy cukorka – felszökik a vércukorszintjük és ez egy hatalmas energiarobbanással jár.  Olyanok, mint a kis villámok.  S ezt a fölös energiát, rögtön kiabálással és rohangálásal vezetik le.

De nemsokára le is esik a vércukorszintjük – mégpedig az édesség elfogyasztása előtti szint alá! - , s máris nyűgösekké válnak. Újabb nass után áhítoznak.

 

 

 

 

Édességet eszik a normál étkezések helyett

A sós chipszek és ropogtatni valók pedig teli vannak telített zsírsavakkal és sóval, ami ugyan nem okoz ekkora kedélyhullámzást a gyerekeknél, de szintén nagyon káros hatása van.

 

- Tudod jól, hogy nem tesz neki jót, ezért ne is vedd meg! 

 

- Ha mégis megvetted, ne tartsd olyan helyen ahol állandóan szem előtt van neki, ahol könnyen hozzáférhet!

 

- Ha a főétkezések között megéhezik, ne édességet adj neki, hanem szendvicset, zöldséget, gyümölcsöt!

 

- A nass soha ne képezze alku tárgyát! Ne azért kapjon édeséget, mert előtte megette a levest! S a jó viselkedésért se édesség legyen a jutalom!  A nass nem lehet a jutalmazás eszöze!

 

- Soha ne engedd meg a nassolást étkezések előtt!

 

Természetesen nem mondom, hogy soha ne egyetek csokit!  Hiszen néha azért azt is kell!  Csak figyeljetek oda!  Az édesség nem helyettesíti a normális étkezést!

 

Forrás: Jo Frost

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Trambulin

A trambulin egy játszó eszköz, de felnőttként akár edzésekhez is használható. Rugalmas... Tovább

Tovább a lexikonra