Családi utazós mesekönyv Magyarországról

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nem csak olvasásra buzdít a kreatív mesekönyv!

K.A.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Balaton, Eger, Velencei-tó. Csupa olyan helyszín, ami vonzó célpont egy családi utazáshoz.  Ugye milyen jó lenne, ha az utazás előtt vagy alatt a kezünkben tarthatnánk egy jópofa, gyereknyelven megírt útikönyvet arról, hogy mit érdemes felfedezni, mi az a látnivaló, amit nem szabad kihagyni?  2016. óta ez nem vágyálom. A Manó Könyvek és a KidsOasis jóvoltából egy új műfaj, nevezetesen  mese-útikönyv sorozat született. A siker az Irány a Balaton! című kötettel indult el, majd nemsokára az Irány Eger! és az Irány a Velencei-tó! című részekkel bővült. A sorozat azonban itt nem ér véget, mert a képzeletbeli utazó család folytatja Magyarország legszebb részeinek bebarangolását, méghozzá továbbra is a mese nyelvén, a gyerekek számára élvezhető formában, hogy ha az olvasó úgy dönt, hogy elutazik, már előre tudja, hogy mit érdemes megnézni, kipróbálni.

Utazás előtt, közben, után... a mesekönyv mostantól a legjobb barátunk lesz!

Aki megálmodta:

 

Gyetvainé Zováth Anikó, aki egyszerre 4 gyerekes anyuka és a KidsOasis Nonprofit Kft ügyvezetője, számtalan modern és nagyon kreatív program kitalálója. Anikó cégének főprofilja a magyarországi szállodák családbarát minősítése, viszont emellett egy csomó más, utazással kapcsolatos tevékenység is fellelhető repertoárjában.  Számos ötletes pályázatot, játékfelhívást indított családbarát utazás témában. Nevéhez fűződik a “Legyél Te is Szállodaigazgató” és az “Egészségfalók” programok, de a szintén hozzá kapcsolódó Utazik a család online és nyomtatott magazin is. Anikó missziójának tartja, hogy az utazni készülő családok döntését, felkészülését megkönnyítse.

hirdetes

 

„Én annak vagyok a híve, hogy a gyerekeket nem lehet elég korán tudatos utazóvá nevelni. Hogy amikor pénzt áldoz a család egy utazásra, akkor olyan élményekkel gazdagodjanak, amire sokáig emlékeznek. Az utazó család ötlete akkor pattant ki a fejemből, amikor családommal Egerben jártunk és éppen arról tanakodtunk, hogy merre induljunk, mit nézzünk meg feltétlenül. Egy nagycsaládot álmodtam meg kutyával és macskával.”

 

“Így születtek meg a szereplők először csak a fejemben, majd papíron is: a szülők Tilda és Tódor, a gyerekek Zsuzska, Teó, Rozi, Nasi a macska és a legfontosabb szereplő Tóbiás, a kutya. Ők természetesen minden alkalommal egy KidsOasis családbarát szálláshely minősítéssel ellátott hotelben pihennek és onnan indulnak felfedezni a környéket. A családtagok nevét egyébként egy internetes játék keretében szavazták meg a KidsOasis oldal követői, a szerző ötlete pedig az volt, hogy mindent Tóbiás kutya szemszögéből látunk. Azért, hogy hitelesek maradjunk, minden kötet megírása előtt az adott régió turisztikai ügynökségeivel egyeztettünk a tartalomról, vagyis szakértői segítséget is igénybe vettünk.”

 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya apa család fejlesztő gyerekek könyv mese nevelés olvasás utazás

Szótár

Rendezvényhelyszín Budapest

Egy tökéletes rendezvényhelyszín Budapesten a város központjában helyezkedik el, mégis... Tovább

Korcsolyázás Budapesten

A korcsolyázás Budapesten egy remek programnak bizonyul, hiszen minden korosztály számára... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.