Mikor fog már esni a hó?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Amikor még négy évszak volt: hová lett a tél?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem is olyan régen még a tél tél volt, és még véletlenül sem tavasz vagy esetleg ősz, amikor az évszakok keverednek, és mi pulcsiban, vagy ne adj isten pólóban merészkedtünk ki az utcára.

 

Hahó hó!

Milyen jó is volt, mikor úgy nagyjából tizenöt évvel ezelőtt gyerekként még térdig érő hóban bohóckodtunk a kertben, szánkóztunk, építettük a hóembereket nyakra-főre, és hógolyóztunk naphosszat hétvégenként. Természetes volt, hogy ha december van, és közeleg a Karácsony, akkor havazik. Most viszont már hetek teltek el az ünnepek óta, és egy-két kósza havas naptól eltekintve sehol semmi.

hirdetes

 

Január közepét írunk, és napközben nem ritka a 8-10 Celsius fokos hőmérséklet, az egy szál pulcsiban rohangászó emberek látványa az utcán, vagy a gondolat, hogy most akkor komolyan a vadi új téli gumit koptatom a kora őszi időnek beillő télben? Alapvető kellék lenne a téli időszakban a szánkó, mely kicsik és nagyok kedvence, és amivel olykor jókat lehet borulni, azonban mióta Tél Apó melegebb éghajlatra költözött, lassan megszokottá válik a húsvéti hónyúl látványa is. Ha már hóemberre esély sincs…

 

Lapozz a továbbiakért!

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya apa baba család cuki gyerek gyerekek játék kisfiú kislány mozgás

Szótár

Lakástakarítás

Ha nincs kedved vagy időd gyermekeid mellett a lakásod takarításával sokat bajlódni,... Tovább

Páros wellness

Egy páros wellness tökéletes választás lehet arra, hogy egy kicsit a szülők kettesben... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes