Hozd ki a legtöbbet az egyedülálló szülő szerepköréből is!

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Muszáj magányos legyen az egyedülálló szülő?

K.A.

Egyedülálló szülőként nem könnyű feladat megélni a mindennapokat. Sokan meg akarnak felelni nem létező elvárásoknak, rettegnek a külvilág visszajelzéseitől. Megélni egy kapcsolat, házasság elmúlását senkinek nem könnyű. Feszítő érzés feldolgozni, hogy valamit nem sikerült jól, tökéletesen menedzselni az életünkben. A kétségbeesés és az ön- vagy a másik fél hibáztatása nem oldja meg a helyzetet. Az egyedülálló szülők leggyakoribb társa a magány és az érzés, hogy egyedül kell megoldaniuk élethelyzetüket. Az állandó „küzdelem” érzése azonban nem határozhatja meg az életet. Hoztunk 5 biztos tippet, amivel elkerülhetők a legnehezebb pillanatok: az ünnepek, az egyedül töltött esték, a gyerekes hétvégék vagy akár a kamasz lázadások időszakai is.

Az egyedülálló szülők is élhetnek teljes életet

Gyakran a legfontosabb szabályok, a legcélravezetőbb ötletek már ott vannak az egyedülállók fejében, egy határozott bátorítás, megerősítés, azonban mégis hiányzik.  Ha te is magányosan viseled a felnőtt életed, a gyerekeid nevelésének mindennapjait, akkor itt az idő, hogy elgondolkozz azon, hogy mi fér bele az életedbe, hogy az a szürkeségből szivárványszínűvé válhasson. Vedd kezedbe saját életedet és változtasd meg gondolataidat. A terhek elviselése sokkal könnyebben fog így menni. Ne felejtsd el, hogy még mindig jobb egyedül lenni, mint egy bántó kapcsolatban, vagy kompromisszumok között. Legyen vígasz és egy percre se felejtsd el, hogy nem vagy egyedül: több százezer egyedülálló szülőtársad éli át nap, mint nap ugyanazokat az érzéseket, problémákat, mint te!

hirdetes

 

Jöjjenek hát a mentőövek, amik meg fogják változtatni nem csupán a hozzáállásodat, hanem akár az egész életedet is!

hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.