notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk, hogy milyen mozgásformát érdemes választani a gyermekeknek!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Milyen mozgásformát érdemes választani a gyerekeknek?

LK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A gyerekeket mindenképp rendszeres mozgásra kell biztatni, hiszen a mozgásnak számos jótékony hatása van a szervezetre.  

Ezeket a mozgásformákat érdemes választani a gyerekeknek!

 

A rendszeres testmozgás elengedhetetlen az egészséges élethez, hiszen számos jótékony hatással bír a szervezetünkre. Elősegíti a megfelelő testi fejlődést, valamint segít megelőzni az elhízást is. Érdemes már kisgyermekként megérteti vele, hogy a rendszeres mozgás nagyon fontos, így remélhetőleg boldogan fog valamilyen mozgásformát kipróbálni és valószínűleg később is megmarad nála a mozgás iránti igény.

 

 

A megfelelő sportot a gyerek számára az életkorának és az érdeklődésének megfelelően kell kiválasztani. Számos olyan mozgásforma létezik, amit kifejezetten gyerekeknek ajánlanak és már kicsi korban űzhetők. Ha több sportra is van lehetőség a környéken, engedd meg a gyermekednek, hogy többet is kipróbáljon közülük, hiszen leginkább így lehet eldönteni, hogy melyik lesz neki megfelelő. Néhány sport esetében az anyagiakkal is számolni kell: mérlegelned kel, hogy tudod-e fedezni a későbbiekben az ezzel járó költségeket. Az intenzív mozgással egy kicsit érdemes várni, hiszen a túlzott megterhelés kedvezetlenül hathat a gyermek testi fejlődésére.

A gyermek testi és lelki fejlődésére remek lehetőség, ha elvisszük őket közös kikapcsolódásként egy erdei hotelbe, ahol sok izgalmas programot biztosítanak az egész család számára. 

Ezeket a mozgásformákat érdemes választani a gyerekeknek!

 

Labdajátékok

A labdajátékok az ügyességet fejlesztik, emellett jót tesz a gyermeknek, hogy megtanul csapatban játszani, együttműködni a többiekkel. A csapatban barátokra is szert tehet, így közösségben sokkal jobban fog érvényesülni.

 

Úszás

Az úszás bármilyen életkorban tökéletes választás, hiszen már néhány hónapos korban vihetjük gyermekünket babaúszásra. Ennél a mozgásformánál szinte az összes izom dolgozik. Számtalan jótékony hatással van a szervezetre, például fokozza a szellemi teljesítményt, javítja a testtartást és gyakorlatilag az egész szervezet működését befolyásolja.

 

Lovaglás

A lovaglás jó élményeket nyújthat a gyermekeknek, emellett az állatok szeretete neveli a gyerekeket és erősíti bennük a felelősségérzetet.

hirdetes
További cikkek ebben a témában
egészség gyerek gyerekek

Szótár

Esküvőhelyszín

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása a legfontosabb feladat a szervezés során, hiszen... Tovább

Családi wellness

A családi wellness nagyszerű lehetőség arra, hogy együtt szórakozzon és pihenjen a család... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 228

Átlagos értékelés: 4.7