notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk az utánozhatatlan Móka Mikit!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Mindenki hatalmas kedvence – emlékszel még Móka Mikire?

Szélesi Ferenc

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ki ne emlékezne még Móka Mikire és társai? Mi ezeken a televíziós műsorokon nőttünk fel és imádtuk mindet nagyon! Szeretnénk, hogy a mostani gyermekek is megismerjék a mi kedvenceinket, most bemutatjuk nektek Móka Mikit! 

Ki valójában Móka Miki, gyerekkorunk nagy kedvence?

 

Szerintem minden emlékszik még az 1970-’80-as évek közkedvelt műsorára, több ezer család ült le a fekete-fehér televízió elé hogy megnézze Móka Mikit és társulatát: Hakapeszi Makit, a Versmondó Lányt, és természetesen Furfangos Frigyes mesterre.

 

Abban az időben, de még szinte a mai napig emlegetik a híressé vált mondatot: „Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára!” A folytatásra viszont már kevesebben emlékeznek, ami így szólt: „De ha tetszett, nemsokára visszavárhatsz, Jóska, Sára, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára, s valahány név a naptárba! Eljövök még hozzátok, viszontlátásra pajtások!”

hirdetes

 

A Móka Mikit alakító színészek hihetetlenül népszerűek voltak akkoriban a gyerekek körében, legfőképpen Levente Pétert imádták, ami pedig még hihetetlenebb, hogy Levente urat még a mai nap is szereti az összes kisgyermek!

 

Levente Pétert tartják az igazi Móka Mikinek, aki 1965-től 15 éven keresztül játszotta ezt a szerepet, utána következett Gyabronka József majd Sirkó László.

 

Levente Péter elmondta, hogy nagyon szerette ezt a műsort, mert igazi, élő adást varázsoltak, a szerepek maguktól alakultak, a gyerekek kezébe soha nem adtak előre megírt szöveget. Azért tudta ilyen sok időn át csinálni a műsort, mert számára nem kellékek, játékok voltak a gyerekek, hanem alkotó-, illetve játszótársak. 

A következő oldalon egy videót is láthatsz! 

 

Ki valójában Móka Miki, gyerekkorunk nagy kedvence?

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
betegség család cuki egészség egypetéjű fejlesztő finom motorika fotó gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat ikrek iskola játék kétpetéjű kisbaba

Szótár

Esküvőhelyszín Budapesten

Ha most készültök összekötni az életeteket, akkor bizonyára már tudjátok, hogy az... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 207

Átlagos értékelés: 4.7