Bemutatjuk az utánozhatatlan Móka Mikit!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Mindenki hatalmas kedvence – emlékszel még Móka Mikire?

Szélesi Ferenc

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ki ne emlékezne még Móka Mikire és társai? Mi ezeken a televíziós műsorokon nőttünk fel és imádtuk mindet nagyon! Szeretnénk, hogy a mostani gyermekek is megismerjék a mi kedvenceinket, most bemutatjuk nektek Móka Mikit! 

Ki valójában Móka Miki, gyerekkorunk nagy kedvence?

 

Szerintem minden emlékszik még az 1970-’80-as évek közkedvelt műsorára, több ezer család ült le a fekete-fehér televízió elé hogy megnézze Móka Mikit és társulatát: Hakapeszi Makit, a Versmondó Lányt, és természetesen Furfangos Frigyes mesterre.

 

Abban az időben, de még szinte a mai napig emlegetik a híressé vált mondatot: „Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára!” A folytatásra viszont már kevesebben emlékeznek, ami így szólt: „De ha tetszett, nemsokára visszavárhatsz, Jóska, Sára, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára, s valahány név a naptárba! Eljövök még hozzátok, viszontlátásra pajtások!”

hirdetes

 

A Móka Mikit alakító színészek hihetetlenül népszerűek voltak akkoriban a gyerekek körében, legfőképpen Levente Pétert imádták, ami pedig még hihetetlenebb, hogy Levente urat még a mai nap is szereti az összes kisgyermek! A jó hír pedig az, hogy Levente Péter nem vonult vissza és a hétvégén mindenkit vár a Symbol Budapest családi estjén. Mi ott leszünk és már asztalt is foglaltunk, nem érdemes lemaradnotok nektek sem, asztalfoglaláshoz kattintsatok ide!

 

Levente Pétert tartják az igazi Móka Mikinek, aki 1965-től 15 éven keresztül játszotta ezt a szerepet, utána következett Gyabronka József majd Sirkó László.

 

Levente Péter elmondta, hogy nagyon szerette ezt a műsort, mert igazi, élő adást varázsoltak, a szerepek maguktól alakultak, a gyerekek kezébe soha nem adtak előre megírt szöveget. Azért tudta ilyen sok időn át csinálni a műsort, mert számára nem kellékek, játékok voltak a gyerekek, hanem alkotó-, illetve játszótársak. 

A következő oldalon egy videót is láthatsz! 

 

Ki valójában Móka Miki, gyerekkorunk nagy kedvence?

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

2018-03-01

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

Napjainkban nem tudunk eléggé odafigyelni gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségére. Az olvasás rohnó világunkba sokszor már nem fér bele és ennek gyermekeink is kárát látják. Pedig a gyerekek számára nagyon fontos, testi, lelki és szellemi fejlődésüknek, hogy mindennap olvassunk gyermekünk számára.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
betegség család cuki egészség egypetéjű fejlesztő finom motorika fotó gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat ikrek iskola játék kétpetéjű kisbaba

Szótár

Téli gyermekprogramok Budapesten

A legjobb téli gyermekprogramok Budapesten? Nem szabad kihagynotok a korcsolyázást, az utazást a... Tovább

Kávézó Budapesten

Egy kávézó Budapesten remek választás lehet egy randevúra, egy baráti vagy egy családi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes