notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Bemutatjuk az utánozhatatlan Móka Mikit!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Mindenki hatalmas kedvence – emlékszel még Móka Mikire?

Szélesi Ferenc

Ki ne emlékezne még Móka Mikire és társai? Mi ezeken a televíziós műsorokon nőttünk fel és imádtuk mindet nagyon! Szeretnénk, hogy a mostani gyermekek is megismerjék a mi kedvenceinket, most bemutatjuk nektek Móka Mikit! 

Ki valójában Móka Miki, gyerekkorunk nagy kedvence?

Szerintem minden emlékszik még az 1970-’80-as évek közkedvelt műsorára, több ezer család ült le a fekete-fehér televízió elé hogy megnézze Móka Mikit és társulatát: Hakapeszi Makit, a Versmondó Lányt, és természetesen Furfangos Frigyes mesterre.

Abban az időben, de még szinte a mai napig emlegetik a híressé vált mondatot: „Véget ért a móka mára, zárul Miki mókatára!” A folytatásra viszont már kevesebben emlékeznek, ami így szólt: „De ha tetszett, nemsokára visszavárhatsz, Jóska, Sára, Tercsi, Fercsi, Kata, Klára, s valahány név a naptárba! Eljövök még hozzátok, viszontlátásra pajtások!”

hirdetes

A Móka Mikit alakító színészek hihetetlenül népszerűek voltak akkoriban a gyerekek körében, legfőképpen Levente Pétert imádták, ami pedig még hihetetlenebb, hogy Levente urat még a mai nap is szereti az összes kisgyermek!

Levente Pétert tartják az igazi Móka Mikinek, aki 1965-től 15 éven keresztül játszotta ezt a szerepet, utána következett Gyabronka József majd Sirkó László.

Levente Péter elmondta, hogy nagyon szerette ezt a műsort, mert igazi, élő adást varázsoltak, a szerepek maguktól alakultak, a gyerekek kezébe soha nem adtak előre megírt szöveget. Azért tudta ilyen sok időn át csinálni a műsort, mert számára nem kellékek, játékok voltak a gyerekek, hanem alkotó-, illetve játszótársak. 

A következő oldalon egy videót is láthatsz! 

Ki valójában Móka Miki, gyerekkorunk nagy kedvence?

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Készségfejlesztő játékok

A készségfejlesztő játékok alkalmazása gyermekkorban rendkívül fontos feladat. Ezek a... Tovább

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Tovább a lexikonra
betegség család cuki egészség egypetéjű fejlesztő finom motorika fotó gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat ikrek iskola játék kétpetéjű kisbaba