notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az élet gyakorta alkot mesébe illő eseményeket. Íme egy, ami igaz és megtörtént!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Modern mese: A bátor kis robotgép

A meseírók sok mindenről alkotnak tanulságos, érdekes mesét. Most, egy az élet hozta szituáció ébresztett az íróban vágyat arra, hogy egy aprócska gépezet sikertörténetét vesse papírra. 

Az élet gyakorta alkot mesébe illő eseményeket. Íme egy, ami igaz és megtörtént!

MESE A BÁTOR KIS ROBOTGÉPRŐL

Egy szerény, kis teljesítményű, ritkán használt robotgép életében egy szép napon minden megváltozott. Ez a nap is úgy indult mint a többi. Magányosan gubbasztott a konyhaszekrény egyik csücskében, néhány tálca, és üvegtál társaságában. Velük nem túl érdekes a társalgás, mindig csak egymás teherbírásáról, annak fitogtatásáról, neves alkalmak felsorolásáról tudtak beszélni. Mit sejtenek ők az alkotásról, a nehéz fizikai munkáról, és a jól végzett munka öröméről. Nem tudják milyen élmény elmerülni a tojás és cukor keverékének lágy habjában, létrehozva a tökéletes tésztát, vagy krémet.

hirdetes

Azon a bizonyos hétköznapi délelőttön a gazda hirtelen kikapta a szekrény mélyéről a kis robotgépet. S ami a legfurcsább, nem a konyhaasztalra tette a megszokott tálak és eszközök mellé, hanem szatyorba vágta, és kivitte a lakás biztonságot jelentő falai közül. A kis gép rémülten próbált kukucskálni a tasak rejtett nyílásain át, de csak a felette elterülő kék eget sikerült kikémlelnie. Folyvást zötykölődtek, úgy érezte összekeveredtek hasában a fogaskerekek. Pár perc volt csupán az út, és hamarosan egy nagy helyiségben találta magát. Minden sokkal nagyobb volt, mint a megszokott kis konyhájukban, hirtelen nem is értette mit keres itt a maga kis 250 W-os motorjával. Félénken nézett körül, nem győzött köszöngetni a nagy gépeknek, asztaloknak, tűzhelyeknek. Unottan, ásítozva fogadták érkezését. Ez kissé idegesítette, hisz ő maga nem tudta, hogy mi vár rá, majd kibújt a bőréből.

Hirtelen kézbe ragadták, és belenyomták egy keverőtálba, rengeteg cukor és tojássárga közé. Hoho, jöhet a munka gondolta boldogan. Majd ő megmutatja ennek a sok ásítozó, nagyképű behemótnak, mire képes egy bátor is robotgép! És kevert. Kevert-kevert rendületlen. Motorja bátran berregett és szép lassan habbá állt alatta a munkaanyag. Azt hitte itt véget ért a munkája. De idegen kezek újra megragadták, és a habba beletett fél kilónyi vajkrémmel is meg kellett birkóznia! Csak kevert, de egyre nehezebben bírta, motorja meg-megremegett a fokozott munkától, a teljesítményét meghaladó mennyiségtől. Kifulladva állt meg, mire elkészült. Szemét lehunyva gondolt vissza kedves otthonára, soha többet nem akar erre az iszonyat nagy helyre jönni.

Újra elindították, ki sem vették a masszából, ami fel sem tűnt neki, hisz azzal volt elfoglalva, hogy lélegzethez jusson. Uram atyám! A KÉSZ massza, nincs kész????? Nézett rémülten a nyakába zúdított fél liter tejszínre! Minden erejét latba vetve nekirugaszkodott. Keverőtálja kicsinek bizonyult a rengeteg habos anyag számára, így egy nagy zománcos edénybe öntötték a krémet, és ott kevert tovább a kis robotgép. Már alig bírta. Rugóiban, fogaskerekeiben, csavarjaiban mélyre hatolt a zsibbasztó fájdalom, de nem adta fel. Nem azért jött ő ide, hogy kudarcot valljon! Szemei előtt karikák lebegtek, minden tagja ólom súlyúvá vált. Már csak pár fordulat, csak pár fordulat.... biztatta magát. És végre kész lett.

Gazdája büszkén vette ki őt az idegen kezekből, gyengéden tisztította meg, és csomagolta el, hogy hazavigye pihenni kimerült kis gépezetét. Otthon aztán kialudta magát, egész délután meg sem mertek lakótársai pisszenni. Este, mikor magához tért, büszkén mesélte el a délután eseményeit, s társai elismerő bólintásinak, valamint az izgalmas ám annál nehezebb pillanatok emlékeivel tért nyugovóra.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Tovább a lexikonra
anya gyerek gyerekek gyereknevelés kisfiú kislány mese