Űrhajós lesz a fiamból? Vagy a lányomból is...?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Mi leszek, ha nagy leszek? Űrhajós!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha fiunk van, ha lányunk, bizony már egészen kicsi korban felmerülhet a fenti kérdés. Minden kis lurkónak elnyeri valami a tetszését: hercegnő, orvos, űrhajós, híresség, vagy például tűzoltó. Sorozatunkban most azokat a - gyerekek körében is – kedvelt foglalkozásokat vesszük sorra, amelyek valóban azok is, és amelyek megvalósíthatóak a jövőben.

Űrhajós lesz a gyerek?

 

Űrhajós!

 

Vagyis leánykori nevén asztronauta (esetleg kozmonauta, ahogyan az oroszok nevezik). Legtöbbünk fantáziájában ez az egész valódi fantáziaként él – ami ugye egy meglehetősen paradox állítás, de igaz. Egyike azon kevés foglalkozásnak, mely egyben elképesztően izgalmas, ugyanakkor rém ijesztő is. Vagy talán hihetetlen. Hiszen sokan vannak, akik mind a mai napig kételkednek abban, hogy valóban voltunk-e már az űrben, vagy csak szándékosan fals információkat tártak elénk. Voltaképpen mindegy is, hogy honnan közelítjük meg ezt a kérdést, a lényeg akkor is ugyanaz marad: a gyerekünk kitartóan űrhajós akar lenni, és már most egy mini Neil Armstrong, mini Gagarin, vagy mini Farkas Bertalan.

hirdetes

 

Ha kicsit körbenézünk a világban, láthatjuk, hogy nem egy szülő véresen komolyan veszi gyermeke abbéli kijelentését, hogy márpedig ő asztronauta lesz. Hogy ne menjünk messzire, „csak” az USA-ig, ott él az a kislány, Alyssa Carson, aki most 14 éves, már négy nyelven beszél, és ő szeretne az első ember lenni a Marson. Ennek megfelelően a NASA táboraiban, rendezvényein vesz részt, és szülei segítségével készül arra, hogy 2033-ban elsőként érinthesse a lába a Mars felszínét. Hogy addig még 17 év telik majd el? Ó, hát igen. Gondolom, vadul bíznak benne, hogy a kamaszlány nem gondolja meg magát, nem tántorítja el semmi a céljától... mondjuk az sem, ha egyszer csak szerelmes lesz, és majd gyerekeket szeretne ő is.

 

Olvass tovább!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

2018-03-01

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

Napjainkban nem tudunk eléggé odafigyelni gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségére. Az olvasás rohnó világunkba sokszor már nem fér bele és ennek gyermekeink is kárát látják. Pedig a gyerekek számára nagyon fontos, testi, lelki és szellemi fejlődésüknek, hogy mindennap olvassunk gyermekünk számára.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család cuki egészség fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés kisfiú kislány könyv kreatív mozgás nevelés olvasás óvoda tanács tanulás

Szótár

Gyerekbarát étterem

Ha étterembe megyünk, gyakran otthon kell hagynunk a gyerekeket, hiszen az étterem többi... Tovább

Balesetbiztosítás gyerekeknek

Balesetbiztosítás gyerekeknek azért olyan fontos, mert manapság a felgyorsult életvitel mellett... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.