Milyen foglalkozást választ a gyerek, ha nagy lesz?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Tűzoltó leszek, ha nagy leszek!

Kósa Krisztina

A gyermeki álmok egész kis korban elkezdenek szárnyalni. A lurkóknak igen sajátos, olykor nagyon gyirsan változó elképzelésük van arról, hogy mivel foglalkoznak majd nagykorukban. Sorozatunkban most azokat a - gyerekek körében is – kedvelt foglalkozásokat vesszük sorra, amelyek valóban azok is, és amelyek megvalósíthatóak a jövőben. 

Mi lesz a gyerekből felnőttként?

Tűzoltó!

 

Mondja nekem is a fiam már több mint három éve. Kitartó, és nem enged belőle. Mindenki azt kommunikálja felém, hogy majd kinövi, és sok esetben ez így is van, de sokban viszont nem. Van olyan gyerek, aki már egészen kicsi kora óta tudja, hogy ő bizony ez vagy az lesz, ha felnő, és eszerint is alakítja az életét – természetesen szülői segítséggel. A tűzoltó pedig egy igencsak megbecsült szakma, még ha nem is veszélytelen.

hirdetes

 

Nagy felelősséggel jár, nem kevés bátorság is szükségeltetik hozzá, első helyen holtversenyben pedig három dolgot is felsorolnék: elhivatottság, alázat, empátia. Ezek nélkül neki sem érdemes ugrani, ugyanis ez egy életforma, és ha valaki ezt választja hivatásául, tudomásul kell vennie, hogy bizonyos értelemben még a magánéletét is alá kell rendelnie a szolgálatnak.

 

Az izgalmas részletekért kérlek, lapozz tovább!

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya apa gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanács

Szótár

Kávézó Budapesten

Egy kávézó Budapesten remek választás lehet egy randevúra, egy baráti vagy egy családi... Tovább

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.