notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Buszsofőr lesz a fiam?

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Mi leszek, ha nagy leszek? Buszsofőr!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha fiunk van, ha lányunk, bizony már egészen kicsi korban felmerülhet a fenti kérdés. Minden kis lurkónak elnyeri valami a tetszését: hercegnő, orvos, űrhajós, híresség, vagy például tűzoltó. Sorozatunkban most azokat a - gyerekek körében is – kedvelt foglalkozásokat vesszük sorra, amelyek valóban azok is, és amelyek megvalósíthatóak a jövőben.

Mi lesz a gyerekből felnőttként?

Buszsofőr!

 

Mondja lelkesen egy ismerősöm lassan 6 éves kisfia idestova négy éve. Már 2 éves korában elkezdődött a szerelem a nagy kékség iránt, ami jelen esetben nem a tengereket és az óceánokat jelenti, de még csak nem is Luc Besson 1988-as drámáját, hanem nemes egyszerűséggel a naaaagy, kék, kb. 40 éves BKV-buszokat. És nyilván nincs ezzel egyedül; sok kisfiú érez ugyanilyen rajongást irántuk. Ha pedig ennyire vonzza őket ez a pálya, szülőként egészen nyugodtan rá lehet tenni egy lapáttal, és úgy is kielégíteni a kíváncsiságukat, hogy például menetrendeket töltünk le nekik, és az előző hónapban befejeződött budai fonódó villamos indulási-érkezési terveinek kialakítását rájuk bízzuk. Minden bizonnyal odáig lesznek a gyönyörűségtől.

hirdetes

 

Aztán ha mindez még nem lenne elég, a lelkes rajongók közül sokan orrba-szájba buszoznak a szülőkkel, a nagyikkal, a különféle programok alkalmával az ovival... és közben minden egyes megállót megjegyeznek. Hiszen ha már hatszázhuszonkétszer mentek végig egy adott útvonalon, logikus, hogy betéve tudják az utcaneveket, a végállomásokat, vagy akár még az aktuális buszsofőr nevét is – akinek valószínűleg nem kicsit imponál, ha egy kisfiú ennyire odavan azért a szakmáért, amit ő maga is űz. 

 

Olvass tovább!

 

Mi lesz a gyerekből felnőttként?

 

Ugyanakkor érthető, hogy miért is tetszik nekik ennyire a buszvezetés. A jármű hatalmas (gyerekszemmel egészen biztosan), a műszerfala tele van színes és érdekes gombokkal, melyekkel hol csenget a sofőr, hol meg becsukja az ajtókat. És persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a többiekhez képest nagyon magasan ülnek a vezetők.

 

Lehet, hogy a felnőtteknek mindez csupán csak a megszokott napi rutin kelléke, ha nem autóval járnak, hanem tömegközlekednek, de a gyerekeknek egy valóságos paradicsom tud lenni – ugyanígy a HÉV, a villamos, vagy a metró is.

 

Erre, mint oly’ sok más gyerekkori „szakmai vágy”-ra azt szokták mondani, hogy majd kinövi a gyerek. Igen, lehet, hogy valóban így van, de lehet, hogy nem, és ha esetleg mégsem lesz buszsofőr a fent is említett kisfiú, a tömegközlekedési eszközök iránt való szeretete megmarad, és jóval tartalmasabb háttértudással fog rendelkezni róluk, mint a többiek.

 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család cuki gyerek gyerekek gyereknevelés játék kisfiú kreatív nevelés óvoda tanács

Szótár

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 4.9