notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ápoljuk helyesen már a tejfogakat is!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Megfelelő ápolást a tejfogaknak is!

Rezsóanyu

A tejfogak megfelelő ápolása éppen olyan fontos, mint később a maradandó fogaké.   A gyereknevelés szerves részét képezi azt is, hogy megtanítsuk a gyermekünknek a helyes fogápolást.

Fogmosás

Természetesen az egyik legfontosabb a jó példa, hiszen a gyerekek utánozva tanulnak.

Jó motivációs tényező lehet a kicsik számára, ha önállóságot biztosítunk számukra, és mindig megdicsérjük őket, hogy mennyire ügyesen mosták meg a fogacskákat.  Persze lehetőleg ebben az életkorban még mi is mossuk meg a fogaikat!  Fontos az életkornak megfelelő méretű fogkefe.

hirdetes

Remek szórakozássá varászolhatjuk ezt a műveletet, hiszen már aranyos kis figurás, játékszerű fogkeféket lehet kapni, amivel igazi élmény a fogmosás. Megmutathatjuk neki a fogselyem és a szájzuhany használatát is. S jó buli, amikor a család együtt mos fogat.  (persze ha elfértek a fürdőszobában mindannyian!) wink

 

Fogmosás

Amint kibújtak a fogai, vigyük el fogorvoshoz, hogy minél előbb megszokja ezt is.  Fontos, hogy előtte meséljünk neki a fogorvosról, s ne keltsünk benne félelmet. Lényeges, hogy első alkalommal pozitív élményekkel gazdagodjon!  Amennyiben lehetséges, ez egy közös családi program legyen!

A tejfogak könnyen kilyukadnak, ezért ha azt látjuk, hogy a gyermekünk fogán sötét folt jelenik meg, azonnal forduljunk fogorvoshoz.  Sok későbbi egészségügyi problémát előzhetünk meg ezzel.

Bár a tejfogakat idővel elveszítik a gyerekek, de mégis nagyon fontos megőrizni a jó állapotukat!  Fontos, hogy a gyerekek megtanulják, nagyon kell vigyázni a fogaikra, gondosan ápolni kell őket!

 

Hogyan kezdd a kisbabád fogainak ápolását?  Olvasd el itt!  http://www.gyerek-portal.hu/kisbaba-fogapolasa.html

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Tovább a lexikonra