Tevékenységek a kreativitás ösztönzésére

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kreativitásra ösztönző tevékenységek

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A gyermekek oktatása messze túlnyúlik egy osztálytermen; ki kell terjeszteni a környezetben, ahol él és játszik.

Ezek a tevékenységek, amiket már 4 éves kortól ajánlunk a gyerekeknek, mókás módok, hogy fejlesszék a gyerekek művészi tudását és arra biztassák őket, hogy kreatívabban gondolkodjanak.

 

Kreativitásra ösztönöz

Inspiráljátok az építészetre!

Segítsetek a gyerekeiteknek, hogy felfedezzék tehetségüket az építészethez!  Látogassatok el együtt például a kedvenc játszóterére, s a mondja el, hogy mit szeret benne a legjobban. Mi az, amik nem tetszenek?  Hogyan lehetne átépíteni úgy, hogy még jobb legyen? Beszélgessetek róla, hogy inspirációt kapjon!  Majd rajzoljátok le papírra a terveiteket!  Ha ezzel megvagytok, akkor ábrázoljátok egy kartonon, WC papír gurigák és más hasonló dolgok segítségével a terveteket!

hirdetes

 

Fedezzétek fel a benne rejlő szuperhőst!

Ki ne szeretne szuper hatáskörrel bírni? Kérdezzétek meg a gyermekeiteket, hogy ő milyen szupererőt szeretnének?  Majd válasszatok egy szuperhős nevet.  Ehhez készítsetek logót és jelmezeket!

 

Forrás: http://www.parents.com/

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés nevelés

Szótár

Konferencia helyszín Budapest

Egy konferencia helyszín kiválasztása a legnagyobb feladat a szervezés során, hiszen a legtöbb... Tovább

Esküvőhelyszín

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása a legfontosabb feladat a szervezés során, hiszen... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.