notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Tevékenységek a kreativitás ösztönzésére

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kreativitásra ösztönző tevékenységek

Rezsóanyu

A gyermekek oktatása messze túlnyúlik egy osztálytermen; ki kell terjeszteni a környezetben, ahol él és játszik.

Ezek a tevékenységek, amiket már 4 éves kortól ajánlunk a gyerekeknek, mókás módok, hogy fejlesszék a gyerekek művészi tudását és arra biztassák őket, hogy kreatívabban gondolkodjanak.

 

Kreativitásra ösztönöz

Inspiráljátok az építészetre!

Segítsetek a gyerekeiteknek, hogy felfedezzék tehetségüket az építészethez!  Látogassatok el együtt például a kedvenc játszóterére, s a mondja el, hogy mit szeret benne a legjobban. Mi az, amik nem tetszenek?  Hogyan lehetne átépíteni úgy, hogy még jobb legyen? Beszélgessetek róla, hogy inspirációt kapjon!  Majd rajzoljátok le papírra a terveiteket!  Ha ezzel megvagytok, akkor ábrázoljátok egy kartonon, WC papír gurigák és más hasonló dolgok segítségével a terveteket!

hirdetes

 

Fedezzétek fel a benne rejlő szuperhőst!

Ki ne szeretne szuper hatáskörrel bírni? Kérdezzétek meg a gyermekeiteket, hogy ő milyen szupererőt szeretnének?  Majd válasszatok egy szuperhős nevet.  Ehhez készítsetek logót és jelmezeket!

Kreativitásra ösztönöz

Készítsetek vidám képregényt!

Fedezzétek fel a gyerekek tehetségét írásra vagy rajzolásra komikus helyzetekben.  Készítsetek egy egyedi képregényt együtt!   Találjatok ki egy történetet, rajzoljátok meg, s szövegbuborékokba írjátok a mókás hozzászólásokat!

Alapítsatok családi könyvklubot!

Gyűjtsetek össze más családokat a környéken, vagy az iskolában, és felváltva válasszatok a gyerekek korának megfelelő könyveket minden hónapban, és írjatok egy listát a kérdésekről, beszéljetek a karakterekről és a témákról.  A találkozókat összeköthetitek egy vidám piknikkel, vagy bármivel, ami az adott könyvhöz kapcsolódhat.

Tervezzetek politikai platformot!

A gyerekek túl fiatalok ahhoz, hogy szavazhassanak, de meg lehet tanítani nekik, hogyan működnek a politikai kampányok. Két gyerek válasszon két ellentétes témát (pl.: kutya – macska) Kampányoljanak a gyerekek az adott dolog mellett, készítsenek plakátokat, szlogeneket és érveljenek, hogy miért jobb az ő választásuk. A kampányidőszak legyen egy-két hét.  S legyen egy vitanap, amire közönséget is hívtok, családtagokat, barátokat.

Kreativitásra ösztönöz

Indítsatok egy családi blogot!

Tervezzetek egy családi oldalt, melyen folyamatosan frissítsétek a fotókat és az eseményeket. Ezzel a számítógépes ismereteiket is fejleszthetitek.  Természetesen felnőtt felügyelete mellett információkat oszthatnak meg az oldalon és megismertethetik a tágabb családdal. Ezzel talán egy eddig rejtett tehetsége is kibontakozik a gyereknek, az egyik például szeret dokumentálni a másik a designterezésben jó, és így tovább.

Filmezzetek!

Hozzatok létre együtt egy show-t.  Vázoljátok fel az alap koncepciót.  Minden családtagra osszátok ki a szerepeket: forgatókönyvíró, rendező, operatőr, színész, stb. Majd kezdjetek egy kamerával forgatni.

Tutira hatalmas móka lesz!  S meg is van a következő családi mozizás anyaga.

Kreativitásra ösztönöz

Fedezzetek fel más galaxisokat!

A világegyetem rejtélye egészen döbbenetes.

Látogassatok meg egy planetáriumot, majd bíztassátok a gyerekeket, hogy alkossanak egy bolygót vagy egy saját galaxist.  Találják ki a nevét, a jellemzőit és a más bolygókhoz való elhelyezkedését. Majd készítsétek el egy fekete kartonon fehér festékkel, vagy készítsétek el papírmasé figuraként.

Ünnepeljetek meg valamit minden nap!

Minden nap lehet valamit ünnepelni!  Kutassátok fel minden hónapban, hogy milyen ünnepek vannak majd szórakoztató és kreatív módon ünnepeljétek meg ezeket az alkalmakat.

Inspiráljátok a gyerekeket eredeti módon gondolkodni! wink

Forrás: http://www.parents.com/

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Étterem Budapest

Minden szülőre ráfér néha a kikapcsolódás. Ha úgy érzitek, szükségetek van egy kis... Tovább

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés nevelés