Kreatív ötletek ovisoknak – használjátok az ősz terméseit!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kreatív ötletek ovisoknak – használjátok az ősz terméseit!

Tutyus

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ma hivatalosan is beköszöntött az ősz. Rengeteg óvodás éli meg rosszul, hogy már korán a házba kényszerül. Ekkor sok szülő áll tanácstalanul gyermeke előtt és töpreng, mivel is üthetné el a csemetéje a hosszú őszi délutánokat. Szerencsére a lehetőségek adottak elég, ha csak az évszak adta termések között nézünk körbe.

Gesztenye

Falevelek

 

Kevés szebb dolog létezik, az ősszel pompázó színes faleveleknél. Rengetek, mindent lehet belőlük kreatívkodni. Egy kisgyermek számára kifejezetten remek móka lehet, ha óvodából hazafelé beszerzünk párat, majd körberajzoljuk, és megkérjük, hogy színezze ki. Ha van otthon vízfestéketek az is jó lehet a pingálásra. Továbbá készíthetünk belőlük koszorút vagy ablakdíszt.

hirdetes

 

 

Gesztenye

 

Nagyon találékony dolog a gesztenyebáb. Egy nagy őszi séta alatt összeszedett vadgesztenyékből aztán otthon, ötletes figurákat készíthettek. A báb fabrikálásához nincs is másra szükségetek, csak néhány fogpiszkálóra és egy fekete filctollra. Hogy milyen figurákat alkottok, bízd a csemetéd fantáziájára. Ajánlott több, különböző figurát is csinálni, mellyel a lurkó biztosan eljátszik majd.

 

Gesztenye

Dió és a mogyoró

 

A vadgesztenye mellett más termésből is nagyon aranyos bábokat lehet készíteni. Itt van például a mogyoró és a dió. Igaz, ezek nem olyan ismertek a kézművesség szempontjából, de alapanyagnak csaknem ugyanolyan jók, mint a vadgesztenye. Ha nincs gesztenyefa a közeletekbe, nyugodtan helyettesíthetitek a figurák alapanyagát ezekkel a termésekkel.

 

Tökfaragás

 

Nagyon jó családi program lehet a tökfaragás. Néhol versenyt rendeznek, hogy melyik háznépnek a leghumorosabb az alkotása. Egy nagy tökön kívül nincs is másra szükség. A faragás is nagyon egyszerű, nem kell tenned mást, mint levágni a tök tetejéből egy darabkát, majd onnan kikaparni a belsejét. Ezután elég kifaragni az előre megrajzolt arcot, majd egy világító testet kell belehelyeznetek. Az utóbbira azért van szükségetek, hogy este is látszódjon a tökfaragásotok. A világítótest lehet például gyertya. Külön örömet tudsz szerezni a gyermeknek, ha hagyod, hogy ő maga válassza ki a fabrikálni kívánt termést.

 

Gesztenye

Toboz

 

Végezetül, de nem utolsó sorban említsük meg a tobozt. Nem kifejezetten őszi termés, de ez is felidézi az őszi séták hangulatát. Ezekből is megannyi csodaszép dolgot lehet kreálni.  A következő díszek tényleg nagyon szépen és csak pár kelléket igényelnek.

További ötleteket erre a linkre kattintva értek el! :)

Őszi kreatív gyerekekkel

A képek forrás: Pinterest

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Kreatív ötletek ovisoknak – használjátok az ősz terméseit!

2017-09-28

Kreatív ötletek ovisoknak – használjátok az ősz terméseit!

Ha szereted az őszt és szívesen töltöd együtt óvodás korú gyermekeddel az időt, akkor ezt a cikket pont neked ajánljuk. Kellemes időtöltést és jó fabrikálást!

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
fejlesztő fotó gyerek gyerekek játék kreatív óvoda

Szótár

Gyerektábor

Minden gyermek életében fontos és meghatározó élmény a táborozás. A gyermekek számára a... Tovább

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes