notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kreatív ötletek ovisoknak – használjátok az ősz terméseit!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kreatív ötletek ovisoknak – használjátok az ősz terméseit!

Tutyus

Ma hivatalosan is beköszöntött az ősz. Rengeteg óvodás éli meg rosszul, hogy már korán a házba kényszerül. Ekkor sok szülő áll tanácstalanul gyermeke előtt és töpreng, mivel is üthetné el a csemetéje a hosszú őszi délutánokat. Szerencsére a lehetőségek adottak elég, ha csak az évszak adta termések között nézünk körbe.

Gesztenye

Falevelek

Kevés szebb dolog létezik, az ősszel pompázó színes faleveleknél. Rengetek, mindent lehet belőlük kreatívkodni. Egy kisgyermek számára kifejezetten remek móka lehet, ha óvodából hazafelé beszerzünk párat, majd körberajzoljuk, és megkérjük, hogy színezze ki. Ha van otthon vízfestéketek az is jó lehet a pingálásra. Továbbá készíthetünk belőlük koszorút vagy ablakdíszt.

hirdetes

 

 

Gesztenye

Nagyon találékony dolog a gesztenyebáb. Egy nagy őszi séta alatt összeszedett vadgesztenyékből aztán otthon, ötletes figurákat készíthettek. A báb fabrikálásához nincs is másra szükségetek, csak néhány fogpiszkálóra és egy fekete filctollra. Hogy milyen figurákat alkottok, bízd a csemetéd fantáziájára. Ajánlott több, különböző figurát is csinálni, mellyel a lurkó biztosan eljátszik majd.

 

Gesztenye

Dió és a mogyoró

A vadgesztenye mellett más termésből is nagyon aranyos bábokat lehet készíteni. Itt van például a mogyoró és a dió. Igaz, ezek nem olyan ismertek a kézművesség szempontjából, de alapanyagnak csaknem ugyanolyan jók, mint a vadgesztenye. Ha nincs gesztenyefa a közeletekbe, nyugodtan helyettesíthetitek a figurák alapanyagát ezekkel a termésekkel.

 

Tökfaragás

Nagyon jó családi program lehet a tökfaragás. Néhol versenyt rendeznek, hogy melyik háznépnek a leghumorosabb az alkotása. Egy nagy tökön kívül nincs is másra szükség. A faragás is nagyon egyszerű, nem kell tenned mást, mint levágni a tök tetejéből egy darabkát, majd onnan kikaparni a belsejét. Ezután elég kifaragni az előre megrajzolt arcot, majd egy világító testet kell belehelyeznetek. Az utóbbira azért van szükségetek, hogy este is látszódjon a tökfaragásotok. A világítótest lehet például gyertya. Külön örömet tudsz szerezni a gyermeknek, ha hagyod, hogy ő maga válassza ki a fabrikálni kívánt termést.

 

Gesztenye

Toboz

Végezetül, de nem utolsó sorban említsük meg a tobozt. Nem kifejezetten őszi termés, de ez is felidézi az őszi séták hangulatát. Ezekből is megannyi csodaszép dolgot lehet kreálni.  A következő díszek tényleg nagyon szépen és csak pár kelléket igényelnek.

További ötleteket erre a linkre kattintva értek el! :)

Őszi kreatív gyerekekkel

A képek forrás: Pinterest

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Családi wellness hétvége

Egy családi wellness hétvége remek lehetőséget biztosít a család számára, hogy minőségi... Tovább

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Tovább a lexikonra
fejlesztő fotó gyerek gyerekek játék kreatív óvoda