Vigyázzatok ezzel a ragacsos játékkal, nehogy a kicsi hajába kerüljön

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kreatív, fejlesztő játék, aminek meg van a maga veszélye

Petra

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Amennyi előnyös tulajdonsága van ennek a játéknak, legalább annyira kell vigyázni vele, mert okozhat egy kis kellemetlenséget, például akkor, ha a kicsi hajába kerül.

Játék

Néhány portálon viccesen megfogalmazták, hogy ha nem szereted a gyerek szüleit, akkor vegyél nekik Bunchemset ajándékba. Hogy miért?

 

Ez egy nagyon kreatív játék, ami fejlesztően hat a gyerek személyiségére és kreativitására, viszont amilyen jó hatása van, legalább olyan balul sülhet el a történet, ugyanis ha ez a kis ragacs belekerül a gyerek hajába, akkor a szülők és a gyerek is több órás kínszenvedésnek néznek elébe, mert nagyon nehéz kiszedni őket onnan.


Játék

Egy olyan rémtörténetről is beszámoltak, hogy egy szülő emiatt fodrászhoz vitte a gyerekét, ahol egy vagyont fizetett azért, hogy kiszedjék a ragacsos játékot a kicsi hajából. Összesen 45 darab golyó ragadt bele, amit 4 órába tellett kiszedni. Nem egy happy end, főleg nem karácsonykor.

 

Amúgy ez egy nagyon hasznos játék, mert a gyerek egy olyan eszközt kap a kezébe, amivel kiélheti a kreativitását. Viszont arra ügyelni kell, hogy a haja védve legyen, mert okozhat néhány kellemetlen pillanatot. Ezért érdemes sapkát húzni a kicsi fejére, hogy még véletlenül se ragadjon bele a hajába.

 

Viszont ha a kicsi megérti, hogy ez egy építő játék, nem pedig hajgumi, akkor nagyon cuki dolgokat lehet kihozni belőle:

Játék

Azt is hozzá kell tenni, hogy nem való ez a játék minden gyereknek. Legalábbis ha a kicsi azt az időszakát éli, amikor csak azért is nemet mond mindenre, akkor nem biztos, hogy jó, ha így tanul a saját kárán. Bár túl nagy tragédia nem sülhet ki belőle, de akkor is nagyon kellemetlen, amikor több órát vesz el az ember életéből, hogy kiszedje a hajából ezeket a játékokat.

Tehát többször is megfontolandó. Mielőtt a kicsi kap egy ilyen játékot, érdemes időt szánni egy kis beszélgetésre, hogy komolyan vegye a figyelmeztetést.

 

Viszont ha ezt sikerül elérni, akkor a kicsi egy olyan estközt kap a kezébe, amivel játékosan fejlesztheti a kreativitását és ez jó hatással van az önkifejezésre. Ráadásul ha sikerélménye is van benne, akkor ez egy plusz töltet.

 

A következő oldalon megnézhetitek, mi mindent lehet felépíteni ezekből a ragacsokból.

Játék

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Itt az apák új generációja

2018-02-15

Itt az apák új generációja

Jelentősen megváltozott az apaságról alkotott kép az elmúlt évtizedekben és jómaguk, az édesapák is óriáis fejlődésen mentek keresztül. Ennek ellenére van még leküzdendő akadály rendesen, hogy a férfiak is teljes minőségben élhessék meg életük egyik legszebb feladatát, az apaságot. Vajon a társadalom fel van rá készülve?

Ha tudatos szülő vagy, kattintasz!

2018-02-18

Ha tudatos szülő vagy, kattintasz!

Nem érdemes lenullázni az információs forrásokat, inkább kattints és maradj te is olyan felelős szülő, aki lépést tart az újdonságokkal, aki folyamatosan képezi magát gyermekével és önmagával kapcsolatban. Te is tehetsz a Facebook zero ellen, ha már most beállítod a gyerek-portal.hu oldalát elsőként a hírfolyamodban.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
baba

Szótár

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének... Tovább

Lakástakarítás Budapest

Minél nagyobb a család, annál gyakrabban kell a lakást takarítani. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes