notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vigyázzatok ezzel a ragacsos játékkal, nehogy a kicsi hajába kerüljön

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kreatív, fejlesztő játék, aminek meg van a maga veszélye

Petra

Amennyi előnyös tulajdonsága van ennek a játéknak, legalább annyira kell vigyázni vele, mert okozhat egy kis kellemetlenséget, például akkor, ha a kicsi hajába kerül.

Játék

Néhány portálon viccesen megfogalmazták, hogy ha nem szereted a gyerek szüleit, akkor vegyél nekik Bunchemset ajándékba. Hogy miért?

Ez egy nagyon kreatív játék, ami fejlesztően hat a gyerek személyiségére és kreativitására, viszont amilyen jó hatása van, legalább olyan balul sülhet el a történet, ugyanis ha ez a kis ragacs belekerül a gyerek hajába, akkor a szülők és a gyerek is több órás kínszenvedésnek néznek elébe, mert nagyon nehéz kiszedni őket onnan.


Játék

Egy olyan rémtörténetről is beszámoltak, hogy egy szülő emiatt fodrászhoz vitte a gyerekét, ahol egy vagyont fizetett azért, hogy kiszedjék a ragacsos játékot a kicsi hajából. Összesen 45 darab golyó ragadt bele, amit 4 órába tellett kiszedni. Nem egy happy end, főleg nem karácsonykor.

Amúgy ez egy nagyon hasznos játék, mert a gyerek egy olyan eszközt kap a kezébe, amivel kiélheti a kreativitását. Viszont arra ügyelni kell, hogy a haja védve legyen, mert okozhat néhány kellemetlen pillanatot. Ezért érdemes sapkát húzni a kicsi fejére, hogy még véletlenül se ragadjon bele a hajába.

Viszont ha a kicsi megérti, hogy ez egy építő játék, nem pedig hajgumi, akkor nagyon cuki dolgokat lehet kihozni belőle:

Játék

Azt is hozzá kell tenni, hogy nem való ez a játék minden gyereknek. Legalábbis ha a kicsi azt az időszakát éli, amikor csak azért is nemet mond mindenre, akkor nem biztos, hogy jó, ha így tanul a saját kárán. Bár túl nagy tragédia nem sülhet ki belőle, de akkor is nagyon kellemetlen, amikor több órát vesz el az ember életéből, hogy kiszedje a hajából ezeket a játékokat.

Tehát többször is megfontolandó. Mielőtt a kicsi kap egy ilyen játékot, érdemes időt szánni egy kis beszélgetésre, hogy komolyan vegye a figyelmeztetést.

Viszont ha ezt sikerül elérni, akkor a kicsi egy olyan estközt kap a kezébe, amivel játékosan fejlesztheti a kreativitását és ez jó hatással van az önkifejezésre. Ráadásul ha sikerélménye is van benne, akkor ez egy plusz töltet.

A következő oldalon megnézhetitek, mi mindent lehet felépíteni ezekből a ragacsokból.

Játék

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Tovább a lexikonra
baba