Most már komolyan nem szülök több gyereket!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ez már KOMOLYAN az utolsó!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hány gyereked van? Legalább három? Ha igen, akkor te is nagycsaládosnak számítasz. És hogy ez miért jó, vagy éppen miért rossz? Boncolgassuk kicsit a témát.

Elég egy gyerek?

 

Magyarországon három gyerektől már nagycsaládosnak számítunk, és rengeteg kedvezményben részesülünk, ha például a különféle intézményeket nézzük. Vagyis például az óvodában/iskolában ingyenes az étkezés, ami – valljuk be – sokszor igencsak jól tud jönni, hiszen egy havi óvodai étkezésért simán elkérnek egy tízest, a bölcsődei is kb. 7000 Ft körüli összeget kóstál, és akkor még nem beszéltünk arról, hogy az iskolában mi a helyzet.

hirdetes

 

Pedig kedvezmények sok helyen vannak három (vagy több) gyerek után, gondolok itt most a különféle edzésekre, ahol sokszor van testvérkedvezmény már két gyerek esetén is, hát még, ha többünk van.

 

Viszont mi a helyzet akkor, ha még több otthon a baba? Mondjuk már négy, vagy öt, vagy… Akkor bizony jelentős különbségekkel már nem számolhatunk, hiszen ez a lélektani határ három gyereknél húzódik, így ott szembesülünk először igazán a kedvezmények előnyeivel. Ugyanakkor avval is kalkulálnunk kell, hogy három gyerek bizony több odafigyeléssel is jár. Általában mindenki agyonfélti az elsőjét (tisztelet a kivételnek).

 

Majd amikor megérkezik a második, észrevétlenül lazul kicsit minden – főleg a gyeplő. Már nem forrázzuk ki a cumit, ha leejti a csöpp, csak bedugjuk a csap alá, ás így tovább szépen mindennel. Fura érzés is, mikor az ember nem akar különbséget tenni a gyerekei közt, de önkéntelenül is ezen kapja magát. Nehéz ez, főleg lelkileg, amikor az ember lánya rádöbben, hogy ez történik vele is, pedig soha nem gondolta volna, hogy kivételezik majd bármelyik gyerekével. És ez igaz a három- vagy több gyerekes családra is, sőt, szerintem hatványozottan, főleg akkor, ha mondjuk nem fiú, vagy nem lány minden baba. 

 

Lapozz a vicces képért! 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

2018-02-25

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

Egy fülfertőzés még a felnőtteket is meg tudja kínozni. Hát, még a gyerekeket! A kisbabák esetében a fülfertőzés különösen gyakori betegség. Mivel a kicsik még nem tudják elmondani, hol fáj nekik, ezért fontos, hogy szülőként ismerd a pontos tüneteteket és időben lépj, mielőtt maradandó fülkárosodást szenvedne gyereked.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba baba várás család gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisbaba kisbabád kisfiú kislány nevelés óvoda tanács

Szótár

Gyógymasszőr

A masszázs nem csak egyszerű simogatásból és gyúrásból áll, hanem fix mozdulatok sorából,... Tovább

Rendezvényhelyszín Budapest

Egy tökéletes rendezvényhelyszín Budapesten a város központjában helyezkedik el, mégis... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.