notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Babák és kiskutyák tündéri képei

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Cukik és kicsik: babák és kutyusok

Kósa Krisztina

A kutya az ember legjobb barátja, tartja a mondás, és ez sokszor be is igazolódik. Vannak, akik úgy állnak az állatos kérdéshez, hogy az állatok közelsége, és az, hogy a kutya a kanapén vagy az ágy végében őrzi a babák álmát, természetes. Kárt nem tesz benne, ellenben a gyermekben kialakul egyfajta kötődés az állat iránt, mely élete során hatalmas előnyt jelent majd.

Kutyusok és babák

Akik a kutyákat, macskákat stb.-ket szeretik, tudják jól, hogy milyen élményt is jelent egy kisállatot terelgetni a mindennapokban: nagyjából egy gyerek pluszra gondoljunk. Örömöt és bosszúságot egyaránt okoz, viszont a pozitív történések mindenképpen azt az érzetet keltik bennünk, hogy igenis érdemes volt annak idején megvenni a kutyust, vagy befogadni az utcáról/menhelyről. Ha pedig a gyerekeket is bevonjuk a gondozásukba, tanítgatásukba, mindenkinek örömteli pillanatokat, és sok-sok boldog évet szerezhetünk.

hirdetes

A babák is értékelik már, ha egy velük egykorú kis csöppség kerül a házhoz, és úgyszólván együtt nőnek föl. 

Örök barátság kezdete lehet egy ilyen kapcsolat. Kölcsönösen vigyáznak egymásra, és mindketten rengeteget tanulnak egymástól. 

Már egészen kicsi koruktól összeszoknak, és hamar elválaszthatatlanok lesznek. A kutya társasága és barátsága egy életreszóló élményt jelent a felnövő kicsiknek, akik megtanulnak türelemesek, elfogadók és empatikusak lenni. Hiszen egy kiskutya rengeteg galibát is okoz míg felnő, de ezek a történetek egyszer csak bekerülnek a családban mesélendők közé, és még évekkel a szeretett kedvenc elvesztése után is megmosolyogtatják az akkor már felnőtt ifjakat. 

Lapozz a továbbiakért!

 

Kutyusok és babák

Még ha eleinte ódzkodunk is attól, hogy hogyan tűri majd a kutya a gyereket, vagy a gyerek mit szól majd a kutyához, akit bizony vinni kell sétálni, össze kell takarítani utána a kakit, és etetni, gondozni kell, szinte biztosak lehetünk benne, hogy megfelelően kezelve és nevelve az állatot hihetetlen pluszt adunk gyermekünknek.

Ha még nem mertetek belevágni a babás-kutyás projetkbe, talán most kaptatok némi ihletet és inspirációt a képek láttán, hogy miért is jó, ha a családban van négylábú kedvenc is – legyen az kutya, macska vagy bármi hasonló kisállat. 

A lényeg a lényeg: életreszóló élményt és csodás éveket szerezhettek gyermeketeknek és egy ártatlan kis jószágnak is, ha pozitívan döntötök!

.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa baba baba várás család cuki fejlesztő fotó gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat kisbaba kisbabád kisfiú kislány megszületett nevelés tanács