notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Babák és kiskutyák tündéri képei

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Cukik és kicsik: babák és kutyusok

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kutya az ember legjobb barátja, tartja a mondás, és ez sokszor be is igazolódik. Vannak, akik úgy állnak az állatos kérdéshez, hogy az állatok közelsége, és az, hogy a kutya a kanapén vagy az ágy végében őrzi a babák álmát, természetes. Kárt nem tesz benne, ellenben a gyermekben kialakul egyfajta kötődés az állat iránt, mely élete során hatalmas előnyt jelent majd.

Kutyusok és babák

 

Akik a kutyákat, macskákat stb.-ket szeretik, tudják jól, hogy milyen élményt is jelent egy kisállatot terelgetni a mindennapokban: nagyjából egy gyerek pluszra gondoljunk. Örömöt és bosszúságot egyaránt okoz, viszont a pozitív történések mindenképpen azt az érzetet keltik bennünk, hogy igenis érdemes volt annak idején megvenni a kutyust, vagy befogadni az utcáról/menhelyről. Ha pedig a gyerekeket is bevonjuk a gondozásukba, tanítgatásukba, mindenkinek örömteli pillanatokat, és sok-sok boldog évet szerezhetünk.

 

A babák is értékelik már, ha egy velük egykorú kis csöppség kerül a házhoz, és úgyszólván együtt nőnek föl. 

 

 

Örök barátság kezdete lehet egy ilyen kapcsolat. Kölcsönösen vigyáznak egymásra, és mindketten rengeteget tanulnak egymástól. 

 

 

Már egészen kicsi koruktól összeszoknak, és hamar elválaszthatatlanok lesznek. A kutya társasága és barátsága egy életreszóló élményt jelent a felnövő kicsiknek, akik megtanulnak türelemesek, elfogadók és empatikusak lenni. Hiszen egy kiskutya rengeteg galibát is okoz míg felnő, de ezek a történetek egyszer csak bekerülnek a családban mesélendők közé, és még évekkel a szeretett kedvenc elvesztése után is megmosolyogtatják az akkor már felnőtt ifjakat. 

 

 

Lapozz a továbbiakért!

 

Kutyusok és babák

 

Még ha eleinte ódzkodunk is attól, hogy hogyan tűri majd a kutya a gyereket, vagy a gyerek mit szól majd a kutyához, akit bizony vinni kell sétálni, össze kell takarítani utána a kakit, és etetni, gondozni kell, szinte biztosak lehetünk benne, hogy megfelelően kezelve és nevelve az állatot hihetetlen pluszt adunk gyermekünknek.

 

Ha még nem mertetek belevágni a babás-kutyás projetkbe, talán most kaptatok némi ihletet és inspirációt a képek láttán, hogy miért is jó, ha a családban van négylábú kedvenc is – legyen az kutya, macska vagy bármi hasonló kisállat. 

 

A lényeg a lényeg: életreszóló élményt és csodás éveket szerezhettek gyermeketeknek és egy ártatlan kis jószágnak is, ha pozitívan döntötök!

.

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa baba baba várás család cuki fejlesztő fotó gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat kisbaba kisbabád kisfiú kislány megszületett nevelés tanács

Szótár

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Gyerekbarát wellness szálloda

Gyerekbarát wellness szálloda, ha a tökéletes családi nyaralás a cél Ha egy hamisítatlan,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 119

Átlagos értékelés: 4.8