notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Vendéglőbe gyerekkel? De hová?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Gyerek vagy étterem? Mindkettő!

gyerekportal.hu

Ha a kicsit is elviszed magaddal egy étterembe, és tényleg elég pici még – teszem azt, mondjuk már tud ülni -, biztos, hogy érdekelni fogja minden, amit te is eszel-iszol. Ez pedig rövid időn belül azt fogja eredményezni, hogy a közvetlen környezeted bizony csupa-csupa kajamaradvány lesz, aminek nagy valószínűséggel senki nem fog örülni. Mégis mit lehet tenni, ha gyerekkel együtt mennél vendéglőbe?

Gyerek- és kutyabarát hely

Sajnos még mindig az a felfogás elterjedt, hogy ha elmész egy étterembe, az csak és kizárólag felnőttekről szólhat, gyerekről soha. Ha kamaszkorú, akkor már talán, de akkor is csak akkor, ha tud csöndben lenni, szépen enni, nem lekajálni az asztalt és magát, vagy kiborítani a vizes poharat stb. Árulja már el valaki: a felnőttek talán mindig illendően viselkednek egy ilyen helyen? Egyáltalán ki mondjam meg, mi az illendő? 

hirdetes

Amellett, hogy a gyerekek viselkedése nyilvános helyeken időnként valóban hagy némi kívánnivalót maga után, nem általánosíthat senki, hogy minden lurkó zajos és képtelen a fenekén megülni mondjuk két óra hosszát. Vagy ha mégis így lenne, akkor ott van az a nagyszerű lehetőség, mellyel mostanában szerencsére már egyre több étterem él: gyereksarkot alakítanak ki a kicsik számára. 

Ami pedig még a slusszpoént jelenti a történetben, ha esetleg a kutyusunkat is magunkkal vinnénk egy kellemes vasárnapi délután… Vannak helyek, ahol gyerek- és kutyabarát a környezet, csak általában nagyítóval kell keresni őket. 

Milyen éttermet keress gyerekkel?

Mindenképp fontos – a családias étterem Budapesten kiválasztásakor – hogy a gyerkőc is jól érezze magát, neki is megfelelő helye legyen az asztalnál. Attól függően, hogy mennyire időre mentek és mennyire viseli jól a kicsi az ilyen alkalmakat, érdemes lehet vinnetek magatokkal színezőt és kisebb játékokat, hogy lefoglaljátok, bár sok étteremben már ilyet is adnak a kicsiknek.

Mindenképp olyan helyet érdemes keresni a gyerekkel ebédre vagy vacsorára, ahol van etetőszék például, és kényelmesen tudjátok elfogyasztani az ételt. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság baba család cuki gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat kisfiú kislány