Elkaszálhatják a Waldorfot, és a többi hasonló iskolát is!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kinyírják az alternatív és alapítványi iskolákat, mint amilyen a Waldorf is

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az új kerettanterv szerint már egyáltalán nem térhetnek el a Waldorf és más alternatív jellegű iskolák a központilag meghatározottól, –illetve csak abban abban az esetben, ha úgymond pluszszolgáltatást nyújtanak. Ezzel értelmüket veszítenék az alternatív iskolák, de a magán szakképző iskolák is a végüket járják.

Mi lesz, ha nem lesz többé Waldorf?

 

A jövő évi költségvetési törvény javaslatcsomagja sok érdekességet rejt – ez nem is újdonság –, viszont van a módosítások közt egy igen érdekes. Ez pedig a köznevelési törvényt érinti, mely szerint a jövőben az alternatív nevelési-oktatási intézmények – mint amilyen a Waldorf is – számos tekintetben eltérhetnek a települési önkormányzatok, valamint az állam által fenntartott intézményektől, mely eltérés többletszolgáltatás néven jelenhet majd meg a pedagógiai programban.

hirdetes

 

                  Egy átlagos waldorfos nap

 

A fentiek szembemennek az eddigi szabályozásokkal, ami feltétel nélküli szabadságot adott az intézményeknek abban, hogy eltérjenek az eredeti központi kerettantervtől,

és úgy oktassák diákjaikat, ahogyan az az egyes iskolai metódusokban szerepel (mindez évtizedekre tekint vissza). Az egyetlen feltétel csupán csak az volt, hogy a képzés végeztével ugyanazzal a kompetenciákkal rendelkezzenek a diákok, mint az állami intézmények diákjai.

 

A Magyar Waldorf Szövetség szerint a változtatás azt eredményezi, hogy voltaképpen ellehetetlenülnek az érintett intézmények, nem lesz rá mód, hogy saját, évtizedek alatt bevált tanítási módszereiket gyakorolják, ez pedig az összes alternatív óvoda és iskola megszűnéséhez vezethet. 

 

 

Lapozz a további fontos tudnivalókért!

 

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Gyerekbarát étterem

Ha étterembe megyünk, gyakran otthon kell hagynunk a gyerekeket, hiszen az étterem többi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.