notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kiegyensúlyozott életmód a gyerekek számára

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Tippek, hogy megteremtsd a kiegyensúlyozott életmódot a gyermeked számára

LK

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kiegyensúlyozott életmód megteremtése érdekében tett erőfeszítéseink ellenére a mindennapi életünkben a stressz folyamatosan jelen van. A stressz bárkit érinthet - még a gyerekeket is. Az Amerikai Pszichológiai Egyesület által végzett felmérés szerint a 8 és 17 év közötti gyermekek leginkább az iskolai teendőik és a családi pénzügyek miatt aggódnak, ami a fejfájáshoz, álmatlansághoz és gyomorproblémákhoz vezethet. Ahhoz, hogy a gyerekek kezelhessék a stresszt és a szorongást, segítened kell neki megteremteni a kiegyensúlyozott életet. Ehhez mutatunk néhány hasznos tanácsot.

Kiegyensúlyozott életmód a gyerekek számára

Nevessetek együtt

Mindannyian hallottuk már, hogy „A nevetés a legjobb gyógyszer”, és valóban csodálatos stresszoldó. A jó nevetés csökkenti a fizikai feszültséget és a stresszt, így az izmok ellazulnak. Ösztönözd a gyermekedet, hogy nevessen, olvassatok együtt vicceket, nézzetek vicces rajzfilmeket, vagy játsszatok szórakoztató játékokat!

 

Hallgassatok zenét

hirdetes

A zene egyedülálló kapcsolatban áll az érzelmeinkkel, és gyorsan segíthet a gyerekeknek a pihenésében vagy az összpontosítás visszanyerésében. Érdemes ennek érdekében klasszikus zenét játszanod a gyermekednek a hálószobájában lefekvés előtt. Ez elősegíti a békét és a pihenést, ami segítheti az alvást is. Ha a kicsi jobban kedveli a populáris zenét, vegyél egy szórakoztató karaoke programot, és énekeljetek együtt iskola után! Az éneklés egy nagyszerű módja annak, hogy gyermeked megnyugodjon, és teljesen elengedje a feszültséget.

 

Pihenjetek a családdal

Nem lehet elégszer elmondani, hogy milyen fontos a gyermekek számára a családdal töltött idő. Ebben az esetben érdemes a minőségre helyezni a hangsúlyt, hiszen ha a TV előtt ül a család, az nem biztos, hogy építi a gyermekeket. Mozduljatok ki együtt időközönként, szervezzetek közös pihenéseket, így a gyerekek is ki tudnak szakadni egy kicsit a megszokott környezetükből. Ha egy különleges helyszínt kerestek ehhez, az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa lesz a legjobb választás! Ez a családbarát szálloda számos szórakozási lehetőséget tartogat a kicsik és a nagyok számára. A programokon kívül kényelmes szobák, gasztronómiai élmények, illetve wellness részleg is várja a vendégeket. 

Kiegyensúlyozott életmód a gyerekek számára

Egy kis művészet

A gyermekek - nem meglepően – szívesen nyúlnak a művészet irányába a stressz csökkentéséhez és a kiegyensúlyozott élet megteremtéséhez. A művészet biztosítja a gyermekeknek az érzelmi mentességet biztosító közeget, amely szinte azonnali megkönnyebbülést hozhat, és kivonhatja belőlük a negatív érzelmeket. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy a belső gondolataikat és érzelmeiket felszínre hozzák. Biztosíts számukra néhány művészeti felszerelést, és nézd meg, hogy a kis kezükkel csodálatos mesterműveket készítenek a hűtőre.

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Lakástakarítás Budapest

Minél nagyobb a család, annál gyakrabban kell a lakást takarítani. A... Tovább

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 165

Átlagos értékelés: 4.8