notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Iskolaválasztás előtt

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Iskolaválasztás másképp

Ki ne szeretné, ha gyermeke olyan iskolába járhatna, amely az életre neveli őt, amit elvégezve eredményesen megválaszolhat majd a világ kihívásaira. Dechertné Gelencsér Anna egy szerethető új iskolát álmodott meg, s az álom lassan valósággá válik, hiszen a Budai Gyermekszem.Pont Általános Iskola, idén ősszel megnyitja kapuit. Az első szülői tájékoztatót március 22-én tartják a Jókai Klubban. 

Iskolaválasztás

A felmenő rendszerben induló iskola az első évben 1., 3. és 5. osztállyal indul, így különösen az ilyen korú gyermekek szüleit várják a tájékoztatóra. Az érdeklődés igen nagy. A harmadik és ötödik osztályba készülő gyermekek szülei valamilyen okból kifolyólag az iskolaváltás mellett döntöttek, bizonyára nem elégedettek azzal az oktatási intézménnyel, ahol gyermekük eddig tanult. S vannak, akik egyszerűen csak szeretnék megóvni gyermeküket mindattól a kudarctól, amit az előbbi csoport gyermekei átéltek már. Mégis nagy bátorságra vall egy újonnan induló iskolába íratni gyermekünket, de mivel a Gyermekszem.Pont is a hivatalos jogszabályi keretek között, köznevelési intézményként működik majd, nem jelenthet gondot a különböző intézménytípusok közötti átjárhatóság sem…, ha időközben mégis meggondolnánk magukat.

hirdetes

Ami nem valószínű, hiszen az új iskola legfőbb pedagógiai feladatának azt tekinti, hogy a gyermekekben kialakítsa a tanuláshoz fűződő pozitív viszonyt, ami ugye szinte teljességgel hiányzik már a közoktatásból. Az alapító beszélt nekünk arról is, hogyan képzeli ennek megvalósítását: „Koncepciónk lényegét rendszerpedagógiának nevezzük, amely annyit tesz, hogy olyan pedagógiai módszereket alkalmazunk a tanórákon, amelyek azt segítik, hogy a gyermek felfedezze az összefüggéseket az egyes tantárgyi területek között, illetve minél több perspektívából megvilágítva szerezze meg a szükséges információkat az adott téma kapcsán. Mindehhez szükségesnek tartjuk azt is, hogy a pedagógus másképp gondolkodjon magáról, saját szerepéről. Sokkal inkább hátulról támogató facilitátorokra van tehát szükségünk, mintsem a klasszikus értelemben vett pedagógusokra. Nagy hangsúlyt helyezünk az önálló tanulásra, a változatos tanórai munkaszervezést szintén kiemelten fontosnak tartjuk.”

Lapozz a további információkért!

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Családi wellness

A családi wellness nagyszerű lehetőség arra, hogy együtt szórakozzon és pihenjen a család... Tovább

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa család gyerek gyerekek tanács