Iskolaválasztás előtt

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Iskolaválasztás másképp

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ki ne szeretné, ha gyermeke olyan iskolába járhatna, amely az életre neveli őt, amit elvégezve eredményesen megválaszolhat majd a világ kihívásaira. Dechertné Gelencsér Anna egy szerethető új iskolát álmodott meg, s az álom lassan valósággá válik, hiszen a Budai Gyermekszem.Pont Általános Iskola, idén ősszel megnyitja kapuit. Az első szülői tájékoztatót március 22-én tartják a Jókai Klubban. 

Iskolaválasztás

 

A felmenő rendszerben induló iskola az első évben 1., 3. és 5. osztállyal indul, így különösen az ilyen korú gyermekek szüleit várják a tájékoztatóra. Az érdeklődés igen nagy. A harmadik és ötödik osztályba készülő gyermekek szülei valamilyen okból kifolyólag az iskolaváltás mellett döntöttek, bizonyára nem elégedettek azzal az oktatási intézménnyel, ahol gyermekük eddig tanult. S vannak, akik egyszerűen csak szeretnék megóvni gyermeküket mindattól a kudarctól, amit az előbbi csoport gyermekei átéltek már. Mégis nagy bátorságra vall egy újonnan induló iskolába íratni gyermekünket, de mivel a Gyermekszem.Pont is a hivatalos jogszabályi keretek között, köznevelési intézményként működik majd, nem jelenthet gondot a különböző intézménytípusok közötti átjárhatóság sem…, ha időközben mégis meggondolnánk magukat.

hirdetes

 

Ami nem valószínű, hiszen az új iskola legfőbb pedagógiai feladatának azt tekinti, hogy a gyermekekben kialakítsa a tanuláshoz fűződő pozitív viszonyt, ami ugye szinte teljességgel hiányzik már a közoktatásból. Az alapító beszélt nekünk arról is, hogyan képzeli ennek megvalósítását: „Koncepciónk lényegét rendszerpedagógiának nevezzük, amely annyit tesz, hogy olyan pedagógiai módszereket alkalmazunk a tanórákon, amelyek azt segítik, hogy a gyermek felfedezze az összefüggéseket az egyes tantárgyi területek között, illetve minél több perspektívából megvilágítva szerezze meg a szükséges információkat az adott téma kapcsán. Mindehhez szükségesnek tartjuk azt is, hogy a pedagógus másképp gondolkodjon magáról, saját szerepéről. Sokkal inkább hátulról támogató facilitátorokra van tehát szükségünk, mintsem a klasszikus értelemben vett pedagógusokra. Nagy hangsúlyt helyezünk az önálló tanulásra, a változatos tanórai munkaszervezést szintén kiemelten fontosnak tartjuk.”

 

Lapozz a további információkért!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család gyerek gyerekek tanács

Szótár

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Gyerektábor

Minden gyermek életében fontos és meghatározó élmény a táborozás. A gyermekek számára a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.