notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Könnyítsük meg a saját és gyermekeink életét, iskolakezdés egyszerűen.

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Iskolakezdés egyszerűen: így könnyítsd meg a gyerkőcnek a szeptembert

Szeptemberben visszatérünk újra a mókuskerékbe. Nem csak nekünk, hanem a gyerekek számára is jön újra a koránkelés, és a délutánig tartó iskola. Ilyenkor nekünk felnőtteknek oda kell figyelnünk a megfelelő időbeosztásra és a gyerekek minden külön iskolán kívüli programjára is. Nem egyszerű feladat, mivel a gyerekek ilyenkor fáradékonyabbak lesznek, mégis fontos, hogy gördülékenyen teljen az iskolakezdés. Ehhez gyűjtöttünk Nektek pár tippet, hogy megkönnyítsük a gyerekek és a Ti életetek egyaránt. 

Iskolakezdés a gyereknek

Tervezzünk előre 


Az időmenedzsment fontos tényező ebben az időszakban, hiszen könnyen elcsúszhatunk a napi teendőkkel. A gyermekek számára fel sem tűnik, nekünk mennyi feladatunk marad a munkán kívül is. A saját életünk megkönnyítése érdekében fontos, ha előre tervezünk, így a gyerekeknek is könnyebb lesz, ha előre tudják a napi programokat. Érdemes beiktatnunk közös programokat akár iskola után, vagy a hétvégére is. Egy közösen elkészített naptárral még izgalmasabbá tehetjük a dolgot a gyerekeknek, így pedig nekik is jobban rögzülnek az előre tervezett programok. 

hirdetes

Vigyük különórára vagy sportolni 


A gyerekeket igen nehéz lefoglalni iskola után délutánonként. A megmaradt felesleges energiákat jó, ha valahol kimozogják magukból, azonban szülőként nem fogunk örülni annak, ha esetleg ezt az otthoni nyugalom rovására teszik. Ezért érdemes olyan különórákra vagy sport programokra vinni őket, amelyek alkalmával nem csak jól érzik magukat, de le is vezetik az iskolai feszültséget. Mivel minden gyermek más, ezért meg kell találni számára azt a sportot vagy külön elfoglaltságot, amit valóban élvezni tud, és jókedvvel jön majd haza. Mialatt a gyerek nincs otthon, addig nekünk is van lehetőségünk a napi teendőinket elvégezni. Így csak mindenki nyer. 

Szervezzünk hétvégi kirándulást, vagy vidéki kikapcsolódást 


Hétvégéken nagy fejtörést tud okozni milyen programokat, szervezzük a gyerekekkel. Fontos, hogy ne csak ők, de mi is jól érezzük magunkat, és ne legyen fárasztó a hétvége. Pihenni muszáj mindenkinek, és ehhez olyan környezetet válasszunk mindenképp, amivel mindenki jól jár. Egy vidéki hotelben a gyermekek és a felnőttek egyaránt kellemesen tölthetik idejüket, akár egy kirándulással egybekötve, vagy egy közös biciklizéssel. Ezekkel a programokkal feltöltődhetünk, és a gyermekeknek is könnyebb lesz visszaülni hétfőn az iskolapadba, ha a hétvégén új élményekkel gazdagodtak. 
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Játék drón

  A drónozás kétség kívül az egyik legnépszerűbb hobbi napjainkban. Ma már azonban... Tovább

Tovább a lexikonra
iskola