notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ikrek öltöztetése

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ikrek öltöztetése

Rezsóanyu

Felvetődik a kérdés – akár egypetéjű, akár kétpetéjű ikreink vannak – hogyan öltöztessük őket?  Egyforma ruhába? Vagy teljesen másként?  

 

ikrek öltözéke

Tény, hogy egyszerűbb lenne egyből kettőt venni ugyanabból az öltözetből, vagy legalábbis hasonlót.  (Tapasztalatból tudom, hogy ez sem egyszerű.) 

 

Olvasd tovább! wink

 

 

ikrek öltözéke

Az ikergyermekek kezdenek nagyobb jelentőséget tulajdonítani az öltözködésnek és kezd lényegessé válni számunkra a ruhadarabok egyedi birtoklása. A szülők sokszor egyáltalán nem látnak különbséget a két egyforma ruha között, de meglepő módon a gyerekek pontosan meg tudják különböztetni, tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy melyik ruhadarab kié. (Ez persze nem csak a ruháknál van így.) S ennek nagy jelentőséget tulajdonítanak. Nem tűrik, hogy a másik hordja a ruhájukat, kivéve, ha előtte engedélyt nem kért rá.

hirdetes

 

ikrek öltözéke

Az anya szeretné egyformába öltöztetni az ikreket, a gyerekek azonban tiltakoznak ez ellen. Mi épp most éljük ezt, 7 évesen. Legtöbbször kifejezett kérésre sem hajlandóak egyforma, vagy hasonló ruhát felvenni egyazon napon.
Végül is, két önálló ember, eltérő ízléssel. wink

 

ikrek öltözéke

De megéri a fáradtságot, hogy az ikrek minél hamarabb legyenek önállóak ezen a téren is.  Vetkőzés során előfordul, hogy hamarabb tudnak egymásnak segíteni, mint ahogy ők maguk egyedül levennék a ruhájukat. Vegyes párosnál ez még gyakrabb, a lányok hamar elkezdenek segíteni a fiúknak.

Saját tapasztalatból tudom, hogy az ikrek  nagyon szeretnek egymásnak segíteni.

 

ikrek öltözéke

Ez a művelet elég sok türelmet igényel minden anya részről, de az ikrek szülei ebben a vonatkozásban is nehezebb helyzetben vannak.  Hiába sietnének, az anyuka felöltözteti az egyik gyerekeket, s mikor elkezdi a másikat öltöztetni, az első közben már vetkőzik is.

 

 

ikrek öltözéke

Egy kicsit könnyebb megoldásnak tűnik, hiszen nem teheted meg, hogy az egyik gyerekre ráadsz például egy polár felsőt, a másikra meg egy pólót blúzzal, akkor már egyszerűbb a hasonló ruha.
S különben is, olyan édesek, amikor egyformában vannak, s annyira szembetűnő, hogy ikrek.

 

ikrek öltözéke

Meglepő tény, hogy nemcsak a kétpetéjű ikreknél, hanem az egypetéjű ikreknél is nagy számban fordul elő, hogy az egyik jobb-, a másik pedig balkezes. Kutatók megfigyelték, hogy a tenyéren és az ujjbegyen található vonalak és minták jobban hasonlítanak az egypetéjű ikertestvérek eltérő kezein, mint az egyanazon  oldalon lévők.

Olvasd tovább ITT! http://www.gyerek-portal.hu/az-ikrek-es-a-balkezesseg_edit-1.html

 

ikrek öltözéke

Kisgyermekkorban gyakori, hogy a szülő nehéz helyzetbe kerül a korábban hasonló öltözéket viselő ikrekkel szemben. Hiába döntene az eltérő öltözködés mellett, a gyerekek szinte kikényszerítik az ellenkezőjét. Nem egyszer hallottam, amikor vettem valami eltérő ruhát, így reagálták le: „Szép, de hol van a tesóm ugyanilyene?”

 

További képek

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Ruha rendelés

A ruha rendelésnek számos előnye van, hiszen rengeteg időt spórolhatunk vele, sokkal... Tovább

Tovább a lexikonra