Kislányok, mint a 20. század ikonikus nőalakjai

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ikonikus nők – újrajátszva (fantasztikus fotósorozat részletei)

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Egy csodálatos fotósorozat, amely mellet én sem tudtam elmenni.

Gyermekeket ábrázoltak, éppen úgy megjelentve, mint azok a nők, akiknek nagy szerepük volt a történelem megváltoztatásában.

Az ötlet az volt, hogy inspirálják a következő generációkat!  Ösztönözze a mai lányokat, hogy a nők értéke sokkalta több annál, mint hogy csak jól nézzenek ki.

 

A kezdeményezés, az úgynevezett Isis Project, a fotós Kat Carey és marketingigazgató Cassandra Yerdeni fejéből pottyant ki.

 

A gyerekek képeken olyan nőkhöz hasonlítanak, akik méltó pédaképek!!!

 

 

 

Ikonikus nők – újrajátszva

Frida Kahlo

Az egyik legkedveltebb női ikon.

Egy csodálatos festőművész, és közéleti szereplő volt, a 20. század emblematikus alakja.  Súlyos betegségei ellenére is nagyszerű életet élt,  festett, tanított, politizált.

 

Ikonikus nők – újrajátszva

Maya Angelou

Amerikai író és költő.  Aktívan részt vállalt a feketék polgárjogi  küzdelmében, együtt dolgozott Martin Luther Kinggel.

hirdetes

A feketék és a nők fontos szószólójának tartják, műveit gyakran tartják a fekete kultúra védelmezőjének. Könyvei témái közé tartoznak a rasszizmus, az identitás, a család és az utazás.

 

 

Ikonikus nők – újrajátszva

Ellen Lauri Ochoa dr.

Az első latin-amerikai nő, aki a világűrben teljesített szolgálatot. 

Több, az űrrepülőgépen használható optikai rendszert szabadalmaztatott. Tudományos munkája során 35 mérnök munkáját irányította.

 

Ikonikus nők – újrajátszva

Kalkuttai Boldog Teréz,  azaz Teréz Anya

Római katolikus apáca, a Szeretet Misszionáriusai szerzetesrend alapítója, Nóbel béke díjas és számos magas kitüntetés ulajdonosa, aki Kalkutta szegényei között végzett áldozatos munkájával az egész emberiség elismerését kiváltotta.

 

 

Ikonikus nők – újrajátszva

Audrey Hepburn

Angol-holland származású Oscar díjas színésznő. a világhírű filmszínésznői karrier után az UNICEF utazó nagykövete.

 

Ikonikus nők – újrajátszva

Malala Yousafzai

Az oktatási jogok harcosa.

Az erő és a bátorság szimbóluma lett a világ elnyomott női számára.

 

Ikonikus nők – újrajátszva

Marie Curie

Lengyel származású francia fizikus és kémikus, a radioaktivitás úttörő kutatója. Ő volt a párizsi egyetem első női professzora, azonkívül elsőnek kapott kétszer Nobel-díjat, 1903-ban Henri Becquerellel  és férjével, Pierre Curiee -vel megosztva kapta meg a fizikai Nobel-díjat, majd 1911-ben (egyedüliként) a kémiai Nobel-díjat.

 

Ikonikus nők – újrajátszva

Coco Chanel

Francia divattervező, a Chanel divatház alapítója, az haute couture, a francia elegancia és a 20. század divatjának egyik legkiemelkedőbb képviselője. A modern, felszabadult, elegáns és dinamikus nő szimbóluma.

 

 

Ikonikus nők – újrajátszva

Katherine Hepburn

 

Amerikai színésznő. A legtöbb Oscar-díjjal kitüntetett színész: tizenkétszer jelölték, melyből négy alkalommal kapta meg a díjat.

 

Ikonikus nők – újrajátszva

I. (Tudor) Erzsébet

 

Anglia és Írország királynője, az újkori Anglia egyik legnagyobb uralkodója, a Tudor-ház utolsó tagja a trónon. Uralma alatt országa tengeri és kereskedelmi nagyhatalommá vált.

 

 

Forrás: www.dailymail.co.uk/

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

A kisbabák első megfázásos, influenzás szezonja

2018-02-06

A kisbabák első megfázásos, influenzás szezonja

A rettegett első megfázás akkor támad, amikor kisbabád hozzászokik az alvási-etetési rendhez. Ezt lehetetlen elkerülni. Nem kell tőle megijedni, ha tudod, hogy mire figyelj oda, pontosan tudni fogod, hogy mit kell tenned, és könnyedén segíthetsz majd a kicsinek. Ismerd meg te is a legjobb tippeket!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
fotó gyerekek kislány

Szótár

Kávéház

Kávéházat keresel Budapesten? Semmiképp se hagyd ki a Világ Legszebb Kávéházát, a New York... Tovább

Családi pihenés télen

Egy családi pihenés télen remek lehetőségeket kínál arra, hogy a család minőségi időt... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes