notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Asha, a kiselefánt kitesz magáért, ha pancsolásról van szó!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így pancsol Asha, a FÁNK kiselefántja! :)

Kósa Krisztina

Már három éve, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben megszületett a elefántborjúAsha. Érkezése azért is volt hatalmas szenzáció, mert előtte ötven évig nem örülhettek újabb jövevénynek az elefántoknál. Most, hogy már 3 éves is elmúlt, egyre merészebb! :) 

 

Asha

Három évvel ezelőtt, február 14-e volt az a nap, amikortól már nem csak Valentin-napot ünnepelnek a FÁNK-ban, hanem egy különleges ünnepséget is tartanak az ott dolgozók: ugyanis ezen a napon született meg Asha, a kiselefánt, akit már oly’ régóta vártak. 2013-ban jött világra, és érkezése azért volt óriási hír, mivel nagyon sokáig nem született utód az elefántoknál. Ötven év telt el kiselefánt nélkül, úgyhogy Asha szerencsére mindenkit kárpótolt jöttével.

hirdetes

Május van, így hát végre elérkezett a nagy elefántmedence feltöltésének ideje is a budapesti állatkertben. Asha, a jókedvű kiselefánt önfeledt pancsolással ünnepelte meg az állatkerti strandszezon kezdetét. A medence még 1999-ben készült, és elég mély ahhoz, hogy egy kifejlett elefánt is teljes egészében a víz felszíne alá merülhessen, és kénylemesen lubickolhasson, ha kedve tartja.


Fotók: Fővárosi Állat- és Növénykert

Lapozz a további érdekességekért!

Asha

Az állatkerti elefántkolónia “legkisebb” tagja, Asha szinte azonnal meg is ünnepelte, hogy végre kinyitott a FÁNK strandja. Ez a valóságban a következőképpen nézett ki: rögvest a habok közé vetette magát, és önfeledt pancsolással, fröcsköléssel próbálta ki a fürdőzés minden lehetséges módját. Így volt ez már a második évében is, erről láthattok most egy cuki videót:

Lubickolás közben persze mindig figyelt arra, hogy ormánya vége a vízfelszín fölött maradjon, hsizen így mindig tudott levegőt venni. Olyan merülést is láthattunk már tőle, amikor csak a talpa látszott ki a vízből, vagy pedig úgy, ahigy van, eltűnt a “habokban”.

A medencében ráadásul egy kisebb fatörzs is volt, éppen azért, hogy az elefántok játszhassanak vele. Asha persze nem is hagyta ki ezt a nagyszerű játékot: hosszú perceken keresztül próbálta a fatörzset a víz alá nyomni, de végül a fadarab nyert.

Fotó és videó: Fővárosi Állat- és Növénykert

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Lakástakarítás Budapest

Minél nagyobb a család, annál gyakrabban kell a lakást takarítani. A... Tovább

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság baba család cuki fotó gyerek gyerekek háziállat játék kisbaba kisbabád kisfiú kislány megszületett szülés tanács újszülött