notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Asha, a kiselefánt kitesz magáért, ha pancsolásról van szó!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Így pancsol Asha, a FÁNK kiselefántja! :)

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Már három éve, hogy a Fővárosi Állat- és Növénykertben megszületett a elefántborjúAsha. Érkezése azért is volt hatalmas szenzáció, mert előtte ötven évig nem örülhettek újabb jövevénynek az elefántoknál. Most, hogy már 3 éves is elmúlt, egyre merészebb! :) 

 

Asha

 

Három évvel ezelőtt, február 14-e volt az a nap, amikortól már nem csak Valentin-napot ünnepelnek a FÁNK-ban, hanem egy különleges ünnepséget is tartanak az ott dolgozók: ugyanis ezen a napon született meg Asha, a kiselefánt, akit már oly’ régóta vártak. 2013-ban jött világra, és érkezése azért volt óriási hír, mivel nagyon sokáig nem született utód az elefántoknál. Ötven év telt el kiselefánt nélkül, úgyhogy Asha szerencsére mindenkit kárpótolt jöttével.

 

 

Május van, így hát végre elérkezett a nagy elefántmedence feltöltésének ideje is a budapesti állatkertben. Asha, a jókedvű kiselefánt önfeledt pancsolással ünnepelte meg az állatkerti strandszezon kezdetét. A medence még 1999-ben készült, és elég mély ahhoz, hogy egy kifejlett elefánt is teljes egészében a víz felszíne alá merülhessen, és kénylemesen lubickolhasson, ha kedve tartja.

 


Fotók: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

 

Lapozz a további érdekességekért!

 

Asha

 

Az állatkerti elefántkolónia “legkisebb” tagja, Asha szinte azonnal meg is ünnepelte, hogy végre kinyitott a FÁNK strandja. Ez a valóságban a következőképpen nézett ki: rögvest a habok közé vetette magát, és önfeledt pancsolással, fröcsköléssel próbálta ki a fürdőzés minden lehetséges módját. Így volt ez már a második évében is, erről láthattok most egy cuki videót:

 

 

Lubickolás közben persze mindig figyelt arra, hogy ormánya vége a vízfelszín fölött maradjon, hsizen így mindig tudott levegőt venni. Olyan merülést is láthattunk már tőle, amikor csak a talpa látszott ki a vízből, vagy pedig úgy, ahigy van, eltűnt a “habokban”.

A medencében ráadásul egy kisebb fatörzs is volt, éppen azért, hogy az elefántok játszhassanak vele. Asha persze nem is hagyta ki ezt a nagyszerű játékot: hosszú perceken keresztül próbálta a fatörzset a víz alá nyomni, de végül a fadarab nyert.

 

Fotó és videó: Fővárosi Állat- és Növénykert

 

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság baba család cuki fotó gyerek gyerekek háziállat játék kisbaba kisbabád kisfiú kislány megszületett szülés tanács újszülött

Szótár

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 5.0