notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így neveld a gyereked I. rész

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így neveld a gyereked I. rész

A gyereknevelés átmeneti időtartama akár 20-22 év :) A gyereknevelés lényege, hogy a gyerek fejlődésével önállóságát átengedjük neki teljes egészében. Hiszen hogyan tudná ő is továbbadni a megfelelő mintát, ha mi magunk nem mutatjuk meg neki? Ebben most segítünk: 

Gyereknevelés

Társként

 

Nagyon gyakran előfordul elvált szülők esetében, ami amúgy normális reakció, hogy a gyerekkel akarjuk a társfüggőséget, az önző szeretetet kialakítani.  A szülő a gyerek elsőszámú szerelme, így fennáll a hajlam, hogy minden figyelmet ő akar kiérdemelni. Ezzel az probléma, hogy a gyerek átveszi ezt a szokást és később gyengének fog látni, esetleg átveszi a hatalmat felettünk. 

 

Nem azzal veszítjük el a tekintélyünket, ha folyamatosan igen-t mondunk nekik. Meg kell érteni ezzel nem fájdalmat okozunk neki, hanem neveljük. 

 

 

Gyereknevelés

Határtalanul

 

Minden cselekedetétől elájulni, még akkor is ha hétköznapi dolog, mindenben egyetérteni, helyeselni?! Ugye ismerős mindenki számára ez a szülőtípus

 

A határtalan szeretettel, önmagunk feladásával nem teszünk jót. Attól mert kimondjuk az ellentétest, még megmarad a szeretet, ettől nem kell félni. A gyereknek egy hiteles, biztos szülőre van szüksége! 

Gyereknevelés

Old meg magad!

 

Természetes, hogy gyermekünket támogatjuk segítjük. "Eljátszotta a tanulásidőt, ezért segítek neki és megírom helyette"- bizonyára sokaknak megfordult a fejében, illetve meg is csinálta. A probléma ezzel ott kezdődik, hogy a gyereket csupán a rövidtávú kudarctól óvjuk meg. Ebből csak az marad meg neki, hogy mindig lesz aki megmenti, kívülről jövő segítséggel. 

 

Így az marad meg benne, hogy ez nem az ő feladata. Ebből adódik majd, hogy később mindent úgy ad elő (még ha nem is neki volt igaza), hogy neki volt igaza.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Lakástakarítás

Ha nincs kedved vagy időd gyermekeid mellett a lakásod takarításával sokat bajlódni,... Tovább

Wellness hétvége babával

Wellness hétvége babával Ha wellness hétvégére indultok a picivel, nincs tökéletesebb... Tovább

Tovább a lexikonra
anyaság család gyereknevelés nevelés