notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így csalják el és rabolják el a gyerekeket

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így csalják és rabolják el a gyerekeket

K.A.

A szülők többsége sokat beszélget a gyerekével arról, hogy nem szabad idegenekkel szóba állni. A legtöbben meg is vannak győződve róla, hogy velük aztán biztosan nem történhet meg a tragédia, nem csalhatják el szemük fényét, mert okos és tudja, mit kell ilyenkor csinálni. A valóság azonban ennél sokkal szomorúbb. A naiv és szépséges lelkű gyerekek, még akkor is, ha be vannak oltva a rémtörténetekkel, pillanatok alatt képesek bizalmat szavazni egy-két kedves szónak. Ha nem hiszitek, nézzétek meg ezt a nemrég készült videót. Remegni fog a lábatok!

Egy jóhiszemű gyereket nem nehéz elcsalni és elrabolni

Ha megnézed ezt a sokkoló videót, felelős szülőként máris megelőzheted a gyerekrablások számának emelkedését!

Osszátok meg, amit láttatok, jusson el a lehető legtöbb szülőhöz, hogy életeket lehessen menteni! Segítsetek megállítani a gyerekrablásokat!

Olvasd tovább a cikket, hogy tudd, mit kell megtanítani a gyerekednek!

Egy jóhiszemű gyereket nem nehéz elcsalni és elrabolni

Szülőként fontos feladatod az is, hogy megállás nélkül tanítsd a világ helyes megismerésére a gyerekedet. Lásd el jó, hasznos tanácsokkal, önvédelmi viselkedési formákkal is.

hirdetes
  • Mondd meg neki, hogy soha ne kószáljon el egyedül. Mindig legyen mellette egy ismerős, kisbarát, bárki. Tanítsd arra, hogy inkább bandázzon a barátaival, mint magányosan kóricáljon a játszótér, óvoda, iskola körül.
  • Mutass neki olyan videót, ami finoman bemutatja, hogyan férkőznek az idegenek a gyerekek bizalmába és miként szedik rá a gyerekeket.
  • Tanítsd meg neki, hogy ha veszélyben érzi magát merjen kiabálni.
  • Mondd neki el, hogy ijedtség esetén például jó megoldás lehet, ha odaszalad a legelső gyerekes anyukához, rendőrhöz, akit meglát.
  • Mondd el neki, hogy idegen felnőtt gyerektől soha nem kér útbaigazítást, nem normális, ha fényképezgetni kezdi és az sem, ha hozzáér, megfogja a kezét.
  • Biztosítsd róla, hogy soha nem küldesz magad helyett ismeretlen embert érte. Ha valaki ezt állítja, akkor nem szabad bedőljön a hazugságnak.
  • Mesélj neki arról (a saját nyelvén), hogy mi történik a gyerekekkel, akiket elrabolnak, elcsalnak. Lehet, hogy durvának érzed, amikor a szexuális bántalmazásról kell beszéljél egy kicsivel, de megérni!
  • Ha közterületre mentek, adj rá élénk színű ruhát, hogy mindig, minden körülmények között jól lásd merre mozog.
  • Legyen egy biztonsági szavatok. Amit csak ti tudtok! Beszéljetek meg egy ilyen titkos jelszót, amit a gyerek meg tud kérdezni a barátságosnak tűnő idegentől, a lakásba becsöngetőktől, bárkitől. Nyomatékosítsd benne, hogy ha az illető nem tudja a ti titkos jelszavatokat, akkor biztosan rosszban sántikál és ne higgyen neki!

Magyarországon évente közel tízezer gyerek tűnik el. Állítsuk meg, szorítsuk vissza ezt a számot közösen!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Tovább a lexikonra
anya apa család gyerek gyerekek gyereknevelés gyermeklélektan kisfiú kislány nevelés tanács videó