Így csalják el és rabolják el a gyerekeket

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így csalják és rabolják el a gyerekeket

K.A.

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A szülők többsége sokat beszélget a gyerekével arról, hogy nem szabad idegenekkel szóba állni. A legtöbben meg is vannak győződve róla, hogy velük aztán biztosan nem történhet meg a tragédia, nem csalhatják el szemük fényét, mert okos és tudja, mit kell ilyenkor csinálni. A valóság azonban ennél sokkal szomorúbb. A naiv és szépséges lelkű gyerekek, még akkor is, ha be vannak oltva a rémtörténetekkel, pillanatok alatt képesek bizalmat szavazni egy-két kedves szónak. Ha nem hiszitek, nézzétek meg ezt a nemrég készült videót. Remegni fog a lábatok!

Egy jóhiszemű gyereket nem nehéz elcsalni és elrabolni

Ha megnézed ezt a sokkoló videót, felelős szülőként máris megelőzheted a gyerekrablások számának emelkedését!

 

Osszátok meg, amit láttatok, jusson el a lehető legtöbb szülőhöz, hogy életeket lehessen menteni! Segítsetek megállítani a gyerekrablásokat!

 

Olvasd tovább a cikket, hogy tudd, mit kell megtanítani a gyerekednek!

Egy jóhiszemű gyereket nem nehéz elcsalni és elrabolni

Szülőként fontos feladatod az is, hogy megállás nélkül tanítsd a világ helyes megismerésére a gyerekedet. Lásd el jó, hasznos tanácsokkal, önvédelmi viselkedési formákkal is.

hirdetes
  • Mondd meg neki, hogy soha ne kószáljon el egyedül. Mindig legyen mellette egy ismerős, kisbarát, bárki. Tanítsd arra, hogy inkább bandázzon a barátaival, mint magányosan kóricáljon a játszótér, óvoda, iskola körül.

 

  • Mutass neki olyan videót, ami finoman bemutatja, hogyan férkőznek az idegenek a gyerekek bizalmába és miként szedik rá a gyerekeket.

 

  • Tanítsd meg neki, hogy ha veszélyben érzi magát merjen kiabálni.

 

  • Mondd neki el, hogy ijedtség esetén például jó megoldás lehet, ha odaszalad a legelső gyerekes anyukához, rendőrhöz, akit meglát.

 

  • Mondd el neki, hogy idegen felnőtt gyerektől soha nem kér útbaigazítást, nem normális, ha fényképezgetni kezdi és az sem, ha hozzáér, megfogja a kezét.

 

  • Biztosítsd róla, hogy soha nem küldesz magad helyett ismeretlen embert érte. Ha valaki ezt állítja, akkor nem szabad bedőljön a hazugságnak.

 

  • Mesélj neki arról (a saját nyelvén), hogy mi történik a gyerekekkel, akiket elrabolnak, elcsalnak. Lehet, hogy durvának érzed, amikor a szexuális bántalmazásról kell beszéljél egy kicsivel, de megérni!

 

  • Ha közterületre mentek, adj rá élénk színű ruhát, hogy mindig, minden körülmények között jól lásd merre mozog.

 

  • Legyen egy biztonsági szavatok. Amit csak ti tudtok! Beszéljetek meg egy ilyen titkos jelszót, amit a gyerek meg tud kérdezni a barátságosnak tűnő idegentől, a lakásba becsöngetőktől, bárkitől. Nyomatékosítsd benne, hogy ha az illető nem tudja a ti titkos jelszavatokat, akkor biztosan rosszban sántikál és ne higgyen neki!

 

Magyarországon évente közel tízezer gyerek tűnik el. Állítsuk meg, szorítsuk vissza ezt a számot közösen!

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya apa család gyerek gyerekek gyereknevelés gyermeklélektan kisfiú kislány nevelés tanács videó

Szótár

Gyógymasszőr

A masszázs nem csak egyszerű simogatásból és gyúrásból áll, hanem fix mozdulatok sorából,... Tovább

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes