notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így csalják el és rabolják el a gyerekeket

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Így csalják és rabolják el a gyerekeket

K.A.

A szülők többsége sokat beszélget a gyerekével arról, hogy nem szabad idegenekkel szóba állni. A legtöbben meg is vannak győződve róla, hogy velük aztán biztosan nem történhet meg a tragédia, nem csalhatják el szemük fényét, mert okos és tudja, mit kell ilyenkor csinálni. A valóság azonban ennél sokkal szomorúbb. A naiv és szépséges lelkű gyerekek, még akkor is, ha be vannak oltva a rémtörténetekkel, pillanatok alatt képesek bizalmat szavazni egy-két kedves szónak. Ha nem hiszitek, nézzétek meg ezt a nemrég készült videót. Remegni fog a lábatok!

Egy jóhiszemű gyereket nem nehéz elcsalni és elrabolni

Ha megnézed ezt a sokkoló videót, felelős szülőként máris megelőzheted a gyerekrablások számának emelkedését!

Osszátok meg, amit láttatok, jusson el a lehető legtöbb szülőhöz, hogy életeket lehessen menteni! Segítsetek megállítani a gyerekrablásokat!

Olvasd tovább a cikket, hogy tudd, mit kell megtanítani a gyerekednek!

Egy jóhiszemű gyereket nem nehéz elcsalni és elrabolni

Szülőként fontos feladatod az is, hogy megállás nélkül tanítsd a világ helyes megismerésére a gyerekedet. Lásd el jó, hasznos tanácsokkal, önvédelmi viselkedési formákkal is.

hirdetes
  • Mondd meg neki, hogy soha ne kószáljon el egyedül. Mindig legyen mellette egy ismerős, kisbarát, bárki. Tanítsd arra, hogy inkább bandázzon a barátaival, mint magányosan kóricáljon a játszótér, óvoda, iskola körül.
  • Mutass neki olyan videót, ami finoman bemutatja, hogyan férkőznek az idegenek a gyerekek bizalmába és miként szedik rá a gyerekeket.
  • Tanítsd meg neki, hogy ha veszélyben érzi magát merjen kiabálni.
  • Mondd neki el, hogy ijedtség esetén például jó megoldás lehet, ha odaszalad a legelső gyerekes anyukához, rendőrhöz, akit meglát.
  • Mondd el neki, hogy idegen felnőtt gyerektől soha nem kér útbaigazítást, nem normális, ha fényképezgetni kezdi és az sem, ha hozzáér, megfogja a kezét.
  • Biztosítsd róla, hogy soha nem küldesz magad helyett ismeretlen embert érte. Ha valaki ezt állítja, akkor nem szabad bedőljön a hazugságnak.
  • Mesélj neki arról (a saját nyelvén), hogy mi történik a gyerekekkel, akiket elrabolnak, elcsalnak. Lehet, hogy durvának érzed, amikor a szexuális bántalmazásról kell beszéljél egy kicsivel, de megérni!
  • Ha közterületre mentek, adj rá élénk színű ruhát, hogy mindig, minden körülmények között jól lásd merre mozog.
  • Legyen egy biztonsági szavatok. Amit csak ti tudtok! Beszéljetek meg egy ilyen titkos jelszót, amit a gyerek meg tud kérdezni a barátságosnak tűnő idegentől, a lakásba becsöngetőktől, bárkitől. Nyomatékosítsd benne, hogy ha az illető nem tudja a ti titkos jelszavatokat, akkor biztosan rosszban sántikál és ne higgyen neki!

Magyarországon évente közel tízezer gyerek tűnik el. Állítsuk meg, szorítsuk vissza ezt a számot közösen!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
anya apa család gyerek gyerekek gyereknevelés gyermeklélektan kisfiú kislány nevelés tanács videó