notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Múzeumok várják ingyenes belépéssel a nemzeti ünnepen a családokat!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ingyenes múzeumi programok Október 23-án!

Sokan nem tudják, de több múzeum várja ingyenes belépéssel a nemzeti ünnepen a családokat! Íme néhány, ami gyerekeket is érdekel!

 

Múzeumok várják ingyenes belépéssel a nemzeti ünnepen a családokat!

1. A Tűzoltó Múzeum - Katasztrófavédelem Központi Múzeuma


Az állandó kiállítás a tűzvédelem fejlődését mutatja be az őskortól napjainkig, megismertet a tűzelleni évezredes harccal, a tűzrendészet és tűzoltó eszközök fejlődésével, a korabeli tűzoltók életével, munkájával kulturális hagyományaival. Piros nénós autó rajongók figyelmébe ajánljuk!
Cím: 1105 Budapest Martinovics tér 12.

hirdetes
Telefon: (06 1) 261 3586

2. Aquincumi múzeum  


Budapest – Rómától északra – az egyetlen olyan európai főváros, amely római örökségét nagyobb összefüggő területen tudja látogatói elé tárni, s gyűjteménye ma már milliós nagyságrendű. Mintha éltre kelne egy Magyar Pompeji! Történelem kedvelő kiskamaszoknak itt a helye!
Cím: 1031 Budapest, Szentendrei út 135.
Telefon:  +36-1-430-10-81

3. Néprajzi Múzeum


Az állandó kiállítás a magyar nép hagyományos kultúráját mutatja be. Főként a paraszti élet egykori világának tárgyi emlékeit tárja elénk. Több időszakos kiállítással is várja vendégeit.
Cím: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.
Telefon: (36-1) 472-2400

Múzeumok várják ingyenes belépéssel a nemzeti ünnepen a családokat!

4. Magyar Földrajzi Múzeum


A múzeum négy állandó kiállítással várja látogatóit: A Magyar utazók, földrajzi felfedezők, A Kárpát-medence tudományos feltárói, 3276 expedíciós nap, Balázs Dénes a múzeumalapító geográfus újraolvasva, valamint az érdi Helytörténeti Kiállítás című tárlatokkal. A magyar utazókkal, földrajzi felfedezőkkel kapcsolatos tárgyi emlékek izgalmas látnivalót jelenthetnek a kicsik számára!
Cím: Érd, Budai út 4, 2030
Telefon: 06 (23) 363-036

5. Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum - szentendrei skanzen


A 24 eredeti tárgyakkal berendezett lakóházból, fatemplomból és gazdasági építményből álló kiállítás fele a magyar, fele pedig a nemzetiségi lakosság építészetét és életmódját képviseli. Bemutatásra kerül a magyar nyelvterület népi építészete, lakáskultúrája, gazdálkodása és életmódja eredeti, áttelepített épületekkel, hiteles tárgyakkal, régi településformák keretében, a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakban. Óriási területen fekszik, állatok jelenlétével, kisebb bemutatókkal, kisvasúttal várják a kalandvágyó gyerekeket, akik eleink életébe szeretnének belepillantani!
Cím: Szentendre, Sztaravodai út, 2000
Telefon: +36 (26) 502 500

6. Hadtörténeti Intézet és Múzeum  


Családi nappal várja látogatóit a múzeum, Október 23-án, ahol izgalmas fegyverbemutató, korabeli haditechnikai eszközöket tekinthetnek meg a gyerekek! Ezen kívül filmvetítések, és foglalkoztató műsorok teszik színesebbé ezt a napot! Budapest egyik legfrekventáltabb helyén, a Budai Vár északnyugati sarkán található az impozáns épületben lakó múzeum. Így alkalom nyílik egy várbéli sétára is!
Cím: 1014 Budapest, Kapisztrán tér 2-4.
Telefon: +36 (1) 325-1600

Múzeumok várják ingyenes belépéssel a nemzeti ünnepen a családokat!

7. Kohászati Múzeum


A múzeum állandó kiállítása a magyar és az egyetemes vaskohászat fejlődéstörténetét mutatja be az ókortól napjainkig. A vaskohászat történeti fejlődése technológiai sorrendben, négy kiállító teremben kísérhető figyelemmel. Ezenkívül a drót- és csavargyártás, valamint a vaskohászati anyagvizsgálat fejlődéstörténetébe is betekinthet az érdeklődők. A működő modellek, makettek, valamint diorámák szemléletesen, korhűen mutatják be a kezdetleges vaskohászati telepeket, a középkori és újkori berendezéseket valamint eljárásokat, a technika és technológia fejlődését a 20. század második feléig.
Cím: 3517 Miskolc-Felsőhámor, Palota utca 22.
Tel/fax: +36/46-379-375

8. Vadászati Múzeum


A hatvani Grassalkovich-kastélyban helyet foglaló Vadászati Múzeum, természettudományi, vadászati, halászati, horgászati és kultúrtörténeti témájú, interaktív, multimédiás állandó kiállításokkal várja látogatóit. A hangulatos, és gyönyörű főtérrel rendelkező városkában érdemes egy sétát tenni!
Cím: 3000 Hatvan, Kossuth Lajos tér 24.
Telefon: (06 37) 541 900

9.Magyar Természettudományi Múzeum


Dínó rajongó kislurkók figyelem! Ez a ti múzeumotok, mely elétek tárja az őslények világát! Hogyan éltek? Mit ettek? Hogyan nézhettek ki? Ha szereted a dinókat, biztosan foglalkoztatnak ezek a kérdések. Ezen kívül számos állandó és időszakos tárlat várja az érdeklődőket!
Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2-6.
Telefon: (36-1) 210-1085

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra
család gyerekek kisfiú kislány