Múzeumok várják ingyenes belépéssel a nemzeti ünnepen a családokat!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ingyenes múzeumi programok Október 23-án!

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan nem tudják, de több múzeum várja ingyenes belépéssel a nemzeti ünnepen a családokat! Íme néhány, ami gyerekeket is érdekel!

 

Múzeumok várják ingyenes belépéssel a nemzeti ünnepen a családokat!

1. A Tűzoltó Múzeum - Katasztrófavédelem Központi Múzeuma

 


Az állandó kiállítás a tűzvédelem fejlődését mutatja be az őskortól napjainkig, megismertet a tűzelleni évezredes harccal, a tűzrendészet és tűzoltó eszközök fejlődésével, a korabeli tűzoltók életével, munkájával kulturális hagyományaival. Piros nénós autó rajongók figyelmébe ajánljuk!
Cím: 1105 Budapest Martinovics tér 12.

hirdetes
Telefon: (06 1) 261 3586

 

2. Aquincumi múzeum  


Budapest – Rómától északra – az egyetlen olyan európai főváros, amely római örökségét nagyobb összefüggő területen tudja látogatói elé tárni, s gyűjteménye ma már milliós nagyságrendű. Mintha éltre kelne egy Magyar Pompeji! Történelem kedvelő kiskamaszoknak itt a helye!
Cím: 1031 Budapest, Szentendrei út 135.
Telefon:  +36-1-430-10-81

 

 

3. Néprajzi Múzeum


Az állandó kiállítás a magyar nép hagyományos kultúráját mutatja be. Főként a paraszti élet egykori világának tárgyi emlékeit tárja elénk. Több időszakos kiállítással is várja vendégeit.
Cím: 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 12.
Telefon: (36-1) 472-2400

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A babagyógyszerek biztonságos beadása

2018-02-25

A babagyógyszerek biztonságos beadása

Minden kicsi másképpen reagál a megbetegedésekre. Van, aki a rosszullét ellenére is együttműködő, mások viszont kifejezetten nyűgősek. A babagyógyszerek beadását nagyban nehezítheti tehát a babák lelkiállapota és a szülő rutinossága is. A cél, hogy jól csináljuk és a kisbaba meggyógyuljon. Tudj meg hát mindent, ami segíthet a nehéz pillantokban.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
család gyerekek kisfiú kislány

Szótár

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Páros wellness

Egy páros wellness tökéletes választás lehet arra, hogy egy kicsit a szülők kettesben... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.