Vérző seb gyors ellátása

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Horzsolások és vérző sebek ellátása

J. Szilvi

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Valószínűleg nincs iy olyan gyerek, aki életében legalább egyszer ne szerezne valamilyen kisebb sérülést. A horzsolások, karcolások, szúrások, vagy a vérző sebek ugyanúgy hozzátartoznak a világ felfedezéséhez, mint a többi dolog. Viszont hiába kicsi a sérülés, ha nem kezelik, komoly problémát tud okozni!
 
Sebek gyors ellátása

Az első lépés a vízzel történő lemosás

 
Az első lépés kisebb sérülések esetén mindenképpen a vízzel történő lemosás legyen. Ez főleg akkor fontos, ha vérzik a seb. A vérzéstől sajnos nem látszik a seb mélysége és a sérülés kiterjedése sem. A víz legyen langyos, nem kell hogy forró legyen, pusztán testhőmérsékletű.
 

Fertőtlenítés

 
Amint vízzel letisztítottuk a sebet rögtön jöhet a fertőtlenítés. Érdemes minden olyan útra magunkkal vinni valamilyen hatékony fertőtlenítőszert, ami nem csak egy néhány perces séta. Főleg akkor fontos, ha játszótérre készülsz – mert bár a korszerű játszótéri tartozékokat már nagy odafigyeléssel készítik el, a kicsik mindig ki tudnak eszelni valami “veszélyes” játékot! 
hirdetes
 

A seb lefedése

 
A fertőtlenítés után nincs más hátra, mint valamilyen steril anyaggal ideiglenesen lefedni a sebet. Mivel egy nyílt sebről van szó, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit használunk. A legjobb megoldás, ha van nálunk steril kötszer és ragtapasz. Ami biztos, hogy nem jó megoldás, az olyan papírzsebkendő, amit már kivettünk a tasakból, vagy a rajtunk lévő ruha. Ezeken ugyanis sok kórokozó telepszik meg. Ha pedig ezt tesszük rá a sebre, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy elfertőződhet, vagy csak lassabban gyógyul.
 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A babagyógyszerek biztonságos beadása

2018-02-25

A babagyógyszerek biztonságos beadása

Minden kicsi másképpen reagál a megbetegedésekre. Van, aki a rosszullét ellenére is együttműködő, mások viszont kifejezetten nyűgősek. A babagyógyszerek beadását nagyban nehezítheti tehát a babák lelkiállapota és a szülő rutinossága is. A cél, hogy jól csináljuk és a kisbaba meggyógyuljon. Tudj meg hát mindent, ami segíthet a nehéz pillantokban.

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

2018-02-25

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

Egy fülfertőzés még a felnőtteket is meg tudja kínozni. Hát, még a gyerekeket! A kisbabák esetében a fülfertőzés különösen gyakori betegség. Mivel a kicsik még nem tudják elmondani, hol fáj nekik, ezért fontos, hogy szülőként ismerd a pontos tüneteteket és időben lépj, mielőtt maradandó fülkárosodást szenvedne gyereked.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
betegség

Szótár

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Konferencia helyszín Budapest

Egy konferencia helyszín kiválasztása a legnagyobb feladat a szervezés során, hiszen a legtöbb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.