Vérző seb gyors ellátása

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Horzsolások és vérző sebek ellátása

J. Szilvi
Valószínűleg nincs iy olyan gyerek, aki életében legalább egyszer ne szerezne valamilyen kisebb sérülést. A horzsolások, karcolások, szúrások, vagy a vérző sebek ugyanúgy hozzátartoznak a világ felfedezéséhez, mint a többi dolog. Viszont hiába kicsi a sérülés, ha nem kezelik, komoly problémát tud okozni!
 
Sebek gyors ellátása

Az első lépés a vízzel történő lemosás

 
Az első lépés kisebb sérülések esetén mindenképpen a vízzel történő lemosás legyen. Ez főleg akkor fontos, ha vérzik a seb. A vérzéstől sajnos nem látszik a seb mélysége és a sérülés kiterjedése sem. A víz legyen langyos, nem kell hogy forró legyen, pusztán testhőmérsékletű.
 

Fertőtlenítés

 
Amint vízzel letisztítottuk a sebet rögtön jöhet a fertőtlenítés. Érdemes minden olyan útra magunkkal vinni valamilyen hatékony fertőtlenítőszert, ami nem csak egy néhány perces séta. Főleg akkor fontos, ha játszótérre készülsz – mert bár a korszerű játszótéri tartozékokat már nagy odafigyeléssel készítik el, a kicsik mindig ki tudnak eszelni valami “veszélyes” játékot! 
hirdetes
 

A seb lefedése

 
A fertőtlenítés után nincs más hátra, mint valamilyen steril anyaggal ideiglenesen lefedni a sebet. Mivel egy nyílt sebről van szó, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mit használunk. A legjobb megoldás, ha van nálunk steril kötszer és ragtapasz. Ami biztos, hogy nem jó megoldás, az olyan papírzsebkendő, amit már kivettünk a tasakból, vagy a rajtunk lévő ruha. Ezeken ugyanis sok kórokozó telepszik meg. Ha pedig ezt tesszük rá a sebre, akkor nagyobb a valószínűsége annak, hogy elfertőződhet, vagy csak lassabban gyógyul.
 

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes
betegség

Szótár

Gyerekvitaminok

A gyerekek sajnos fogékonyak a megbetegedésre, így nagyon fontos, hogy kiemelt figyelmet... Tovább

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.