Már gyermekkorban fontos elkezdeni az egészséges életmódra szoktatást - óvd meg gyermeked egészségét

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

vd

Nagyon fontos a gyermekeink egészséges életmódjára már egészen kiskorban oda figyelni, hiszen ha korán kezdjük, sok egészségügyi probléma elkerülhetővé válik ezzel. Ha kisgyermek korban elkezdünk odafigyelni, hogy hogyan tápláljuk őket vagy hogy rendszeresen mozogjanak, felnőttkorban sokkal könnyebbé válik számukra, hogy megőrizzék az egészséges életmódot, hiszen életük részévé válik. A rendszeresség pedig elengedhetetlen egy gyermek szempontjából. 

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét - egészséges életmód gyerekortól

Napjainkban rengeteg sajnos egyre elterjedtebb, hogy ár nem csak a felnőtteknél jelenik meg a túlsúly és az elhízás problémaként. Egyre több gyermeket visznek orvosi utasításra sportolni vagy kell speciális diétát alkalmazni náluk, mivel a rengeteg hízlaló édesség és rágcsa fogyasztása során már 10 éves korura elhízottakká válnak. Alábbiakban szeretnk felhívni néhány dolgora felhívni a szülők figyelmét, hogy mire figyeljenek oda, hogy gyermekeik egészségesen és változatosan étkezzenek, egészségesen éljenek, hogy elkerülhessék ezeket a problémákat.

hirdetes

A reggeli a legfontosabb


 
Sokszor halljuk at a kifejezést, hogy „ reggelizz úgy mint egy király…” vagy „a reggeli a legfontosabb étkezés” és nem véletlenül. Sajnos felnőtt korunkra a rohanó és stresszes mindennapjainkból fakadóan sokan megfeledkezünk erről az igazságról, vagy csak egyszerűen nem jut időn, hogy megfelelő reggelit fogyasszunk el. Ebből kifolyólag már gyermekeinket sem neveljük arra, hogy a nap első étkezése igenis fontos és nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy mit és mikor reggelizünk. 

Minden napot érdemes rostban gazdag reggelivel indítani, hiszen az alvás után ebből a táplálékból nyerjük az energiánkat. Fontos odafigyelni, hogy gyermekeinknek is elsősorban lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó ételt adjunk. Nagyon jó kezdet lehet és rendkívül praktikus már egészen kis korban megszerettetni velük pl. a zabpelyhet. Gyümölccsel kombinálva nagyon ízletes reggeli készülhet belőle, és ha barackkal vagy banánnal tálaljuk a kicsiknek is finom és kedvelt reggeli lehet. Ráadásul pofon egyszerű az elkészítése is és csak pár percet vesz igénybe. További hasznos tippek várnak a következő oldalon is.

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya egészség gyerekek gyereknevelés mozgás nevelés sport táplálkozás

Szótár

Gyerektábor

Minden gyermek életében fontos és meghatározó élmény a táborozás. A gyermekek számára a... Tovább

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.