Már gyermekkorban fontos elkezdeni az egészséges életmódra szoktatást - óvd meg gyermeked egészségét

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

vd

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nagyon fontos a gyermekeink egészséges életmódjára már egészen kiskorban oda figyelni, hiszen ha korán kezdjük, sok egészségügyi probléma elkerülhetővé válik ezzel. Ha kisgyermek korban elkezdünk odafigyelni, hogy hogyan tápláljuk őket vagy hogy rendszeresen mozogjanak, felnőttkorban sokkal könnyebbé válik számukra, hogy megőrizzék az egészséges életmódot, hiszen életük részévé válik. A rendszeresség pedig elengedhetetlen egy gyermek szempontjából. 

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét - egészséges életmód gyerekortól

Napjainkban rengeteg sajnos egyre elterjedtebb, hogy ár nem csak a felnőtteknél jelenik meg a túlsúly és az elhízás problémaként. Egyre több gyermeket visznek orvosi utasításra sportolni vagy kell speciális diétát alkalmazni náluk, mivel a rengeteg hízlaló édesség és rágcsa fogyasztása során már 10 éves korura elhízottakká válnak. Alábbiakban szeretnk felhívni néhány dolgora felhívni a szülők figyelmét, hogy mire figyeljenek oda, hogy gyermekeik egészségesen és változatosan étkezzenek, egészségesen éljenek, hogy elkerülhessék ezeket a problémákat.

hirdetes

A reggeli a legfontosabb


 
Sokszor halljuk at a kifejezést, hogy „ reggelizz úgy mint egy király…” vagy „a reggeli a legfontosabb étkezés” és nem véletlenül. Sajnos felnőtt korunkra a rohanó és stresszes mindennapjainkból fakadóan sokan megfeledkezünk erről az igazságról, vagy csak egyszerűen nem jut időn, hogy megfelelő reggelit fogyasszunk el. Ebből kifolyólag már gyermekeinket sem neveljük arra, hogy a nap első étkezése igenis fontos és nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy mit és mikor reggelizünk. 

Minden napot érdemes rostban gazdag reggelivel indítani, hiszen az alvás után ebből a táplálékból nyerjük az energiánkat. Fontos odafigyelni, hogy gyermekeinknek is elsősorban lassan felszívódó szénhidrátokat tartalmazó ételt adjunk. Nagyon jó kezdet lehet és rendkívül praktikus már egészen kis korban megszerettetni velük pl. a zabpelyhet. Gyümölccsel kombinálva nagyon ízletes reggeli készülhet belőle, és ha barackkal vagy banánnal tálaljuk a kicsiknek is finom és kedvelt reggeli lehet. Ráadásul pofon egyszerű az elkészítése is és csak pár percet vesz igénybe. További hasznos tippek várnak a következő oldalon is.

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

2018-02-26

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

Sokan sokféleképpen étkezünk, de a legfontosabb a helyes táplálkozás megtanítása gyermekeinknek. Megmutatjuk a helyes rutint, amivel biztosan célba érsz. Hogyan tápláld egészségesen gyermekedet? Olvasd el cikkünket, amiből te is ihletet meríthetsz!

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya egészség gyerekek gyereknevelés mozgás nevelés sport táplálkozás

Szótár

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes