Hogyan lehetünk még jobb anyák? (a teljesség igénye nélkül)

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hogyan lehetünk még jobb anyák? (a teljesség igénye nélkül)

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hogyan lehetünk még jobb anyák?

/A teljesség igénye nélkül…/

 

„Abban a pillanatban, amikor a gyermek megszületik, megszületik az anya is. Soha nem létezett előtte. A nő létezett, de az anya még nem. Az anyaság valami teljesen új érzés.” (Osho)

anyaság

1./  Hallgasd meg a gyerekedet!

Mindig legyen időd arra, hogy végighallgasd a gyermekedet.  Nem csak úgy, hogy te kérdezel, ő meg válaszol. Hanem hagyd, hogy beszéljen.  Hagyd, hogy ő osszon meg veled mindent.  Hidd el, így fogsz a legtöbbet tanulni a szülőségről.  Mert ő tanít téged, hogy jobb anya lehess.

„Csak a gyerekek tudják pontosan, mi folyik a világon. Jobban látnak, mint a felnőttek, jobban hisznek, őszinték, és mindig, de mindig megmondják, hol a helyünk.” (Cecelia Ahern)

hirdetes

 

2./ Légy hálás!

Tudod mekkora ajándék, hogy gyermeked született? Vagy már elfelejtetted? Ne engedd meg magadnak, hogy természetesnek véld. Légy hálás, amiért gyermeked/gyermekeid születtek! Adj hálát, amiért szülő lehetsz!

„… A jövőben, ha az élet kihívás elé állít, és úgy érzed, nincs hatalmad a történések felett, vedd elő a hála varázserejét! Aggódás és félelem helyett mondj köszönetet minden másért az életedben. Ha tudatosan hálát adsz a jóért, amit kaptál, a kihívást jelentő helyzet körülményei varázsütésre megváltoznak. Mondd ki a varázsigét: köszönöm. Mondd ki hangosan, kiabáld szét a háztetőről, suttogd magad elé, vagy csak a fejedben kántáld, és a szívedben érezd. Bárhová is menj a mai naptól kezdve, vidd magaddal a hálát és annak varázserejét. Ha varázsos életre vágysz, amely telve van bőséggel és boldogsággal, a válasz ott van az ajkaidon, ott van a szívedben, és csak rád vár, hogy beindítsd és működésbe hozd A Varázst!"
(Rhonda Byrne)

 

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Diftéria

A diftéria vagy más néven torokgyík Egy fertőző, néha halálos kimenetelű betegség... Tovább

Budapesti étterem

Egy budapesti étterem jó választás lehet egy randevúra, egy családi összejövetelre, sőt,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.