Hogyan lehetünk még jobb anyák? (a teljesség igénye nélkül)

kapubanner
kapubanner
kapubanner

Hogyan lehetünk még jobb anyák? (a teljesség igénye nélkül)

Rezsóanyu

Hogyan lehetünk még jobb anyák?

/A teljesség igénye nélkül…/

 

„Abban a pillanatban, amikor a gyermek megszületik, megszületik az anya is. Soha nem létezett előtte. A nő létezett, de az anya még nem. Az anyaság valami teljesen új érzés.” (Osho)

anyaság

1./  Hallgasd meg a gyerekedet!

Mindig legyen időd arra, hogy végighallgasd a gyermekedet.  Nem csak úgy, hogy te kérdezel, ő meg válaszol. Hanem hagyd, hogy beszéljen.  Hagyd, hogy ő osszon meg veled mindent.  Hidd el, így fogsz a legtöbbet tanulni a szülőségről.  Mert ő tanít téged, hogy jobb anya lehess.

„Csak a gyerekek tudják pontosan, mi folyik a világon. Jobban látnak, mint a felnőttek, jobban hisznek, őszinték, és mindig, de mindig megmondják, hol a helyünk.” (Cecelia Ahern)

hirdetes

 

2./ Légy hálás!

Tudod mekkora ajándék, hogy gyermeked született? Vagy már elfelejtetted? Ne engedd meg magadnak, hogy természetesnek véld. Légy hálás, amiért gyermeked/gyermekeid születtek! Adj hálát, amiért szülő lehetsz!

„… A jövőben, ha az élet kihívás elé állít, és úgy érzed, nincs hatalmad a történések felett, vedd elő a hála varázserejét! Aggódás és félelem helyett mondj köszönetet minden másért az életedben. Ha tudatosan hálát adsz a jóért, amit kaptál, a kihívást jelentő helyzet körülményei varázsütésre megváltoznak. Mondd ki a varázsigét: köszönöm. Mondd ki hangosan, kiabáld szét a háztetőről, suttogd magad elé, vagy csak a fejedben kántáld, és a szívedben érezd. Bárhová is menj a mai naptól kezdve, vidd magaddal a hálát és annak varázserejét. Ha varázsos életre vágysz, amely telve van bőséggel és boldogsággal, a válasz ott van az ajkaidon, ott van a szívedben, és csak rád vár, hogy beindítsd és működésbe hozd A Varázst!"
(Rhonda Byrne)

 

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.