notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hogyan készíts levélképet préselt falevelkből, íme néhány remek ötlet!

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Kreatív levélképek

Szél Zsuzsi

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az óvodában és alsó tagozatban szinte minden évben készülnek levélképek. Ne sajnáljuk az időt egy kis kreatív munkára a gyerekekkel otthon sem. Remek alkotások születhetnek belőle, akár már karácsonyi ajándék gyanánt is előre dolgozhatunk!

Az ősz örök slágere a levélképek készítése!

A levélképek elkészítése remek szórakozás. Mint közös program szülő és gyerek közt is egy újabb lehetőség, hogy minőségi időt töltsön együtt a család. Fejlődik gyermekünk kézügyessége, megtanul bánni a ragasztóval, az ollóval, színezni is lehet a kép kiegészítéseként. Valamint a képzelőerőt szabadjára engedheti, és nyugodtan alkothat egy kétfejű elefántot! Ha apát is be akarjuk fogni, invitáljuk a munkaasztalhoz, és mutassuk meg neki, hogyan készíthetünk söröskorsót néhány kipréselt falevélből! Mindjárt vonzóbb lesz számára a közös munka.

 


Ha még nem gyűjtöttél falevelet, akkor épp itt az ideje, mert a páradús levegő hamarabb elbomlasztja a lehulló lombozatot. A fákban rejlő őserő nyugodni tér. Megfáradtak tavasz óta, erejük fogytán, s ennek jeleként új ruhát öltenek. Leveleiket megszínezi a hűvös idő, a rövidülő nappalok, jelezvén az elfolyó múltat. Lehullva meleg avart takarnak a földre, olyan, mint egy természet szőtte színes szőnyeg. Ahogyan a tavaszt, a megújulást várják, úgy várják a telet is, hisz pihenni térnek hosszú időre. Rájuk telepszik a nyugalom, semmi dolguk tavaszig.  Néhány kopaszodó ágon fekete varjak kárognak bele a hűvös, ködös őszi reggelbe. Szárnyukat belepi a dér, ahogy a tájat is fehérre festi egy-egy hidegebb reggel.  

 

Lássunk néhány képet, melyen az állatkert lakói elevenednek meg! Ötleteket meríthettek, és tovább fejleszthetitek, a fantáziának semmi sem szabhat gátat!

 

Az ősz örök slágere a levélképek készítése!

A gyerekek által összegyűjtött leveleket újságpapír közé tegyétek egyenként. Majd használaton kívüli könyvbe, ha van mód némi súly is elkél a tetején, pláne, ha több példány is került a könyvbe. Minimum egy hétig kell várni, de érdemes 2-3 hetet is kiböjtölni, ha szépen kisimult, száraz leveleket akarunk kapni. Ezután kezdődhet a munka, mozaikszerűen, akár egy mandalát alkotva ragaszthatjuk fel őket rajzlapra. Az életképek megjelenítése a legjobb móka, és ne féljünk apát az asztalhoz hívni! Ha már elkészült egy-egy remek darab a nagyinak, anyának, vagy az óvó néninek, akkor apa kedvéért is ragaszthatunk egy horgászjelenetet. Némi színezés elkél majd a tó gyanánt, de a környező terepelemeket levelekből készítsük! Ezért nem árt gyűjteni viszonylag kisebb méretű leveleket is, mert azzal aprólékosabban munkát lehet végezni.

 

 

 

 

Lapozz a folytatásért!

Az ősz örök slágere a levélképek készítése!

Ne feledjétek gyűjtés közben tanulmányozni a természetet. Beszéljétek meg, milyen fához tartozik az adott levél, mi a termése, és jegyezzétek meg a lelőhelyét. Nézegessétek a formákat, hányfélét találtok, és mihez hasonlít a legjobban? Van-e köztük óriási, melyik az egészen aprócska! Otthon aztán, amikor előveszitek, vissza lehet gondolni, hogy hol is találtátok a kézben tartott levelet.

 

 

 

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
család fejlesztő finom motorika gyereknevelés

Szótár

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 4.8