Hogyan készíts levélképet préselt falevelkből, íme néhány remek ötlet!

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Kreatív levélképek

Szél Zsuzsi

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az óvodában és alsó tagozatban szinte minden évben készülnek levélképek. Ne sajnáljuk az időt egy kis kreatív munkára a gyerekekkel otthon sem. Remek alkotások születhetnek belőle, akár már karácsonyi ajándék gyanánt is előre dolgozhatunk!

Az ősz örök slágere a levélképek készítése!

A levélképek elkészítése remek szórakozás. Mint közös program szülő és gyerek közt is egy újabb lehetőség, hogy minőségi időt töltsön együtt a család. Fejlődik gyermekünk kézügyessége, megtanul bánni a ragasztóval, az ollóval, színezni is lehet a kép kiegészítéseként. Valamint a képzelőerőt szabadjára engedheti, és nyugodtan alkothat egy kétfejű elefántot! Ha apát is be akarjuk fogni, invitáljuk a munkaasztalhoz, és mutassuk meg neki, hogyan készíthetünk söröskorsót néhány kipréselt falevélből! Mindjárt vonzóbb lesz számára a közös munka.

hirdetes

 


Ha még nem gyűjtöttél falevelet, akkor épp itt az ideje, mert a páradús levegő hamarabb elbomlasztja a lehulló lombozatot. A fákban rejlő őserő nyugodni tér. Megfáradtak tavasz óta, erejük fogytán, s ennek jeleként új ruhát öltenek. Leveleiket megszínezi a hűvös idő, a rövidülő nappalok, jelezvén az elfolyó múltat. Lehullva meleg avart takarnak a földre, olyan, mint egy természet szőtte színes szőnyeg. Ahogyan a tavaszt, a megújulást várják, úgy várják a telet is, hisz pihenni térnek hosszú időre. Rájuk telepszik a nyugalom, semmi dolguk tavaszig.  Néhány kopaszodó ágon fekete varjak kárognak bele a hűvös, ködös őszi reggelbe. Szárnyukat belepi a dér, ahogy a tájat is fehérre festi egy-egy hidegebb reggel.  

 

Lássunk néhány képet, melyen az állatkert lakói elevenednek meg! Ötleteket meríthettek, és tovább fejleszthetitek, a fantáziának semmi sem szabhat gátat!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

2018-03-01

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

Napjainkban nem tudunk eléggé odafigyelni gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségére. Az olvasás rohnó világunkba sokszor már nem fér bele és ennek gyermekeink is kárát látják. Pedig a gyerekek számára nagyon fontos, testi, lelki és szellemi fejlődésüknek, hogy mindennap olvassunk gyermekünk számára.

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

2018-02-26

Hogyan tápláld egészségesen a gyermekedet?

Sokan sokféleképpen étkezünk, de a legfontosabb a helyes táplálkozás megtanítása gyermekeinknek. Megmutatjuk a helyes rutint, amivel biztosan célba érsz. Hogyan tápláld egészségesen gyermekedet? Olvasd el cikkünket, amiből te is ihletet meríthetsz!

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Kisbabák fejlesztése 1 és 3 hónapos kor között

2018-02-01

Kisbabák fejlesztése 1 és 3 hónapos kor között

A kezdeti, kimerítő első hónap után, szépen lassan beáll a világrend minden család életében és elindulhat a mindennapok feltöltése a hasznos, baba fejlesztő feladatok gyakorlásával. Nem mindegy azonban, hogy mivel kezdjük. Érdemes követni szakértői tanácsainkat, hogy megalapozzuk a legjobb ütemű fejlődést a kisbabáknál.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
család fejlesztő finom motorika gyereknevelés

Szótár

Konferencia helyszín Budapest

Egy konferencia helyszín kiválasztása a legnagyobb feladat a szervezés során, hiszen a legtöbb... Tovább

Osztálykirándulás helyszín Balaton

Ideje elkezdeni az osztálykirándulások szervezését. A gyerekek nagy kedvence a Balaton, így... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.