notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Állatkerti baleset, mely szerencsésen végződött

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Állatkerti baleset, mely jóra fordult - hihetetlen videó!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha gyerekkel megyünk az állatkertbe – és legtöbbször ez bizony így van -, akkor sokszor el kell mondani neki, hogy mi az, amit szabad, és mi az, amit nem. Például behajolni egy állathoz, felmászni a kerítésre, vagy éppen megetetni őket nem nekik való ennivalóval. Van, amikor viszont már komolyabb a baj, és baleset történik.

Baleset az állatkertben: gorilla és kisfiú

 

Felnőttként már tisztában vagyunk vele, hogy egy vadállat bizony nem játék – még ha állatkertben is van, elzárva tőlünk, hiszen az ösztönei attól még megmaradnak. Sokszor hallani vagy olvasni olyan híreket, amelyek arról tudósítanak, hogy baleset történt egy állatkertben, mert a látogatók valamelyike nem tartotta be az előírásokat. Mit tehetünk azonban akkor, ha a beleset egy gyerekkel történik?

 

A fenti fotó, valamint a következő oldalon található videó egy brit állatkertben készült, melyben egy kisfiú éppen a gorillák kifutójánál nézelődött az édesapjával. A gyerek egy óvatlan pillanatban túl közel merészkedett a korláthoz, és szó szerint bezuhant az állatok territóriumába.

 

Jogosan merül fel mindenkiben a kérdés, hogy mégis hogy történhetett meg mindez, hiszen ott volt mellette az apja, azonban az fontosabb volt, hogy mi lett a kisfiúval.

 

Az esés következtében eszméletét vesztette, a látogatók és nézelődők pedig jó katasztrófa-turista módjára gyűlni kezdtek a korlát túloldalán, hogy bámészkodjanak. Az egyikük előkapta a videókameráját, és megörökítette a következő pillanatokat, melyek életre szóló tanulsággal szolgálnak sokaknak. 

 

 

LAPOZZ A HIHETETLEN VIDEÓÉRT! 

 

 

Baleset az állatkertben: gorilla és kisfiú

 

A legnagyobb emberszabású majom, a gorilla, akikből több példány is él az ominózus brit állatkertben nem veszélytelen faj. Alapvetően nyugodt, hiszen nem vadásznak, mint a csimpánzok, hanem gyümölcsöket, rügyeket, leveleket, fakérget eszegetnek és rágcsálnak. A kisgyerek közéjük zuhanása azonban alaposan felkavarta a kedélyeket.

 

Látni a videón, amint az óriási szürke hátú hím lassan és óvatosan megközelíti a gyermeket, a nézelődők pedig megijednek, hiszen a főemlős alapból nem tűr meg senkit a területén. Ám nem így történt. A gorilla érdeklődve figyelte a mozdulatlan testet, finoman, óvatosan meg is bökte a karjával, és próbálta megtudni, hogy mi baja lehet az ötéves kisfiúnak. A közben egyre közeledő fajtársakat nem engedte a közelébe, úgy tűnt, védi a bajba jutott kisfiút.

 

Ő viszont lassan magához tért, majd hangosan sírni kezdett. Az állatok ekkor szétszéledtek, a gyermeket pedig kiemelték, és kórházba szállították, ahol kiderült, hogy szerencsére nem súlyosak a sérülései.Érdemes tehát elgondolkozni, hogy hány gorillát irtott már ki az ember, és hogy miként bánunk ezekkel a csodálatos állatokkal, miközben ők barátságosan és alapjában véve érdeklődve szemlélnek minket. Emberségből bizony példát mutattak most, az biztos. 

 

 

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa család cuki fotó gyerek gyerekek kisfiú kislány videó

Szótár

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 231

Átlagos értékelés: 4.7