Állatkerti baleset, mely szerencsésen végződött

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Állatkerti baleset, mely jóra fordult - hihetetlen videó!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha gyerekkel megyünk az állatkertbe – és legtöbbször ez bizony így van -, akkor sokszor el kell mondani neki, hogy mi az, amit szabad, és mi az, amit nem. Például behajolni egy állathoz, felmászni a kerítésre, vagy éppen megetetni őket nem nekik való ennivalóval. Van, amikor viszont már komolyabb a baj, és baleset történik.

Baleset az állatkertben: gorilla és kisfiú

 

Felnőttként már tisztában vagyunk vele, hogy egy vadállat bizony nem játék – még ha állatkertben is van, elzárva tőlünk, hiszen az ösztönei attól még megmaradnak. Sokszor hallani vagy olvasni olyan híreket, amelyek arról tudósítanak, hogy baleset történt egy állatkertben, mert a látogatók valamelyike nem tartotta be az előírásokat. Mit tehetünk azonban akkor, ha a beleset egy gyerekkel történik?

hirdetes

 

A fenti fotó, valamint a következő oldalon található videó egy brit állatkertben készült, melyben egy kisfiú éppen a gorillák kifutójánál nézelődött az édesapjával. A gyerek egy óvatlan pillanatban túl közel merészkedett a korláthoz, és szó szerint bezuhant az állatok territóriumába.

 

Jogosan merül fel mindenkiben a kérdés, hogy mégis hogy történhetett meg mindez, hiszen ott volt mellette az apja, azonban az fontosabb volt, hogy mi lett a kisfiúval.

 

Az esés következtében eszméletét vesztette, a látogatók és nézelődők pedig jó katasztrófa-turista módjára gyűlni kezdtek a korlát túloldalán, hogy bámészkodjanak. Az egyikük előkapta a videókameráját, és megörökítette a következő pillanatokat, melyek életre szóló tanulsággal szolgálnak sokaknak. 

 

 

LAPOZZ A HIHETETLEN VIDEÓÉRT! 

 

 

Baleset az állatkertben: gorilla és kisfiú

 

A legnagyobb emberszabású majom, a gorilla, akikből több példány is él az ominózus brit állatkertben nem veszélytelen faj. Alapvetően nyugodt, hiszen nem vadásznak, mint a csimpánzok, hanem gyümölcsöket, rügyeket, leveleket, fakérget eszegetnek és rágcsálnak. A kisgyerek közéjük zuhanása azonban alaposan felkavarta a kedélyeket.

 

Látni a videón, amint az óriási szürke hátú hím lassan és óvatosan megközelíti a gyermeket, a nézelődők pedig megijednek, hiszen a főemlős alapból nem tűr meg senkit a területén. Ám nem így történt. A gorilla érdeklődve figyelte a mozdulatlan testet, finoman, óvatosan meg is bökte a karjával, és próbálta megtudni, hogy mi baja lehet az ötéves kisfiúnak. A közben egyre közeledő fajtársakat nem engedte a közelébe, úgy tűnt, védi a bajba jutott kisfiút.

 

Ő viszont lassan magához tért, majd hangosan sírni kezdett. Az állatok ekkor szétszéledtek, a gyermeket pedig kiemelték, és kórházba szállították, ahol kiderült, hogy szerencsére nem súlyosak a sérülései.Érdemes tehát elgondolkozni, hogy hány gorillát irtott már ki az ember, és hogy miként bánunk ezekkel a csodálatos állatokkal, miközben ők barátságosan és alapjában véve érdeklődve szemlélnek minket. Emberségből bizony példát mutattak most, az biztos. 

 

 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család cuki fotó gyerek gyerekek kisfiú kislány videó

Szótár

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Catering szolgáltatás

A catering szolgáltatás egyre népszerűbb Magyarországon, hiszen nem csupán a finom ételeket... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 231

Átlagos értékelés: 4.7