A HELLP-szindróma életeket követelhet!

kapubanner
kapubanner
kapubanner

HELLP-szindróma okozhatta a debreceni kismama halálát

K.A.

2017. decemberében elhunyt egy édesanya, feltételezhetően HELLP – szindróma miatt. Ez önmagában is megrázó hír. Annak tudatában, hogy a kismama azután halt meg, hogy három egészséges ikergyereknek adott életet, még fájdalmasabb a veszteség. Az újszülöttekkel magára maradt apuka, megpróbáltatásai közepette válaszokat keresett és kétségbeesetten kérte az emberek segítségét. Nem csak szeretett feleségét veszítette el, hanem társát az életben, várva várt kisgyermekeik gyöngéd édesanyját, hitét egy felkészült és megbízható egészségügyben. Szakértőnkkel utána jártunk, hogy mi állhat a debreceni tragédia hátterében.

Ismerd meg mi az a HELLP-szindróma

Legalább 45 millió forint gyűlt össze a félárván maradt hármas ikreknek. Szinte az egész ország összefogott a tragédia kapcsán. Az édesapának ez pillanatnyi könnyű vígasz, ám szeretett feleségét nem hozza vissza. Megnyugodni ilyen helyzetben nagyon nehéz. A férj kijelentette, hogy kerül, amibe kerül, kideríti, hogy mi vagy ki felelős az asszony haláláért.

 

Az információk szerint a kismama már a szülés előtti napokban rosszul érezte magát. A lába túlzott mértékben vizesedni kezdett és erősen köhögött. A pár szokatlannak tartotta az asszony tüneteit, mert az soha életében nem volt beteges típus. Mindezek után a szülés sem bizonyult zökkenőmentesnek. A 32 éves kismama az egészséges ikrek világrahozatala után egyre rosszabban érezte magát. Hamarosan tüdőembóliát kapott és teljesen összeomlott a keringése. A hírek szerint az úgynevezett HELLP–szindróma okozta halálát.

hirdetes

 

Mi a HELLP–szindróma és mikor kell vele foglalkozni?

 

A HELLP–szindróma egy nagyon ritka, ám annál súlyosabb betegség, amit nevezhetünk a terhesség egy életveszélyes szövődményének is. Kevesen tudnak róla, pedig nagyon körültekintően kell kezelni.

hirdetes
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.