Ételek a hosszú kocsi útra

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Harapnivalók a családi utazásokhoz

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Megkezdődött a nagy családi utazások ideje.  Sokan autóval kelnek útra. Ha gyerekekkel indultok el, mindenképp legyen nálatok elegendő és megfelelő élelem!  Íme néhány tipp, hogy mit vihetsz magaddal illetve felsoroljuk azokat is, amiket semmiképp se csomagolj az útra!

 

Kocsiban fogyasztható ételek

Amikor családi utazást terveztek, már előre tudhatod, hogy a gyerekek megéheznek az út alatt, és folyton valami rágcsálni valóra áhítoznak.

Persze nem akartok megállni.  Sőt lehet, hogy nem is igazán éhesek, csak unatkoznak és különben is jól esne valami rágcsálni való út közben.

(Nem tudom, hogy ez nálatok, hogy megy, de nálunk nemcsak a gyerekek, a férjem is egész úton rágcsálna.)

hirdetes

 

Jól teszed, ha csomagolsz az útra!

Nagyon fontos a megfelelő választás. Nem mindegy, hogy milyen ételeket viszel az útra. 

  • Ne legyen ragadós!

  • Ne morzsálódjon túlságosan! 

  • Fogyasztható legyen apránként is!

  • Könnyen kicsomagolható legyen!

Ha ezeket nem veszed figyelembe, akkor csinálsz magadnak egy csomó plusz gondot, ugyanis a kocsi szörnyen fog kinézni.

 

Kocsiban fogyasztható ételek

1./ Szendvicsek

Ha hosszabb útra mentek, mindenképpen csomagolj szendvicseket!  Lehetőleg kisebb adagokba vágva, amit a gyerekek egyszerre el tudnak fogyasztani.

2./  Gyümölcs

A gyümölcs kíméli a gyomrot és nagyon egészséges.  Olyan gyümölcsöt válassz az útra, amitől később nem fog annyira szörnyen kinézni a kárpit.  Kisebb gyümölcsöket válassz, amit egy falatra bekaphatnak, vagy vágd össze!  Például az almát kisebb falatokra összevághatod, s egy uzsonnás dobozban tudjátok vinni.

3./  Mogyoró, Dió, Mandula

Egy egészséges választás, hiszen nagyszerű fehérjeforrás.  Általában mindenki szereti.  S lehet kisebb csomagokban is lehet kapni.

4./ Krékerek, ropik

Sokkal jobb választás, mint például a chips.  Kevésbé morzsálódik. Finom sós ropogtatnivaló, és az egész család szereti.

5./  Zöldségek

Mondanom sem kell, hogy a nyers zöldségek mennyire fontosak az ember számára.  A répát, zellerszárat akár össze sem kell vágnod, útközben elrágcsálhatják a gyerekek.  S a folyadékpótlást is biztosítja valamilyen szinten.

6./ Müzli szeletek

Egészséges, finom, tápláló. Egy-két falat, s már nem is éhesek. Személyre szabottan sokféle ízből lehet választani.  Csillapítja az édesség utáni vágyat is.

 

Kocsiban fogyasztható ételek

 

1./ Táblás csokoládé

2./ Olyan gyümölcsök, amiket nem lehet maszatolás nélkül fogyasztani

3./ Könnyen morzsálódó vagy krémes sütemények

4./  Zsíros ételek

 

Persze egyik lista sem teljes!

 

Ti mit visztek magatokkal a következő útra?  smiley

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
gyerek gyerekek táplálkozás

Szótár

Mumpsz

A mumpsz egy fertőző vírusos betegség, ami elsősorban a nyálmirigyeket támadja meg. A... Tovább

Elegáns rendezvényhelyszín Budapesten

A Világ Legszebb Kávéházában joggal érezheti úgy az ember, hogy megtalálta rendezvényének... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes