notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Egy séta margójára írt gondolatok

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Emlékezzünk...

Szél Zsuzsi

“A novemberi sírlátogatás sok ember számára puszta konvenció, vasárnapi "program", mint ahogy az ünnepek tartalma, úgy a gyász tartalma is gyakran formasággá csupaszul. De legalább annyian vannak, akik az egész évben bennük rezgő, szelencébe zárt emlékezést engedik ezekben a napokban fájdalmassá áradni - hogy azután fegyelemmel viselhessék tovább. “ 

Jókai Anna gondolatai

Egy séta margójára írt gondolatok

A halállal nem halunk meg, mondják sokan. Hiszem, hogy így van, de ezt elfogadni, és vigaszt találni ebben a gondolatban nem egyszerű. Mi emberek az anyagi lét terében élünk, azt hisszük, amit látunk, hallunk és tapintunk. Érzékszerveink felülírják azt a magasabb dimenziót, ahová a lélek kerül. Így elfogadni a halált nagyon nehéz. Felfoghatatlan, hogy egy marék hamu marad csupán abból, akit szeretünk, és egy rövid szertartás kíséri az útjára, ahová egyedül kell mennie. Ennyi lenne? Hinnünk kell benne, hogy nem. Ez nyújthat vigaszt, erre kell gondolnunk, miközben a sárgás avart rugdosva, kezeinkben virággal, és mécsessel, szemeinkben könnycseppekkel közelítünk a szeretett sírhalomhoz.

hirdetes


A sír nem csupán egy gödör, amelybe elásnak egy koporsót, vagy egy urnát, hanem menedékhely a szeretteink szívének, akiket az elhunytak hátrahagynak. Az élet egyetemes igazsága ez a végső út. Ami nem tudjuk hová vezet, és meddig tart. De mindenki részesül benne. Égjen hát egy szál gyertya halovány lángja a szeretett elhunyt lelki üdvéért.

Egy séta margójára írt gondolatok

Minden temetőben van egy kis kápolna, vagy egy nagyobb kereszt Krisztus és a Feltámadás emlékére. Látogassunk el egy mécses erejéig valamelyikhez, és mondjunk el egy fohászt azokért is, akiknek még foghatjuk a kezét, akinek még a szemébe tudunk nézni. A szüleinkért, a gyerekeinkért, a társunkért. Nem kell tartoznunk egyházhoz, felekezethez. Nem kell hosszas, rímekbe szedett imán gondolkodnunk. Fogalmazzuk meg azt a két mondatot, és emeljük égre a tekintetünket. A szeretet ereje bennünk él, és erősebb mindennél. Ebben kell hinnünk, és remélnünk, hogy minél több időt tölthetünk el együtt a földi életben.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Esküvőhelyszín Budapesten

Ha most készültök összekötni az életeteket, akkor bizonyára már tudjátok, hogy az... Tovább

Tovább a lexikonra
anya apa család