Egy séta margójára írt gondolatok

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Emlékezzünk...

Szél Zsuzsi

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

“A novemberi sírlátogatás sok ember számára puszta konvenció, vasárnapi "program", mint ahogy az ünnepek tartalma, úgy a gyász tartalma is gyakran formasággá csupaszul. De legalább annyian vannak, akik az egész évben bennük rezgő, szelencébe zárt emlékezést engedik ezekben a napokban fájdalmassá áradni - hogy azután fegyelemmel viselhessék tovább. “ 

Jókai Anna gondolatai

Egy séta margójára írt gondolatok

A halállal nem halunk meg, mondják sokan. Hiszem, hogy így van, de ezt elfogadni, és vigaszt találni ebben a gondolatban nem egyszerű. Mi emberek az anyagi lét terében élünk, azt hisszük, amit látunk, hallunk és tapintunk. Érzékszerveink felülírják azt a magasabb dimenziót, ahová a lélek kerül. Így elfogadni a halált nagyon nehéz. Felfoghatatlan, hogy egy marék hamu marad csupán abból, akit szeretünk, és egy rövid szertartás kíséri az útjára, ahová egyedül kell mennie. Ennyi lenne? Hinnünk kell benne, hogy nem. Ez nyújthat vigaszt, erre kell gondolnunk, miközben a sárgás avart rugdosva, kezeinkben virággal, és mécsessel, szemeinkben könnycseppekkel közelítünk a szeretett sírhalomhoz.

hirdetes


A sír nem csupán egy gödör, amelybe elásnak egy koporsót, vagy egy urnát, hanem menedékhely a szeretteink szívének, akiket az elhunytak hátrahagynak. Az élet egyetemes igazsága ez a végső út. Ami nem tudjuk hová vezet, és meddig tart. De mindenki részesül benne. Égjen hát egy szál gyertya halovány lángja a szeretett elhunyt lelki üdvéért.

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Hova menjetek vacsorázni a családdal?

2018-10-24

Hova menjetek vacsorázni a családdal?

Kicsikkel nem is olyan egyszerű megtalálni a tökéletes éttermet, hiszen a legtöbb hely nincs felkészülve a gyermekek érkezésére. A következőkben bemutatunk egy fantasztikus helyet, ahol a legkisebbek is különleges bánásmódban részesülnek!

Így teheted kellemesebbé az első nyarat kisbabád számára

2018-07-24

Így teheted kellemesebbé az első nyarat kisbabád számára

Habár a nyári hőséget időnként megszakítja egy-egy hidegfront és néhány napos esős időszak, többnyire a meleg, párás napok jellemzőek erre az évszakra, amiket nem hogy a kisbabák, még a felnőttek sem mindig viselik jól.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya apa család

Szótár

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Kutyabarát étterem

Kutyabarát étterem az olyan étterem, ahová bátran magunkkal vihetjük négylábú kedvenceinket... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.