notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hálából kifestette a kórházat az apuka Kistracsán

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Hála pénz helyett a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban

Kósa Krisztina

A legtöbbünknek bizonyára volt már köze szobafestő-mázolóhoz élete során, olyannal azonban ritkán találkozni, mint Lakatos Norbert. Az említett úr ugyanis rendhagyó módon fejezte ki háláját a Kistarcsán található Flór Ferenc Kórház orvosainak.

A szobafestő

„Nem olyan régen a kislányom bent volt a kistarcsai Flór Ferenc kórházban pár napot, az orvosok nagyon lelkiismeretesen bántak vele és az anyukájával. Gondoltam, értékelem az erőfeszítésüket, és valahogy meghálálom. Én festőként keresem a kenyerem. És amilyen állapotok közt kell dolgozniuk, na, az kiakasztó. Nem is volt kérdés, miben való lesz a hálám. Felajánlottam hát én is a szakmai tudásom ingyen és bérmentve, hogy igényes környezetben legyenek. Szükség van a segítségre, hogy ezek az emberek (doktorok, ápolók, nővérek) ne veszítsék hitüket a hivatásukban!” – írta az apuka a Facebook-oldalára.

hirdetes

Vagyis egészen egyszerűen fogta magát, és engedélyt kért a kórház igazgatónőjétől, Dr. Némedi Máriától, hogy ilyen módon fejezhesse ki háláját a kórház dolgozóinak a lelkiismeretes munkájukért. Az apuka tisztában volt azzal, amivel mindannyian: a magyar egészségügy katasztrofális helyzetben van, és ennek természetesen a része az épületek állagának kifogásolhatósága is. Az, hogy mondjuk a tél közepén nem működnek a radiátorok, hogy a koszt az annyira elégtelen mind mennyiségre, mind kalóriára, hogy szinte képtelenség huzamosabb ideig elviselni, hogy egy-egy vizsgálatra heteket kell várni, csak a megszokott manapság Magyarországon. 

Olvass tovább!

A szobafestő

Hogy szomorú? Igen, az. Nagyon is. De nem nagyon lehet mit tenni. Legalábbis a kórházak próbálkoznak, ahogyan tudnak, de sajnos nem jellemző, hogy sikereket érnének el ilyen téren. És akkor az csak egy apróságnak tűnik, hogy a szobák, kórtermek, és fürdők állapota siralmas – tisztelet a kivételnek. És ebből lett úgymond elege Lakatos Norbertnek is, amikor feltette a kérdést az igazgatóságnak, hogy megengedik-e neki, hogy kifessen egy helyiséget a Flór Ferenc Kórházban.

Első hallásra mindenki megdöbbent a nem mindennapi felajánláson, ugyanis az apuka száz százalékig a saját költségén gondolta kivitelezni a munkálatokat. Mivel a kislánya több napig feküdt az egyik osztályon, éjjel-nappal biztosítottak helyet a gyermek édesanyjának is. Miután egészségesen távozott a kislány a kórházból, megbeszélte az igazgatónővel, hogy mit gondolt ki.

Ezek után közösen kiválasztottak egy szobát, melyben jelenleg senki sem fekszik, és Norbert neki is látott a munkálatoknak. Azért nem egy kórteremre esett a választás, mert mind tele van betegekkel. Mivel a kórháznak van némi pénze állagmegóvásra, természetes a folyamatos karbantartás, azonban egy ilyen váratlan segítséget nem utasíthattak vissza, úgyhogy nagyon hálásak voltak a férfinek a munkájáért.

Fotó: Lakatos Norbert

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Hiperaktivitás

A hiperaktivitás  A szó jelentése "túlműködés",... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa betegség család egészség fotó gyerek gyerekek kisfiú kislány kreatív szülés újszülött