notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Hálából kifestette a kórházat az apuka Kistracsán

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Hála pénz helyett a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A legtöbbünknek bizonyára volt már köze szobafestő-mázolóhoz élete során, olyannal azonban ritkán találkozni, mint Lakatos Norbert. Az említett úr ugyanis rendhagyó módon fejezte ki háláját a Kistarcsán található Flór Ferenc Kórház orvosainak.

A szobafestő

 

„Nem olyan régen a kislányom bent volt a kistarcsai Flór Ferenc kórházban pár napot, az orvosok nagyon lelkiismeretesen bántak vele és az anyukájával. Gondoltam, értékelem az erőfeszítésüket, és valahogy meghálálom. Én festőként keresem a kenyerem. És amilyen állapotok közt kell dolgozniuk, na, az kiakasztó. Nem is volt kérdés, miben való lesz a hálám. Felajánlottam hát én is a szakmai tudásom ingyen és bérmentve, hogy igényes környezetben legyenek. Szükség van a segítségre, hogy ezek az emberek (doktorok, ápolók, nővérek) ne veszítsék hitüket a hivatásukban!” – írta az apuka a Facebook-oldalára.

 

Vagyis egészen egyszerűen fogta magát, és engedélyt kért a kórház igazgatónőjétől, Dr. Némedi Máriától, hogy ilyen módon fejezhesse ki háláját a kórház dolgozóinak a lelkiismeretes munkájukért. Az apuka tisztában volt azzal, amivel mindannyian: a magyar egészségügy katasztrofális helyzetben van, és ennek természetesen a része az épületek állagának kifogásolhatósága is. Az, hogy mondjuk a tél közepén nem működnek a radiátorok, hogy a koszt az annyira elégtelen mind mennyiségre, mind kalóriára, hogy szinte képtelenség huzamosabb ideig elviselni, hogy egy-egy vizsgálatra heteket kell várni, csak a megszokott manapság Magyarországon. 

 

Olvass tovább!

 

A szobafestő

 

Hogy szomorú? Igen, az. Nagyon is. De nem nagyon lehet mit tenni. Legalábbis a kórházak próbálkoznak, ahogyan tudnak, de sajnos nem jellemző, hogy sikereket érnének el ilyen téren. És akkor az csak egy apróságnak tűnik, hogy a szobák, kórtermek, és fürdők állapota siralmas – tisztelet a kivételnek. És ebből lett úgymond elege Lakatos Norbertnek is, amikor feltette a kérdést az igazgatóságnak, hogy megengedik-e neki, hogy kifessen egy helyiséget a Flór Ferenc Kórházban.

 

Első hallásra mindenki megdöbbent a nem mindennapi felajánláson, ugyanis az apuka száz százalékig a saját költségén gondolta kivitelezni a munkálatokat. Mivel a kislánya több napig feküdt az egyik osztályon, éjjel-nappal biztosítottak helyet a gyermek édesanyjának is. Miután egészségesen távozott a kislány a kórházból, megbeszélte az igazgatónővel, hogy mit gondolt ki.

 

Ezek után közösen kiválasztottak egy szobát, melyben jelenleg senki sem fekszik, és Norbert neki is látott a munkálatoknak. Azért nem egy kórteremre esett a választás, mert mind tele van betegekkel. Mivel a kórháznak van némi pénze állagmegóvásra, természetes a folyamatos karbantartás, azonban egy ilyen váratlan segítséget nem utasíthattak vissza, úgyhogy nagyon hálásak voltak a férfinek a munkájáért.

 

Fotó: Lakatos Norbert

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa betegség család egészség fotó gyerek gyerekek kisfiú kislány kreatív szülés újszülött

Szótár

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 175

Átlagos értékelés: 5.0