notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Néhány hasznos tanács, ha gyerekkel utaznál

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

8 tipp, ha gyerekkel utaznál

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Mindenkinek szüksége van egy kis kikapcsolódásra, így fontos, hogy időközönként utazni induljon a család, ahol közösen szereznek élményeket. Gyerekekkel utazni azonban egyáltalán nem egyszerű, így adunk néhány hasznos tanácsot, amit érdemes megfogadnod! 

Néhány hasznos tanács, ha gyerekkel utaznál

Ne kapkodj 

A legrosszabb dolog, amit megtehetsz - akár a repülőtéren, városnézésen, akár az A-ból B-be való jutásnál – a kapkodás. A kisgyermekek szeretik felfedezni a környéket, szeretnek mindenre rácsodálkozni, ha kapkodtok, erre nincs lehetőségük. Mindenre számolj egy kis extra időt, így a gyermekeknek is lesz idejük kiélvezni az új környezetet, a programokat, és a látnivalókat. 

hirdetes

 

 

Foglalj előre

Akár kempingben, akár szállodában tartózkodnál, érdemes előre lefoglalni. Az spontán utazások jók lehetnek, gyerekkel azonban érdemes előre gondolkozni, hogy minden stresszmentesen működjön. Érdemes gyerekbarát szállodát választanod, ahol a kicsik és nagyon is tökéletesen fogják érezni magukat. Érdemes megismerned az Oxigén Hotel**** Superior Family & Spa-t, ami a legjobb gyerekbarát hotel vidéken. Itt minden adott ahhoz, hogy a gyeremekek felejthetetlen élményeket szerezzenek, hiszen a színes programok mellett animátorok várják a kicsiket. 

 

 

Adj a gyermekednek egy kamerát

Ha adsz a gyermekednek egy fényképezőgépet, arra ösztönzöd, hogy figyelje a környezetüket, és arra összpontosítson, ami érdekli őt. A képek segítségével a gyermeked szemszögéből szemlélheted a világot.

 

 

Használjátok a tömegközlekedést

A legtöbb kisgyermek szeret vonattal, busszal és hajóval utazni, így nem érdemes autót bérelni, inkább használjátok ki a tömegközlekedés adta lehetőségeket.  

 

 

Ne hagyd unatkozni a gyermekeket 

Ha hosszú útra indultok, érdemes felkészülni a gyermekek szórakoztatására. A különböző rejtvények, apró kifestőkönyvek, matricák, és egyéb érdekességek segítségével könnyedén elüthetik az időt a gyermekek egy hosszú repülés vagy autóút során.

 

 

Ösztönözd a gyermekedet az utazási napló készítésére

Vedd rá a gyerekedet arra, hogy rajzoljon és sorolja fel azokat a dolgokat, amiket látott, és kipróbált az utazás során. Ki tudja, ez is ösztönözheti őket arra, hogy más ételeket kipróbáljanak és kilépjenek a komfortzónájukból. A képeslapok összegyűjtése a meglátogatott helyekről is egy jó megoldás lehet arra, hogy a későbbiekben nosztalgiázzatok a segítségükkel.

 

 

Vedd figyelembe az idősebb gyermekek igényeit

A legjobb módja annak, hogy elkerüljük, hogy a tinédzserek unatkozzanak a nyaralás vagy pihenés alatt, kérd meg őket, hogy mondják el elképzeléseiket a helyszínnel, az úti céllal, a programokkal kapcsolatban, így ők is kiveszik a részüket a szervezésből, és garantáltan jól fogják érezni magukat.

 

 

Figyelj magadra is 

Miközben mindent megteszel annak érdekében, hogy biztosítsd a kicsik számára a kényelmet a biztonságot, ne felejtsd el a saját jólétedre és kényelmedre is koncenrálni. A jó, minőségi éjszakai pihenés és az előre tervezés segíthet neked és kisgyermekednek abban, hogy élvezhessétek a stresszmentes környezetet.

hirdetes
hirdetes
hirdetes

Szótár

Játék drón

  A drónozás kétség kívül az egyik legnépszerűbb hobbi napjainkban. Ma már azonban... Tovább

Lakástakarítás Budapest

Minél nagyobb a család, annál gyakrabban kell a lakást takarítani. A... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 104

Átlagos értékelés: 5.0