Gyerekkel a Jéghotelben?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Gyerekkel a svéd Jéghotelbe?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A svédeknél nem egészen olyan az éghajlat, mint nálunk, magyaroknál, ezzel - azt hiszem - nem mondtunk újat. Viszont ha már hidegebb van, akkor ki is használják ezt, méghozzá nem is akármilyen módon. Építenek szépen egy jéghotelt, mely akár gyerekekkel is látogatható – legalábbis svédekkel, akik már megszokták a hidegebb klímát.  

Jéghotel

 

Időnként minden szállodát fel kell újtani, ez nem is lehet kérdéses, viszont olyan módon, ahogyan ezt a svéd jéghotelt, nem sokat. Amint azt a neve is mutatja, teljes egészében jégből épül, és bizony mindent újra meg újra fel kell építeni. Ez a hotel - mely egy távoli faluban, Jukkasjarviban található -, a jégszálló 26. változata. Nem is olyan rég, alig több mint egy hónapja nyitotta meg kapuit az új szezonra, az érdeklődni, és fagyoskodni vágyókat pedig 69 szoba várja.

hirdetes

 

Hogy a korábban szinte csak a tehetősebbek számára elérhető luxusról másoknak se kelljen lemondania, változtattak egy kicsit a berendezésen, és így egészen más lett a célközönségük. Ezt pedig úgy kell elképzelni, hogy a drága, kézzel faragott lakosztályok mellett már egyszerűbb berendezésű szobák is igényelhetők, ahol ilyen módon „csak” egy rénszarvasbőrrel borított jeges ágy várja a gazdáit.

 

Olvass tovább!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család cuki egészség fotó gyerek gyerekek gyereknevelés játék kisfiú kislány kreatív

Szótár

Balesetbiztosítás gyerekeknek

Balesetbiztosítás gyerekeknek azért olyan fontos, mert manapság a felgyorsult életvitel mellett... Tovább

Konferencia helyszín Budapest

Egy konferencia helyszín kiválasztása a legnagyobb feladat a szervezés során, hiszen a legtöbb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes