Hogyan óvjuk értékeinket nyaralás alatt?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Nyaraljunk belföldön gyerekekkel együtt!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Sokan esnek abba a hibába, hogy ha megtehetik, akkor csakis külföldre mennek nyaralni, a hazai tájakat nem is veszik figyelembe. Pedig az utazgatás és a kellemes pihenés nem feltétlenül pénz kérdése, sőt! Sokszor pont a tehetősebbek maradnak idehaza, pár hét erejéig pihenvén mondjuk a Velencei-tó partján, vagy esetleg valamelyik vadregényes magyar tájon. Ami viszont biztos: ha külföld, ha belföld, jó biztonságban tudni azt, amit otthon hagyunk...

Nyaralás alatt is óvjuk értékeinket!

 

Hurrá, nyaralunk! Igen, igen, ez így igaz, napokon belül itt van a nyárnak az a része, amikor már a gyerekek is szabadok, mint a madár, és bizony jó sok szülőnek okoz fejfájást, hogy mégis hova és mennyiért tegye be gyereket. Mármint hogy táborba. Hiszen lehetőség annyi van, mint égen a csillag, ugyanakkor a pénztárca a legtöbb esetben véges. 

 

Amikor valakinek van mit a tejbe aprítani, akkot is komoly logisztikázást igényel, hogy a gyerekeket hova küldje nyaralni a család, menejnek-e a nagyihoz, ha igen, akkor ki, mikor és mennyit, ha együtt mennek belföldre, akkor az még egy kicsivel több gond és szervezsé, ha pedig külföld az úticél, akkor bizony még az is komolyabban felmerül a felnőttek fejében, hogy hogyan óvják azt, amit nyilván nem lehet magukkal vinni ilyenkor – vagyis az otthon maradó értékeket. 

hirdetes

 

Jó is ilyenkor pihenni, és ha csak egy pár nap vagy wgy hét erejéig is, de kicsit kifújni magunkat, és erőt meríteni ezekből a napokból a következő hónapokra, hiszen egy szülőnek annyi mindenre kell figyelnie a hétköznapok során. Pont ez a helyzet a lakással/házzal is, ahol él a család, és ahová nyaralás után visszatér majd. Vagyis hogy remélhetőleg ezt teszi, ugyanis valószínűleg nem sokan olvasnak olyan statisztikákat, melyek az ilyenkor történt tűzesetekkel, károkkal foglalkoznak. Pedig ha tudnák…

 

A statisztikai adatok alapján, Magyarországon minden napra 20 lakásokat, személyi ingatlanokat érintő tűzeset jut (forrás:OKF, 2014). Ezen tűzesetekben minden 5. lakás teljesen lakhatatlanná válik. A tűzesetek leggyakoribb okai az elektromos hálózat meghibásodásával, konyhai tevékenységekkel, illetve fűtőberendezésekkel függenek össze. A magyarországi tűzoltóknak 8 percben van maximalizálva az indulási, és 25 percben a kiérkezési idő. Érdekes adat, hogy a statisztika szerint 12,5 perc után következik be az úgynevezett tűzátfordulás, mely következményeként a kigyulladt ingatlan annyira átforrósodik, hogy utána már nem menthető meg sem érték, sem élet.

Szerencsés esetben mindenkinek van elég ideje a menekülésre, és nem történik személyi sérülés. Azonban egy élet munkája percek alatt a tűz martalékává válhat. Vannak értékeink, melyek különleges értékkel bírnak, és vannak, melyek pótolhatatlanok…

 

Ha ti is óvni szeretnétek értékeiteket, és vigyázni, amíg nyaraltok, ajánljuk, hogy nézzetek körül itt, és készüljetek fel már most a nyárra!

 

 

Lapozz tovább!


 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

2018-02-25

Amit a kisbabák fülfertőzéseiről egy szülőnek tudnia kell

Egy fülfertőzés még a felnőtteket is meg tudja kínozni. Hát, még a gyerekeket! A kisbabák esetében a fülfertőzés különösen gyakori betegség. Mivel a kicsik még nem tudják elmondani, hol fáj nekik, ezért fontos, hogy szülőként ismerd a pontos tüneteteket és időben lépj, mielőtt maradandó fülkárosodást szenvedne gyereked.

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család cuki egészség fotó gyerek gyerekek játék kisbaba kisbabád kisfiú kislány kreatív nevelés tanács

Szótár

Gyerekprogramok Budapesten

Nektek is sok gondot okoz megfelelő gyermekprogramot Budapesten találni? Ha nem tudjátok, hogy... Tovább

Konferencia helyszín Budapest

Egy konferencia helyszín kiválasztása a legnagyobb feladat a szervezés során, hiszen a legtöbb... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.