notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyerekek olvasnak fel állatoknak egy amerikai menhelyen

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Megható pillanatok: gyerekek olvasnak kutyáknak

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Még tavaly indult a kezdeményezés a Humane Society of Missouritól, mely egy olyan program, aminek keretei közt 6-14 éves gyerekek állatmenhelyeken olvasnak fel az örökbefogadásra váró állatoknak, miközben a gyerekek is tanulnak róluk.

Felolvasás

 

Nem is kell olyan messzire mennünk, hiszen Magyarországon is számtalan kutya-, macska-, vagy egyéb állatokat befogadó szervezet van. Sajnos se szeri, se száma a hontalan háziállatoknak, sőt, sokszor még lóval, sertéssel, szamárral vagy struccal is találkozhatunk az egyébként alapvetően háziállatokat tömörítő helyeken.

 

Rengeteg problémával néznek szembe nap, mint nap a gondozók, ugyanis a felajánlott 1%-okból és egyéb lehetőségeikből szűkösen tudnak csak eltartani annyi állatot, amennyinek otthonra lenne szüksége. Vagyis ha mindezt végiggondoljuk, sajnálatos módon a legutolsó helyre csúszik a ranglistán az állatok lelki világa. 

 

 

A cicák is épp olyan kíváncsi természetűek, mint a kutyák, sőt, még sokkal inkább azok, amint egy kislány vagy kisfiú beül közéjük. És a gyerekek örömmel teszik mindezt, egyáltalán nem teher számukra az iskola utáni “szolgálat”. Mivel kölcsönösen fejleszteik egymást, tökéletes párosokat alkotnak, hiszen úgyszólván mindenki jól jár. Természetesen az lenne a legideálisabb, ha a kis hontalanoknak találhatnának rendes, tisztességes otthont, ahol szerető gazdi várja őket, de az is tény, hogy így azért sokkal könnyebb nekik elviselni a bezártságot. 

 

Az amerikai kezdeményezés pontosan arra próbál megoldást találni, hogyan lehetne közelebb hozni egymáshoz az embereket és az állatokat. Mivel nagyon sok a bántalmazott kutya, cica és egyéb állat, könnyen antiszociálisak lesznek, és ezért hihetetlen türelem kell a gondozóktól, hogy olyan állapotba hozzák őket, amikor már örökbe adhatják őket.

 

Lapozz a videóért! 

 

Felolvasás

Az amerikai program igazgatója, Jo Klepacki elmondása szerint az alapötlet az volt, hogy segítsenek a félős állatoknak a szocializálódásban. Ugyanis így tényleges fizikai kontaktus nélkül szokhatnak hozzá az emberek közelségéhez, és közben a gyerekek testközelből ismerhetik meg az állatok viselkedését, reakcióit. Az igazgató még azt is hozzátette, hogy a hangos olvasás a hiperaktívnak mondható kutyákra is nyugtató hatással van.

 

A kezdeményezés olyan nagy sikert aratott, hogy most már ott tartanak, hogy havonta indítanak újabb csoportokat, a 10 hetes program elvégzése után pedig a gyerekek bármikor visszamehetnek a menhelyre, és kedvük szerint olvashatnak kis kedvenceiknek. 

 

 

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa család cuki gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat játék kisfiú kislány kreatív mese nevelés tanács tanulás

Szótár

Eladó panorámás ingatlan

A jó panoráma nagyban befolyásolja egy lakás értékét, és valljuk be, a legtöbben nem is... Tovább

Wellness hétvége babával

Wellness hétvége babával Ha wellness hétvégére indultok a picivel, nincs tökéletesebb... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 5.0