notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyerekek olvasnak fel állatoknak egy amerikai menhelyen

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Megható pillanatok: gyerekek olvasnak kutyáknak

Kósa Krisztina

Még tavaly indult a kezdeményezés a Humane Society of Missouritól, mely egy olyan program, aminek keretei közt 6-14 éves gyerekek állatmenhelyeken olvasnak fel az örökbefogadásra váró állatoknak, miközben a gyerekek is tanulnak róluk.

Felolvasás

Nem is kell olyan messzire mennünk, hiszen Magyarországon is számtalan kutya-, macska-, vagy egyéb állatokat befogadó szervezet van. Sajnos se szeri, se száma a hontalan háziállatoknak, sőt, sokszor még lóval, sertéssel, szamárral vagy struccal is találkozhatunk az egyébként alapvetően háziállatokat tömörítő helyeken.

Rengeteg problémával néznek szembe nap, mint nap a gondozók, ugyanis a felajánlott 1%-okból és egyéb lehetőségeikből szűkösen tudnak csak eltartani annyi állatot, amennyinek otthonra lenne szüksége. Vagyis ha mindezt végiggondoljuk, sajnálatos módon a legutolsó helyre csúszik a ranglistán az állatok lelki világa. 

hirdetes

A cicák is épp olyan kíváncsi természetűek, mint a kutyák, sőt, még sokkal inkább azok, amint egy kislány vagy kisfiú beül közéjük. És a gyerekek örömmel teszik mindezt, egyáltalán nem teher számukra az iskola utáni “szolgálat”. Mivel kölcsönösen fejleszteik egymást, tökéletes párosokat alkotnak, hiszen úgyszólván mindenki jól jár. Természetesen az lenne a legideálisabb, ha a kis hontalanoknak találhatnának rendes, tisztességes otthont, ahol szerető gazdi várja őket, de az is tény, hogy így azért sokkal könnyebb nekik elviselni a bezártságot. 

Az amerikai kezdeményezés pontosan arra próbál megoldást találni, hogyan lehetne közelebb hozni egymáshoz az embereket és az állatokat. Mivel nagyon sok a bántalmazott kutya, cica és egyéb állat, könnyen antiszociálisak lesznek, és ezért hihetetlen türelem kell a gondozóktól, hogy olyan állapotba hozzák őket, amikor már örökbe adhatják őket.

Lapozz a videóért! 

 

Felolvasás

Az amerikai program igazgatója, Jo Klepacki elmondása szerint az alapötlet az volt, hogy segítsenek a félős állatoknak a szocializálódásban. Ugyanis így tényleges fizikai kontaktus nélkül szokhatnak hozzá az emberek közelségéhez, és közben a gyerekek testközelből ismerhetik meg az állatok viselkedését, reakcióit. Az igazgató még azt is hozzátette, hogy a hangos olvasás a hiperaktívnak mondható kutyákra is nyugtató hatással van.

A kezdeményezés olyan nagy sikert aratott, hogy most már ott tartanak, hogy havonta indítanak újabb csoportokat, a 10 hetes program elvégzése után pedig a gyerekek bármikor visszamehetnek a menhelyre, és kedvük szerint olvashatnak kis kedvenceiknek. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Lakástakarítás

Ha nincs kedved vagy időd gyermekeid mellett a lakásod takarításával sokat bajlódni,... Tovább

Őszi wellness

Az őszi wellness számos előnnyel bír, hiszen sokkal kedvezőbb áron juthatunk el egy kis... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa család cuki gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat játék kisfiú kislány kreatív mese nevelés tanács tanulás