Gyerekek olvasnak fel állatoknak egy amerikai menhelyen

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Megható pillanatok: gyerekek olvasnak kutyáknak

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Még tavaly indult a kezdeményezés a Humane Society of Missouritól, mely egy olyan program, aminek keretei közt 6-14 éves gyerekek állatmenhelyeken olvasnak fel az örökbefogadásra váró állatoknak, miközben a gyerekek is tanulnak róluk.

Felolvasás

 

Nem is kell olyan messzire mennünk, hiszen Magyarországon is számtalan kutya-, macska-, vagy egyéb állatokat befogadó szervezet van. Sajnos se szeri, se száma a hontalan háziállatoknak, sőt, sokszor még lóval, sertéssel, szamárral vagy struccal is találkozhatunk az egyébként alapvetően háziállatokat tömörítő helyeken.

 

Rengeteg problémával néznek szembe nap, mint nap a gondozók, ugyanis a felajánlott 1%-okból és egyéb lehetőségeikből szűkösen tudnak csak eltartani annyi állatot, amennyinek otthonra lenne szüksége. Vagyis ha mindezt végiggondoljuk, sajnálatos módon a legutolsó helyre csúszik a ranglistán az állatok lelki világa. 

hirdetes

 

 

A cicák is épp olyan kíváncsi természetűek, mint a kutyák, sőt, még sokkal inkább azok, amint egy kislány vagy kisfiú beül közéjük. És a gyerekek örömmel teszik mindezt, egyáltalán nem teher számukra az iskola utáni “szolgálat”. Mivel kölcsönösen fejleszteik egymást, tökéletes párosokat alkotnak, hiszen úgyszólván mindenki jól jár. Természetesen az lenne a legideálisabb, ha a kis hontalanoknak találhatnának rendes, tisztességes otthont, ahol szerető gazdi várja őket, de az is tény, hogy így azért sokkal könnyebb nekik elviselni a bezártságot. 

 

Az amerikai kezdeményezés pontosan arra próbál megoldást találni, hogyan lehetne közelebb hozni egymáshoz az embereket és az állatokat. Mivel nagyon sok a bántalmazott kutya, cica és egyéb állat, könnyen antiszociálisak lesznek, és ezért hihetetlen türelem kell a gondozóktól, hogy olyan állapotba hozzák őket, amikor már örökbe adhatják őket.

 

Lapozz a videóért! 

 

Felolvasás

Az amerikai program igazgatója, Jo Klepacki elmondása szerint az alapötlet az volt, hogy segítsenek a félős állatoknak a szocializálódásban. Ugyanis így tényleges fizikai kontaktus nélkül szokhatnak hozzá az emberek közelségéhez, és közben a gyerekek testközelből ismerhetik meg az állatok viselkedését, reakcióit. Az igazgató még azt is hozzátette, hogy a hangos olvasás a hiperaktívnak mondható kutyákra is nyugtató hatással van.

 

A kezdeményezés olyan nagy sikert aratott, hogy most már ott tartanak, hogy havonta indítanak újabb csoportokat, a 10 hetes program elvégzése után pedig a gyerekek bármikor visszamehetnek a menhelyre, és kedvük szerint olvashatnak kis kedvenceiknek. 

 

 

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család cuki gyerek gyerekek gyereknevelés háziállat játék kisfiú kislány kreatív mese nevelés tanács tanulás

Szótár

Hétvégi programok Budapesten

Hétvégi programok Budapesten? Ha igazán jó programokat keresel, semmiképp se hagyd ki az... Tovább

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 111

Átlagos értékelés: 5.0