A Klik kiakadt a szülőkre, akik nem engednék iskolába a gyerekeiket február 29-én

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A Klik a február 29-i diák-szülőtüntetésről

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Bajban van a magyar oktatás – ez nem lehet újdonság. Mostanában folyamatosan csak a negatívumokat halljuk mindenhonnan. Vajon lesz eredménye annak a Klik felé, ha sokan nem engedik majd február 29-én (hétfőn) iskolába a gyerekeiket?

Iskolai tüntetés

 

A közoktatásért felelős helyettes államtitkár, Sipos Imre levelet küldött minden iskolaigazgatónak, miszerint el ne felejtsék, hogy február 29-e – vagyis a ’Nem leszek suliban’ nevet viselő tüntetés napja - elvileg ugyanolyan tanítási napnak minősül, mint bármelyik másik. Ezt a kettős Mérce című blog írta.

 

Sipos Imre szándéka egyértelműnek tűnik: a hétfői tüntetést, melyet szülők és diákok együttes erővel szerveznek már egy ideje, úgy próbálja ellehetetleníteni, hogy a tanárok oldaláról próbál közelíteni. Vagyis közli, hogy a legszigorúbban kellene tartaniuk magukat a törvényi előírásokhoz, és alapos vizsgálat alá kellene venniük minden egyes aznap hiányzó diákot, valamint mindent dokumentálni is kell majd. 

hirdetes

 

 

„A tanítás nélküli munkanapokat a nevelési-oktatási intézmény éves munkatervében kell meghatározni, attól jogszerűen eltérni nem lehet. (...) Amennyiben az iskola igazgatójának az esetlegesen kialakuló helyi szintű körülmények jogszabálynak megfelelő kezelése kapcsán kérdése merül fel, a tankerületi igazgató segítségét kérheti.”

 

Szinte képtelenség eldönteni, mikor is cselekszik jót az ember – természetesen felelős szülőként. Akkor, ha nem engedi iskolába hétfőn a gyerekét? Vagy akkor, ha elküldi, mint minden nap? Hol a határ politika és oktatás közt?

Megosztó téma, és a legtöbb esetben éles vitákat is generál, főleg, ha olyan nagy a baj, mint idehaza.

 

A február 29-i esemény a Facebookon már közel 30.000 résztvevőt számlál, aki jelezte, hogy aznap törvényesen kerüli majd az iskolát, vagy legalábbis szimpatizál a tüntetéssel. A szervezők pedig arra kérik a szülőket, hogy mivel három napot ők is igazolhatnak gyerekeiknek az iskolából való távolmaradást illetően, ne engedjék suliba a csemetéket.

 

 

Fotó: Kettős Mérce

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

2018-02-18

Jó hír, ha füllentett a gyerek?

Nincs olyan gyerek, aki így vagy úgy, de ne tanulná meg és alkalmazná a füllentést. Biztos, hogy rossz hatással van ez a fejlődésére? Milyen következményei lehetnek a sorozatos füllentésnek? Mit tegyünk, ha rendszeressé válik a füllentés? Milyen ára van igazmondásnak és annak, ha kicsit szépítünk a valóságon?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanács tanulás

Szótár

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Felújítás utáni takarítás

Felújítás, festés, mázolás, burkolás utáni teljeskörű takarításra azért van szükség,... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes