notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Klik kiakadt a szülőkre, akik nem engednék iskolába a gyerekeiket február 29-én

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A Klik a február 29-i diák-szülőtüntetésről

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Bajban van a magyar oktatás – ez nem lehet újdonság. Mostanában folyamatosan csak a negatívumokat halljuk mindenhonnan. Vajon lesz eredménye annak a Klik felé, ha sokan nem engedik majd február 29-én (hétfőn) iskolába a gyerekeiket?

Iskolai tüntetés

 

A közoktatásért felelős helyettes államtitkár, Sipos Imre levelet küldött minden iskolaigazgatónak, miszerint el ne felejtsék, hogy február 29-e – vagyis a ’Nem leszek suliban’ nevet viselő tüntetés napja - elvileg ugyanolyan tanítási napnak minősül, mint bármelyik másik. Ezt a kettős Mérce című blog írta.

 

Sipos Imre szándéka egyértelműnek tűnik: a hétfői tüntetést, melyet szülők és diákok együttes erővel szerveznek már egy ideje, úgy próbálja ellehetetleníteni, hogy a tanárok oldaláról próbál közelíteni. Vagyis közli, hogy a legszigorúbban kellene tartaniuk magukat a törvényi előírásokhoz, és alapos vizsgálat alá kellene venniük minden egyes aznap hiányzó diákot, valamint mindent dokumentálni is kell majd. 

hirdetes

 

 

„A tanítás nélküli munkanapokat a nevelési-oktatási intézmény éves munkatervében kell meghatározni, attól jogszerűen eltérni nem lehet. (...) Amennyiben az iskola igazgatójának az esetlegesen kialakuló helyi szintű körülmények jogszabálynak megfelelő kezelése kapcsán kérdése merül fel, a tankerületi igazgató segítségét kérheti.”

 

Szinte képtelenség eldönteni, mikor is cselekszik jót az ember – természetesen felelős szülőként. Akkor, ha nem engedi iskolába hétfőn a gyerekét? Vagy akkor, ha elküldi, mint minden nap? Hol a határ politika és oktatás közt?

Megosztó téma, és a legtöbb esetben éles vitákat is generál, főleg, ha olyan nagy a baj, mint idehaza.

 

A február 29-i esemény a Facebookon már közel 30.000 résztvevőt számlál, aki jelezte, hogy aznap törvényesen kerüli majd az iskolát, vagy legalábbis szimpatizál a tüntetéssel. A szervezők pedig arra kérik a szülőket, hogy mivel három napot ők is igazolhatnak gyerekeiknek az iskolából való távolmaradást illetően, ne engedjék suliba a csemetéket.

 

 

Fotó: Kettős Mérce

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanács tanulás

Szótár

Esküvőhelyszín Budapesten

Ha most készültök összekötni az életeteket, akkor bizonyára már tudjátok, hogy az... Tovább

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 4.9