notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A Klik kiakadt a szülőkre, akik nem engednék iskolába a gyerekeiket február 29-én

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A Klik a február 29-i diák-szülőtüntetésről

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Bajban van a magyar oktatás – ez nem lehet újdonság. Mostanában folyamatosan csak a negatívumokat halljuk mindenhonnan. Vajon lesz eredménye annak a Klik felé, ha sokan nem engedik majd február 29-én (hétfőn) iskolába a gyerekeiket?

Iskolai tüntetés

 

A közoktatásért felelős helyettes államtitkár, Sipos Imre levelet küldött minden iskolaigazgatónak, miszerint el ne felejtsék, hogy február 29-e – vagyis a ’Nem leszek suliban’ nevet viselő tüntetés napja - elvileg ugyanolyan tanítási napnak minősül, mint bármelyik másik. Ezt a kettős Mérce című blog írta.

 

Sipos Imre szándéka egyértelműnek tűnik: a hétfői tüntetést, melyet szülők és diákok együttes erővel szerveznek már egy ideje, úgy próbálja ellehetetleníteni, hogy a tanárok oldaláról próbál közelíteni. Vagyis közli, hogy a legszigorúbban kellene tartaniuk magukat a törvényi előírásokhoz, és alapos vizsgálat alá kellene venniük minden egyes aznap hiányzó diákot, valamint mindent dokumentálni is kell majd. 

hirdetes

 

 

„A tanítás nélküli munkanapokat a nevelési-oktatási intézmény éves munkatervében kell meghatározni, attól jogszerűen eltérni nem lehet. (...) Amennyiben az iskola igazgatójának az esetlegesen kialakuló helyi szintű körülmények jogszabálynak megfelelő kezelése kapcsán kérdése merül fel, a tankerületi igazgató segítségét kérheti.”

 

Szinte képtelenség eldönteni, mikor is cselekszik jót az ember – természetesen felelős szülőként. Akkor, ha nem engedi iskolába hétfőn a gyerekét? Vagy akkor, ha elküldi, mint minden nap? Hol a határ politika és oktatás közt?

Megosztó téma, és a legtöbb esetben éles vitákat is generál, főleg, ha olyan nagy a baj, mint idehaza.

 

A február 29-i esemény a Facebookon már közel 30.000 résztvevőt számlál, aki jelezte, hogy aznap törvényesen kerüli majd az iskolát, vagy legalábbis szimpatizál a tüntetéssel. A szervezők pedig arra kérik a szülőket, hogy mivel három napot ők is igazolhatnak gyerekeiknek az iskolából való távolmaradást illetően, ne engedjék suliba a csemetéket.

 

 

Fotó: Kettős Mérce

 

hirdetes
hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány nevelés tanács tanulás

Szótár

Csapatépítő tréning

A csapatépítő tréning lehetővé teszi, hogy a cég munkatársai közelebb kerüljenek... Tovább

Vidéki wellness hotel

Belföldi nyaralás   Belföldön is szerezhetünk felejthetetlen élményeket, ha... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 173

Átlagos értékelés: 4.9