notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyerekek és játékaik a nagyvilágból (fantasztikus fotósorozat)

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Gyerekek és játékaik a nagyvilágból (fantasztikus fotósorozat)

Rezsóanyu

Gabriele Galimberti fotóművész 18 hónapon keresztül, a világ minden pontján fotózott gyerekeket a kedvenc játékaikkal.

A gyerekek nagyon különbözőek, és az is nagyon változó, hogy hogyan és mivel szeretnek játszani.

 

játékok

A gazdagabb gyerekek szeretik birtokolni a játékokat, és szinte még megérinteni sem engedik senkinek azokat.

A szegényebb országokban, csak 2-3 játéka van a gyereknek, de az sem érdekli igazán őket, mert  inkább a  szabadban szeretnek játszani a barátaikkal.

De a gyermekek külön világában mégis sok hasonlóságot találunk abban, hogy milyen szerepet tölt be 1-1 játék az életükben.  Általában van egy játékuk, ami mellett kitartanak, mert úgy érzik, hogy az védi meg őket az életben.

hirdetes

Érdekes az is, hogy a játékok azt is tükrözik, hogy milyen világban élnek. Pl. egy gazdag pekingi család fia szereti a Monopolyt, mert szereti elképzelni, hogy épületei és szállodái vannak, míg a Mexikói vidéki fiú inkább a teherautókat részesíti előnyben, mert látja őket végigdübörögni a falun a közeli cukornád ültetvényhez nap, mint nap.

 

Nézd végig a képeket!  Igazán elgondolkodtató! wink

 

 

játékok

Reayya Kuala Lumpurban született.  Most egy szép nagy házban él, s rengeteg játékot kap.  A kedvencei a szépséges mackók.

 

játékok

Arafa és Aisha ikrek. Ugyanabban az ágyban alszanak, ugyanazok a ruháik vannak, együtt járnak iskolába és ugyanazokat a játékokat osztják meg. Egy olyan két szobás házban élnek, amiben a szobák közül mindkettő hálószoba,  és a konyha és mellékhelység kint vannak. A nagy fotó a szekrény fölött Zanzibar formális elnökének egy portréja.

 

játékok

Alessia Olaszországban él, a családja birtokolja a legnagyobb farmok közül az egyiket a városban. Szeret játszani állatokkal és azzal, hogy segít a nagyapjának a farm munkájában. A kicsi eszközeivel ételt hoz a sok Chianina tehénnek.

 

játékok

Chiwa (Malawi) az anyjával, apjával és nővérével élő egy kicsi kunyhóban, melyben nincs áram  és víz.  A faluban van kb másik 50 gyerek és ők mindig együtt játszik mindent. Chiwának  csak 3 játéka van, amit egy segélyszervezet munkatársa adott, amikor megszületett. A kedvence a dinoszaurusz, mert azt mondja, hogy meg tudja védeni őt a veszélyes állatoktól.

 

játékok

Davide Máltán, épp a fővárostól 20 perccel délre él a nagy családjával egy kicsi városban Valletta-ban. Több mint 10 emberrel él egy fedél alatt. Van egy öccse és egy öregebb nővére és mindegyikük van saját szobája. Davide-nak nincs  kedvenc játéka, hogy játsszon, ő mindennel szeret játszani.

 

játékok

Maudy  egy Kalulushi közelében levő kicsi faluban levő kunyhóban született Zambiában. Úgy nő föl, hogy közben az utcán játszik a többi gyerekkel. A falunak boltjai, éttermei vagy szállodái nincsenek, és csak néhány gyerek elég szerencsés, hogy játékai legyenek. Maudy és a barátai találtak az utcán egy napszemüveggel teli dobozt, ami gyorsan a kedvencük lett.

 

játékok

Julia Albániában,Tiranában született, ahol a szüleivel él egy kicsi apartmanban, a város központjában. Az apja egy benzinkútbon dolgozik, az anyja háziasszony.  Szereti a babákat, különösen a Barbie babákat.  Az apja nemrég neki adott egy kicsi gitárt, mert szeretné hogy  a kislánya zenész legyen.

 

játékok

Tangwizi egy Maasai faluban született Kenya déli részén egy kicsi kunyhóban, ami ürülékből és szalmából készült. A fekhelye néhány rongy a földön. Minden nap a falu többi gyerekével játszik a szabadban,   de éjszakánként az egyetlen játékával, egy kicsi majommal fekszik le.

 

 

játékok

Louis, Columbia. Kedvencei a videójátékok.

 

játékok

Callum, Alaszka.  Természetesen ő a hóban szeret leginkább játszani.

 

játékok

Elene Georgia déli részén él.  Még nem jár iskolába, de már tud írni és olvasni. A kedvenc játékai minden, ami valahogy kapcsolatban áll iskolával. Szereti a ceruzákat, a füzeteket,  a tollakat, színezőket, stb.

 

 

játékok

Naya  Nicaraguában él. Pár játék szakácseszköze van csak, de azokkal imád játszani. Sárból és fűből főz. Azt mondja, hogy egyszer majd egy éttermet fog vezetni és biztos abban, hogy a túristák szeretni fogják azt!

 

játékok

Norden Massában, egy Agadirtől 40 kilométerrel délre levő kicsi faluban, él. Abban a szobában, ahol játszik és alszik, nincs semmi egy szőnyeget kivéve. Mindennap a családjával együtt korán felébred és megy  a völgybe, ahol nekik van néhány darab földjük hogy gazdálkodjanak. Ezen kívül az ideje legnagyobb részét azzal tölti, hogy kint játszik egy kicsi kutyával.  Ezen a fotón az összes játéka szerepel.

 

játékok

Radhika Indiában született, de a családjával együtt az első 3 évben New Yorkban élt. Most Mumbaiban él de szinte csak angolul beszél, bébiszittere beszéli vele hindit. Shaira szereti az asztali játékokat. Sok időt tölt a családjával, s együtt játszanak a társasjátékokkal.

 

játékok

Botlhénak (Botswana) sok barátja van, és mindegyikük igazán közel él hozzá, hiszen a családjával egy lakótelepen él. A telepen minden négy családnak egy vécé jut. Botlhénak csak egy játéka van, a majom, de szinte soha nem  játszik ezzel, mert jobban szeret a barátaival szaladgálni és játszik.

 

játékok

Virginia  Salt Lake Cityben született,de élete első 5 évét az amerikai Forkban, a fővárostól 50 kilométerrel délre levő városban töltötte. Ők egy mormon család.  Imádja a baseballt!   Van egy nagy kerjük, melyben állatokat tartanak. Virginiának van egy kedvenc kecskéje és sokszor vele játszik.

 

 

Forrás: http://www.gabrielegalimberti.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
hirdetes

Szótár

Készségfejlesztő játékok

A készségfejlesztő játékok alkalmazása gyermekkorban rendkívül fontos feladat. Ezek a... Tovább

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Tovább a lexikonra