notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyerekek akkor és most - jó nekünk ez a nagy változás?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Gyerekek anno és most: negatívan változnak?

Kósa Krisztina

Nem könnyű manapság gyereknek lenni, ezt szerintem sok szülő így gondolja. Túl sok az információ, ami rájuk zúdul, és túl fiatalon kezdenek bele minden olyanba, amihez a lelkük még nem érett meg, vagy amire egyáltalán nincs is szükségük. Milyen ma fiatalnak lenni? Videónkból kiderül!

Gyerekek akkor és most

A XXI. század elején járunk még csak, de az elmúlt két évtizedben óriási változáson ment keresztül a világ. Igaz ugyan, hogy a nagyokhoz képest (USA, Kína) jócskán le vagyunk maradva, de mégis: amit idehaza érzékelünk, már az is túl sok időnként. 

A fogyasztói társadalom felnevel egy új generációt, akik már azt tekintik normálisnak, ha mindenük megvan , és ha minden úgymond jár nekik. Nem is nagyon tudnak örülni egy új kisautónak vagy babának, mert egyrészt van már nekik huszonöt másik, másrészt meg a többieknek másmilyen van, és inkább olyat szerettek volna. 

hirdetes

Természetesen, ha meg azt kapták volna meg, akkor meg másmilyenre vágynának. És ez így egy örökös körgorgás, melynek csupán akkor szakad vége, ha a gyerekek egy kicsit megpihennek. 

És hogy hol?

Természetesen a számítógép előtt!

Manapság egy valamirvaló kiskölyök készségszinten tudja kezelni a számítógépet, a notebookot, a tabletet, az okostelefont, az iPadet, és még ki tudja, mi a fityfenét nem. Gyakorlatilag mindent, ami manapság egy átlagosnak mondható háztartásnak a felszerelései közt található. Mert hogy már annak számít a fenti felsorolás összes tagja, hiába nincs mindannyiunk otthonában ez-az közülük. 

LAPOZZ A VIDEÓÉRT!

 

Gyerekek akkor és most

Annak idején még tudtunk játszani, tudtuk élvezni a gyermekkort, most viszont már minden megváltozott, és változik azóta is, folyamatosan…

Fotó: Retrómúzeum

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Játék drón

  A drónozás kétség kívül az egyik legnépszerűbb hobbi napjainkban. Ma már azonban... Tovább

Esküvőhelyszín

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása a legfontosabb feladat a szervezés során, hiszen... Tovább

Tovább a lexikonra
anya anyaság apa baba család cuki egypetéjű fotó gyerek gyerekek gyereknevelés iskola játék kisfiú kislány könyv kreatív nevelés tanács videó