Gyerekek akkor és most - jó nekünk ez a nagy változás?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Gyerekek anno és most: negatívan változnak?

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nem könnyű manapság gyereknek lenni, ezt szerintem sok szülő így gondolja. Túl sok az információ, ami rájuk zúdul, és túl fiatalon kezdenek bele minden olyanba, amihez a lelkük még nem érett meg, vagy amire egyáltalán nincs is szükségük. Milyen ma fiatalnak lenni? Videónkból kiderül!

Gyerekek akkor és most

 

A XXI. század elején járunk még csak, de az elmúlt két évtizedben óriási változáson ment keresztül a világ. Igaz ugyan, hogy a nagyokhoz képest (USA, Kína) jócskán le vagyunk maradva, de mégis: amit idehaza érzékelünk, már az is túl sok időnként. 

 

A fogyasztói társadalom felnevel egy új generációt, akik már azt tekintik normálisnak, ha mindenük megvan , és ha minden úgymond jár nekik. Nem is nagyon tudnak örülni egy új kisautónak vagy babának, mert egyrészt van már nekik huszonöt másik, másrészt meg a többieknek másmilyen van, és inkább olyat szerettek volna. 

hirdetes

 

Természetesen, ha meg azt kapták volna meg, akkor meg másmilyenre vágynának. És ez így egy örökös körgorgás, melynek csupán akkor szakad vége, ha a gyerekek egy kicsit megpihennek. 

 

És hogy hol?

Természetesen a számítógép előtt!

 

Manapság egy valamirvaló kiskölyök készségszinten tudja kezelni a számítógépet, a notebookot, a tabletet, az okostelefont, az iPadet, és még ki tudja, mi a fityfenét nem. Gyakorlatilag mindent, ami manapság egy átlagosnak mondható háztartásnak a felszerelései közt található. Mert hogy már annak számít a fenti felsorolás összes tagja, hiába nincs mindannyiunk otthonában ez-az közülük. 

 

 

LAPOZZ A VIDEÓÉRT!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

A vetélés leggyakoribb okai

2018-02-26

A vetélés leggyakoribb okai

Fájdalmas, gyakran kibírhatatlan egy magzat elvesztése. Főleg akkor, ha nehezen jött össze a terhesség. Akárhogy is nézzzük, utána kell járni a lehetséges okoknak, hogy a következő terhességnek már félelem nélkül és sokkal nagyobb reményekkel vághassunk neki. A cikkben összegeztük a vetélés lehetséges okait, amit mindenképpen csak irányadónak szánunk.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa baba család cuki egypetéjű fotó gyerek gyerekek gyereknevelés iskola játék kisfiú kislány könyv kreatív nevelés tanács videó

Szótár

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Rendezvényhelyszín Budapest

Egy tökéletes rendezvényhelyszín Budapesten a város központjában helyezkedik el, mégis... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes