Gyerekek szerkesztik az oldalt, mely Könyvsú-GO névre hallgat.

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Szuper könyves oldal indult Gödöllőn: gyerekek írják az ajánlókat!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kultúra szerves része az életünknek már egészen kicsi korunk óta. Azonban sok gyerek van, akit nem vagy csak nagyon nehezen lehet rávenni, hogy elolvasson egy könyvet. Nekik segíthet, másoknak pedig nagy örömet okozhat a cikkben olvasható kezdeményezés, mely Könyvsú-GO néven fut.

Könyvsú-GO

 

Könyvsú-GO névvel indult a gödöllői városi könyvtárban egy gyerekeknek és fiataloknak szóló könyvválasztó oldal, melynek különlegessége, hogy nem felnőttek vagy igazi hozzáértők, hanem gyerekek ajánlanak társaiknak olvasnivalót.

Az adatbázis egyelőre még szerény, de bővül. Jelenleg több mint kétszáz könyv szerepel benne, melyet gödöllői fiatalok a tavalyi év során elolvastak, majd értékeltek az Olvasók Diadala vetélkedőben.

hirdetes

 

A könyveket tizenhárom kategóriába sorolták a címek alapján, és a gyerekek érdeklődésüknek megfelelő műfajokból tudtak választani. A Totál titkos naplóm vagy a Kalandos vakáció egyértelmű, hogy milyen műfajt is képvisel, ám vannak olyan kategóriák is, melyeknél bizony törni kell a fejünket, hogy mire is gondolhattak mások.

 

 

Forrás: Gödöllői Városi Könyvtár

 

 

Lapozz az izgalmas részletekért! 

 

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

2018-05-31

Mi a teendő, ha újszülött érkezik a gyerekes családba

Amikor kistestvér érkezik egy gyerekes családba, sok probléma merülhet fel azzal kapcsolatban, hogy a már 2, 3, 4 éves kisgyerekünk, hogyan fogja kezelni az új jövevényt. Sokszor hatalmas testvér irígység szokott bekövetkezni, hiszen eddigi egyetlen szemünk fénye elhanyagolva érzi magát. Azonban ha odafigyelünk néhány apró dologra békés lehet az összeszokás.

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

2018-03-01

Olvass neki te is, hogy majd később is olvasson

Napjainkban nem tudunk eléggé odafigyelni gyermekeink testi, lelki és szellemi egészségére. Az olvasás rohnó világunkba sokszor már nem fér bele és ennek gyermekeink is kárát látják. Pedig a gyerekek számára nagyon fontos, testi, lelki és szellemi fejlődésüknek, hogy mindennap olvassunk gyermekünk számára.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány könyv kreatív nevelés olvasás tanács tanulás

Szótár

Programok Budapesten

Szereted az igényes programokat és rendezvényeket? Ezen az oldalon megtudhatjátok, melyek a... Tovább

Családi hosszú hétvége

Egy családi hosszú hétvége megszervezése nem egyszerű feladat. Ilyenkor érdemes egy olyan... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.