notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Gyerekek szerkesztik az oldalt, mely Könyvsú-GO névre hallgat.

showKapubanner();
kapubanner
kapubanner
kapubanner

Szuper könyves oldal indult Gödöllőn: gyerekek írják az ajánlókat!

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A kultúra szerves része az életünknek már egészen kicsi korunk óta. Azonban sok gyerek van, akit nem vagy csak nagyon nehezen lehet rávenni, hogy elolvasson egy könyvet. Nekik segíthet, másoknak pedig nagy örömet okozhat a cikkben olvasható kezdeményezés, mely Könyvsú-GO néven fut.

Könyvsú-GO

 

Könyvsú-GO névvel indult a gödöllői városi könyvtárban egy gyerekeknek és fiataloknak szóló könyvválasztó oldal, melynek különlegessége, hogy nem felnőttek vagy igazi hozzáértők, hanem gyerekek ajánlanak társaiknak olvasnivalót.

Az adatbázis egyelőre még szerény, de bővül. Jelenleg több mint kétszáz könyv szerepel benne, melyet gödöllői fiatalok a tavalyi év során elolvastak, majd értékeltek az Olvasók Diadala vetélkedőben.

 

A könyveket tizenhárom kategóriába sorolták a címek alapján, és a gyerekek érdeklődésüknek megfelelő műfajokból tudtak választani. A Totál titkos naplóm vagy a Kalandos vakáció egyértelmű, hogy milyen műfajt is képvisel, ám vannak olyan kategóriák is, melyeknél bizony törni kell a fejünket, hogy mire is gondolhattak mások.

 

 

Forrás: Gödöllői Városi Könyvtár

 

 

Lapozz az izgalmas részletekért! 

 

 

Könyvsú-GO

 

A Könyvsú-GO-n többféle dolgot is be lehet állítani – példának okáért azt is, hogy milyen érzelmeket szeretnénk viszontlátni egy adott könyvben: barátság, düh, tanulság, humor, izgalom, szerelem, és még sokáig sorolhatnánk. A végül kiválasztott könyvekre klikkelve megjelenik egy rövid kis leírás a könyvről, feltüntetik a korhatárt is, illetve az adott srác vagy lány ajánlása is olvasható. Vagyis hogy miért volt jó olvasni azt a bizonyos könyvet, kinek ajánlaná szívesen, és hogy bele tudja-e képzelni magát főhős helyébe.

 

Már egyre több könyv értékelése mellett látható pár kreatív ötlet vagy feladat, melyet a vetélkedő során maguknak a diákoknak kellett megcsinálniuk. Pl.: Facebook-link a regény főhősének profiljáról, vagy egy üzenetben megfogalmazott, rövid kis tartalom. A honlap készítői, a gödöllői könyvtárosok azt mondják, hogy a választék folyamatosan bővül, és nemsokára minden olvasó hozzájárulhat majd az adatbázis bővítéséhez, ezáltal pedig a kultúra ilyetén módon való terjesztéséhez is.

 

hirdetes
További cikkek ebben a témában
anya anyaság apa család fejlesztő gyerek gyerekek gyereknevelés iskola kisfiú kislány könyv kreatív nevelés olvasás tanács tanulás

Szótár

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Alkalmi ruha

Az alkalmi ruha egy különlegesebb ruhadarab, mint a hétköznapi öltözék. A tökéletes alkalmi... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 223

Átlagos értékelés: 5.0