Kár aggódni ezen dolgok miatt

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Dolgok, amik miatt anyaként fölösleges aggódnod

Rezsóanyu

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Persze, hogy folyamatosan aggódunk, hisz ez a dolgunk.  Féltjük, óvjuk őket, amióta megszülettek.  De nem visszük néha egy kicsit túlzásba?

 

Ne aggódj emiatt!

Sárosan, koszosan állít haza.

Az anyukák rémálma.  Jaj! Hogy néz ki? Tiszta kosz!  Összepiszkolta az új nadrágját! Mi van, ha közben valami betegséget is összeszedett? Hogy néz ki a cipője? Stb.

Nyugi! Semmi sem történt! Én mindig azt szoktam mondani: „Él, még aki kimossa!” Emlékezz vissza, te is voltál gyerek!  Nem lehet egyszerre jókat hancúrozni a szabadban, s közben a ruhákra is vigyázni.  A gyereket meg simán berakod a zuhany alá!  wink

hirdetes

 

Nem eszik meg mindent, amit elé teszel

Ha egyébként egészséges a csemetéd, akkor ez miatt felesleges aggodalmaskodnod.  Te mindig minden falatot megeszel a tányérodról?  Na, ugye!  Most épp neki sem esik jól. 

A kicsik szervezete pontosan tisztában van vele, hogy mennyi az elég. Majd eszik, ha éhes lesz!

 

 

Ne aggódj emiatt!

Fürdés nélkül aludt el

Ha éppen nem talpig sáros, akkor ez miatt is feleslegesen aggódsz! Az égvilágon semmi baja nem lesz, ha egy nap nem fürdik.  Max reggel kicsit alaposabban mosakszik, vagy lezuhanyozik.

 

Vacsoraidő után evett

Természetesen fontos, hogy a gyerek életében egy bizonyos rendszer legyen felállítva.  Legyen meghatározott napirend.  De néha eltérhetünk ettől, hidd el nem fog összeomlani a világ! Veled is előfordult, hogy étkezési időn kívül megkívántál valamit? Na, ugye!  Persze nem kell belőle rendszert csinálni!

 

Ne aggódj emiatt!

Olyan zenét hallgat, amitől téged kitör a frász

Mini tini gyereked olyan zenéket hallgat, ami erotikus hangvételű, netán trágár szavak is vannak benne?  Ezért aztán pláne felesleges aggodalmaskodnod!  Ha nem otthon, akkor majd máshol hallgatja meg. S hidd el, ő nem is figyel oda annyira a szöveg jelentésére.  Különben is, te is sokkoltad ilyenekkel a szüleidet, nemde?!

 

Nem annyira barátkozós alkat

Na és akkor mi van?  Te mindig mindenkivel azonnal megbarátkozol? Időt kell neki hagyni, s hogy ő válasszon barátot.  Nem feltétlenül lesznek jóban azok, akikben annyi a közös, hogy egyidősek. Ne cipeld el egy ismerős családhoz csak azért, mert ott is éppen akkora gyerekek vannak.  Akkor vidd játszani, ha ő kéri!

 

Persze van még egy csomó dolod, ami miatt fölösleges aggódni! Mielőtt idegeskedsz, gondold végig, valóban promléma?

S engedd el az aggodalmat! wink

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

2018-02-25

Hogyan beszéljünk a szexualitásról?

A gyerek életébe egyre hamarabb betör a szexualitás témája, így egy szülő sem ússza meg, hogy a még mindig tabunak számító témát elővegye otthon. Te mit szeretnél, ha gyerekedet az internet vagy te magad világosítod fel a megfelelő szexualitásról? Ha rosszkor, rossz helyről jön az információ, az komoly gondot is okozhat a későbbi szexualitás szempontjából.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

2018-02-20

Hogyan óvd meg gyermeked egészségét

Nagyon fontos, hogy az egészséges életmódot minél előbb beépítsük a mindennapjainkba, amit érdemes kisgyermekorban elkezdeni. Minél hamarabb neveljük rá gyermekeinket az egészséges életmódra, annál hamarabb és könnyebben épül be mindenapi életükbe. Szűlőként elsődleges feladatunk, hogy gyermeinknek biztosítsunk az egészséges életet.

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

2018-02-18

Mikorra fejlődik ki teljesen az agy?

Minden szülő tudni akarja, hogy mikorra fejlődik ki teljesen gyermekének agya. Az agy fejlődése viszont korántsem olyan egzakt dolog, mint gondolnánk. Lehet erre a kérdésre jól válaszolni? Érdemes végig aggódni éveketaz agyfejlődéssel kapcsolatban? Milyen alap dolgokat kell ismernünk ahhoz, hogy szülőként képben legyünk a normális agyfejlődés üteme kapcsán?

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya gyerek gyerekek gyereknevelés

Szótár

Ruha rendelés

A ruha rendelésnek számos előnye van, hiszen rengeteg időt spórolhatunk vele, sokkal... Tovább

Gyermekbarát hotel

A tökéletes családi nyaralás   Akinek van gyermeke, az tudja jól, hogy gyerkőccel... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes