notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Kár aggódni ezen dolgok miatt

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Dolgok, amik miatt anyaként fölösleges aggódnod

Rezsóanyu

Persze, hogy folyamatosan aggódunk, hisz ez a dolgunk.  Féltjük, óvjuk őket, amióta megszülettek.  De nem visszük néha egy kicsit túlzásba?

 

Ne aggódj emiatt!

Sárosan, koszosan állít haza.

Az anyukák rémálma.  Jaj! Hogy néz ki? Tiszta kosz!  Összepiszkolta az új nadrágját! Mi van, ha közben valami betegséget is összeszedett? Hogy néz ki a cipője? Stb.

Nyugi! Semmi sem történt! Én mindig azt szoktam mondani: „Él, még aki kimossa!” Emlékezz vissza, te is voltál gyerek!  Nem lehet egyszerre jókat hancúrozni a szabadban, s közben a ruhákra is vigyázni.  A gyereket meg simán berakod a zuhany alá!  wink

hirdetes

Nem eszik meg mindent, amit elé teszel

Ha egyébként egészséges a csemetéd, akkor ez miatt felesleges aggodalmaskodnod.  Te mindig minden falatot megeszel a tányérodról?  Na, ugye!  Most épp neki sem esik jól. 

A kicsik szervezete pontosan tisztában van vele, hogy mennyi az elég. Majd eszik, ha éhes lesz!

Ne aggódj emiatt!

Fürdés nélkül aludt el

Ha éppen nem talpig sáros, akkor ez miatt is feleslegesen aggódsz! Az égvilágon semmi baja nem lesz, ha egy nap nem fürdik.  Max reggel kicsit alaposabban mosakszik, vagy lezuhanyozik.

Vacsoraidő után evett

Természetesen fontos, hogy a gyerek életében egy bizonyos rendszer legyen felállítva.  Legyen meghatározott napirend.  De néha eltérhetünk ettől, hidd el nem fog összeomlani a világ! Veled is előfordult, hogy étkezési időn kívül megkívántál valamit? Na, ugye!  Persze nem kell belőle rendszert csinálni!

Ne aggódj emiatt!

Olyan zenét hallgat, amitől téged kitör a frász

Mini tini gyereked olyan zenéket hallgat, ami erotikus hangvételű, netán trágár szavak is vannak benne?  Ezért aztán pláne felesleges aggodalmaskodnod!  Ha nem otthon, akkor majd máshol hallgatja meg. S hidd el, ő nem is figyel oda annyira a szöveg jelentésére.  Különben is, te is sokkoltad ilyenekkel a szüleidet, nemde?!

 

Nem annyira barátkozós alkat

Na és akkor mi van?  Te mindig mindenkivel azonnal megbarátkozol? Időt kell neki hagyni, s hogy ő válasszon barátot.  Nem feltétlenül lesznek jóban azok, akikben annyi a közös, hogy egyidősek. Ne cipeld el egy ismerős családhoz csak azért, mert ott is éppen akkora gyerekek vannak.  Akkor vidd játszani, ha ő kéri!

Persze van még egy csomó dolod, ami miatt fölösleges aggódni! Mielőtt idegeskedsz, gondold végig, valóban promléma?

S engedd el az aggodalmat! wink

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Gyerekbarát wellness szálloda

Gyerekbarát wellness szálloda, ha a tökéletes családi nyaralás a cél Ha egy hamisítatlan,... Tovább

Lakástakarítás Budapest

Minél nagyobb a család, annál gyakrabban kell a lakást takarítani. A... Tovább

Tovább a lexikonra
anya gyerek gyerekek gyereknevelés