Fogorvos

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Először a fogorvosnál

J. Szilvia

A fogorvos nem csak a gyerekek rémálma, hanem sok felnőtt is retteg egy-egy látogatástól. Pedig ennek egyáltalán nem kellene így lennie. A rossz gyerekkori emlékek viszont egy életre negatív nyomot hagynak a fogorvossal kapcsolatban. Tanácsaink segítségével ezt megelőzheted a gyerekednél.

Szorongás a fogorvosnál

 

Minél előbb annál jobb

 

A gyerekeknek az a jó, ha minél előbb megszoknak bizonyos dolgokat. Ez a fogorvossal sincs másképp. Ha már kisgyerekkorukból ismerős a dolog, akkor egy megszokott dologként fognak rá tekinteni, nem pedig valami váratlan és kellemetlen dologra.

A szülők nagy része nem hordja rendszeres fogászati ellenőrzésre kisgyerekét, amíg annak csak tejfogai vannak. Ez egy téves felfogás, ugyanis a tejfogakkal kapcsolatban is előfordulhatnak kisebb-nagyobb problémák. Ráadásul minél tovább maradnak meg, egészségesen, erősen a tejfogak, annál nagyobb az esély, egy szabályosan elhelyezkedő, egészséges fogakkal teli fogsor kialakulása. A szakemberek azt javasolják, hogy már 2-3 éves korban kezdje meg minden kisgyerek a fogászati ellenőrzéseket, így biztosítva a későbbi kellemes együttműködést.

hirdetes

 

Először csak vizsgálat

 

Annyira jó lenne, ha csak egyszerű fogorvosi ellenőrzésekkel kezdenének a gyerekek. Ha a szülők csak akkor viszik el a gyerekeket a fogorvoshoz, amikor már fáj a foguk, vagy valamilyen beavatkozást kell elvégezni, ami ugye fájdalommal jár, akkor alakul ki a félelem a fogorvostól. Ha a gyerek látja, hogy nincs félnivalója, akkor sokkal nyugodtabb lesz, és nem lesz egy hatalmas hiszti a dologból, amikor meghallja azt a szót: fogorvos.

A fogorvosi ellenőrzések nem járnak fájdalommal, és ha biztosítjuk afelől a gyereket, hogy nem fog semmi történni, csak megnézik a fogaikat, akkor nem is lesz bennük az a hatalmas stressz.

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes
tanács

Szótár

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Kulturális rendezvény helyszín a MÜPA-ban

  A Bohém Étteremben minden adott egy tökéletes kulturális rendetvényhez. Ehhez már... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.