Vajon milyen jelmezt választ a gyerek Farsangra?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Farsangi jelmezek fiúknak... vagy lányoknak?

Kósa Krisztina

Kicsit furcsa lehet első hallásra, de bizony van olyan kisfiú, akit nem az öldöklős, harcolós, vagy a mostanság hatalmas népszerűségnek örvendő Star Wars-os mindenfélék kötnek le, hanem az érzékeny kis lelkére olykor egy úgymond lányos mese lesz hatással. És ragaszkodik hozzá, hogy márpedig ő csillámpóni szeretne lenni a bálban. Hagyjuk neki, vagy sem?

 

 

Mi legyen a fiam Farsangkor?

A legjobb, amit tehetünk ilyenkor, ha kivárunk. Nyilván nem az alkalom előtt két és fél nappal találja ki, hogy ő ezt választaná, hanem van még idő a döntésre, és így mindenki jól jár. Ugyanis két dolog történhet ezalatt: vagy meggondolja magát, és mégis inkább Yoda, Sam, a tűzoltó, esetleg Aladdin és a Skodalámpa lesz, vagy pedig megmarad az eredeti elképzelésénél. Mindkét eshetőségben van fantázia, és egyiktől sem kell tartani. 

hirdetes

 

Mivel a farsangi készülődés kisgyermekes szülőknél olykor komoly agytornát jelent, sokan közelítik meg a dolgot a kényelmes oldalról. Vagy azért, mert nem tudnak varrni, vagy azért, mert nincs hozzá cérnájuk (képletesen értve), vagy mert egyszerűbb és gyorsabb bérelni, esetleg venni valamit, amit aztán majd a tesó is hordhat. Teljesen jók lehetnek ezek a megoldások is, és fikarcnyival sem kell, hogy kevesebbnek érezzük magunkat, ha nem a tűpárnával a csuklónkon szenderültünk álomba a jeles napot megelőző éjjel. A lényeg mindig az, hogy gyermekünknek örömet szerezzünk, és neki tökéletesen mindegy lesz, hogy anya vagy a nagyi varrta-e a jelmezét, vagy esetleg egy profi varrónő. Ő mindössze egyetlen dolgot szeretne aznap: jól érezni magát. Ehhez pedig mi magunk tudjuk biztosítani a hátteret azáltal, hogy nyugodtak és kipihentek maradunk.

 

Lapozz, hogy még többet megtudhass!

 

hirdetes
hirdetes
hirdetes
anya apa család cuki gyerek gyerekek iskola kisfiú kislány kreatív tanács

Szótár

Budapesti étterem

Egy budapesti étterem jó választás lehet egy randevúra, egy családi összejövetelre, sőt,... Tovább

Diszlexia

A diszlexia a nyelvvel, a beszéddel és az olvasástanulással kapcsolatos... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.