Nemváltás - lányból fiú

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

A lányomból fiú lett

Kósa Krisztina

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tizenhat évvel ezelőtt született egy gyönyörű, vidám kislány. Jázminnak nevezték el a szülei. Jázmin nincs többé, de nem halt meg. Egy másik nevet választott magának, egy másik nemet kapott a sorstól. Transzneműnek született. Női testben él, de férfi lélekkel. Tuza Éva levelét olvashatjátok.

Egy transznemű gyerek édesanyjának levele

 

Volt egy lányom. Jázminnak hívták. Élt 14 évet. Utolsó levelemet írom neki, aztán elengedem. Végleg, mindörökre.

 

Drága, gyönyörű Jázminkám!

 

Amikor 2000-ben megszülettél egy hideg, nyirkos, februári estén, boldogan szorítottalak magamhoz. Annyira akartalak, annyira vártalak. Tudod, az orvosok a két nagyobb tesód születése után szigorúan megtiltották, hogy újabb gyereket vállaljak. Azt mondták, hogy egy harmadik toxémiás terhesség az életembe is kerülhet. Én ezt nem akartam elfogadni. Éreztem, hogy van még egy kicsi lélek odafent, aki hozzánk akar megszületni. Apa nagyon féltett mindkettőnket, de a gondos orvosi felügyeletnek köszönhetően mindketten egészségesek maradtunk.

hirdetes

 

Szóval azon a februári estén, egy gyönyörű kislány nézett rám a nagy barna szemeivel, mintha csak azt akarná mondani, vártál rám, hát itt vagyok.

 

A Jázmin nevet kaptad tőlünk. Nem, nem az Aladdinból kaptuk az ihletet, egyszerűen jött – talán te üzented nekünk –, hogy így nevezzünk el. Tudom, hogy elfogult voltam, de annyira bájos és szép kislány voltál. Sötétbarna hajad keretezte szép pofikádat, amelyből hatalmas barna szemek néztek ránk. Bearanyoztad az életünket. Nagyon korán csináltál mindent. A beszéd, a szobatisztaság, a bölcsődei beszoktatás, minden gördülékenyen ment. Míg az első két hétben én kint sírtam a folyosón, te odabent boldogan ismerkedtél a gyerekekkel és a játékokkal. Édes kis ruhácskákat adtam rád és felcsatoltam sűrű, sötétbarna hajadat. Ekkor még engedted. Még nem zavart a lányos külső.

 

Forrás: wmn.hu

 

Folytatás a következő oldalon!

 

hirdetes
hirdetes

Még több cikk

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

2018-03-05

Mi az a krupp, és mitől alakul ki?

Az ősz és a tél kedvez a felső légúti megbetegedéseknek. A krupp pedig pont ilyen. Nem válogat. A 3-5 hónapos kisbabák a leginkább veszélyeztetettek. Nem érdemes sokáig halogatni az orvosi felügyeletet: ha gyanakszol, akkor azonnal tárcsázd a számot és vidd személyesen kisbabádat orvoshoz. Nagyon komoly következményei lehetnek a kruppnak, ha nem kezelik.

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

2018-02-26

A leggyakoribb gyerekkori félelmek

Teljesen természetes, hogy a gyerekek félnek bizonyos dolgoktól. Amíg nem ismerik a világot, addig a félelmek igencsak meghatározhatják az életüket. Szülőként az a feladatunk, hogy az ilyen helyzeteket elmagyarázzuk nekik és megnyugtassuk őket, hogy a világ bizony nem olyan rettenetes, mint azt képzelik.

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

2018-03-06

Biztos, hogy mindent tudsz a terhesség alatti helyes táplálkozásról?

Szakértői kisokos minden kismamának, ami segít a terhesség alatti helyes táplálkozásban. Mit szabad? Mit nem? Döntsük le a tévhiteket és tegyünk meg mindent a terhesség időszaka alatt annak érdekében, hogy kisbabánk egészségesen fejlődhessen. A táplálkozás elsődleges ebből a szempontból. Jobb, ha tudod, mivel árthatsz és mivel használsz a babának!

Kisbabák és a dehidratáció

2018-02-25

Kisbabák és a dehidratáció

Betegség, túlöltöztetésből fakadó izzadás, szájüreg problémák és még megannyi oka lehet annak, ha egy kisbaba életében diagnosztizálható a dehidratáció. Nagyon nehéz kezelni a betegséget, viszont fokozottan kell rá figyelni, hiszen hamar komoly következményei lehetnek. Legjobb, ha egy szülő ismeri a tüneteket és időben lép.Tanácsok a cikkben.

További cikkek ebben a témában
hirdetes
anya anyaság apa egészség fotó gyerek gyerekek kisfiú kislány

Szótár

Esküvőhelyszín

A tökéletes esküvőhelyszín megtalálása a legfontosabb feladat a szervezés során, hiszen... Tovább

Vasárnapi ebéd

Vasárnapi ebéd, vagy más néven Sunday Brunch egy olyan közös családi program, emlynek... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Tippek, tanácsok gyerekekről, gyereknevelésről szülőknek! Szeretnél elsőkézből értesülni a legfrissebb hírekről?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.