notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Úgy tűnik, a férfiakat jobban megviseli, ha orvoshoz kell menniük. Miért is?

kapubanner
kapubanner
kapubanner
hirdetes

Ha apa beteg…

Szél Zsuzsi

Mindkét nemnél sajnálatos dolog a betegség, hisz ha fáj, az senkinek sem jó. Valahogy mégis úgy tűnik, a férfiakat jobban megviseli, ha orvoshoz kell menniük. Nincs náluk elárvultabb ha betegek, és valljuk be, néha jól is esik ápolgatni őket!

Apa beteg, nyűgös. De mi anyukák csatrandben állva álljuk a sarat!

Vajon miért viselik nehezebben a férfiak, ha betegek?

Van egy termék reklám, mely azt ajánlja, használatával hamarabb vége a férfi náthának. Vajon létezik ilyen fogalom: férfi nátha? Ha van, akkor tegyük hozzá, hogy mi nők, keményen helyt állunk. A tyúkanyó ösztön előbújik, lelkesen ápoljuk a beteget, mindig friss meleg a tea, és omlós a keksz. Némelyik pasi kifejezetten cuki ha náthás, a kemény, macsós katonák, hirtelen tüsszentős manókká avanzsálódnak, és még az eléjük kiterített pizsamát sem veszik észre. Olyan szerencsétlenek, hát vegyük már észre mi kínnal jár egy orrdugulás! Ne habozzunk hát a betegágyhoz készíteni minden szükséges kelléket. Gondos kézzel öntsük szájukba a kakukkfüves köptetőt, hogy csillapítsuk száraz, ingerlő köhögésüket. Nem mellesleg, így talán nekünk is jár egy kis alvás.

hirdetes

Mi van akkor ha nem náthás, hanem más probléma adódik?

Apa beteg, nyűgös. De mi anyukák csatrandben állva álljuk a sarat!

Ne habozzunk ápolni őket!

Olyan elesettek, muszáj őket teljes odaadással ápolni. Cserébe, ha mi is betegek leszünk, elvárhatjuk az odaadó gondoskodást. Mert abból is van ám szemléltető kisfilm, hogy mi van akkor, ha anya beteg? A kölcsönös egymásra odafigyelés nem kerül semmibe. Így nyugodtan fogjuk meg párunk kezét, lehetőleg mindkettőt, és húzzuk be a fogorvosi rendelőbe. Ha nem megy, egyéb segítség gyanánt, járókelőket kérjünk fel, hátsó fertályi hathatós bebillentésre, ami nagyot fog majd lendíteni a mi húzóerőnkön.

Mivel nekünk nőknek, nagy rutinunk van az évenkénti nőgyógyászati szűrésekből, így szó nélkül kérjünk időpontot bizonyos kor felett az urológiára, és zavarjuk el ebben az ügyben igen nagy magabiztossággal rendelkező párunkat.

Hisz oly nagy szükségünk van rájuk, s ha ők félnek, vagy nem figyelnek magukra, hát ne késlekedjünk egészségük érdekében cselekedni. Már csak azért se habozzunk, mert felmérések szerint, a férfiak az első hat számukra imponáló dolog közt említik, a betegápolást, a főzés, az ő ingjükben mászkálás mellett.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában
hirdetes

Szótár

Wellness hétvége babával

Wellness hétvége babával Ha wellness hétvégére indultok a picivel, nincs tökéletesebb... Tovább

Családbarát szálloda

Családbarát szálloda? Így válaszd ki a tökéleteset!   Bizony nem mindegy, hogy... Tovább

Tovább a lexikonra
anya apa betegség család egészség tanács